Wat Mannen Zoeken In Een Vrouw: Top 10 Dingen (+Tips)

More...

Waarom dit de eigenschappen zijn waar mannen op vallen:

Mannen zullen het zelf nooit eerlijk tegen je zeggen, dus dan moet het hier maar.

Na het lezen van dit artikel weet je precies wat de dingen zijn die mannen leuk vinden aan een vrouw. 

Laten we meteen beginnen, hier zijn de top 10 dingen die mannen zoeken in een vrouw:


Dit zijn de dingen die een man leuk vindt aan een vrouw…

leuk-vinden

Vrouwen worden soms een beetje boos dat ik een lijstje kan geven waar mannen willen dat je aan voldoet.

Wanneer zorgen die mannen er zelf eens voor dat ze aantrekkelijker worden,” is de reactie nog weleens.

Dat begrijp ik wel.

Mannen kunnen soms enorme zwijnen zijn.

Onhandig, bot in de omgang en niet in staat om op niveau te communiceren met een vrouw. Ook al ben ik een man, ik heb als datingcoach het vaak genoeg zien misgaan omdat een man niet weet hoe hij het moet aanpakken.

Maar als je weet waar mannen naar verlangen wordt het zoveel eenvoudiger om een relatie te krijgen met de man van je dromen. En de dingen waar ze naar verlangen zijn eigenlijk heel simpel en makkelijk te regelen.

Je zult zien dat de verlangens van mannen net zo zijn als hun communicatiestijl: vrij eenvoudig en vooral niet te veel.

Ik geef je hieronder niet alleen de tien belangrijkste dingen die mannen zoeken in een vrouw. Maar ook hoe je ze aan hem geeft. Voor wanneer jullie aan het daten zijn of je een relatie met hem wilt.

Komt ie:


1-7

seks-1Een inkoppertje. Als je ook maar een avond met een man hebt doorgebracht, weet je dat hij er continu aan denkt.

Maar onderschat niet de dieperliggende reden. Mannen willen niet alleen seks omdat ze het lekker vinden. We hebben het heel erg nodig om ons goed te voelen over onszelf.

Als we tegenover een vrouw zitten die we aantrekkelijk vinden, maakt het ons onzeker als zij ons niet aantrekkelijk terug vindt.

En heel bot gezegd meten we dit aan de hand van haar bereidheid om met ons naar bed te gaan.

Stel dat je twintig jaar een relatie met hem hebt en door omstandigheden geen behoefte meer hebt aan seks. Een man kan dan zeggen: “Nee schat, ik heb er ook geen behoefte meer aan.” En daar kan een kern van waarheid in zitten. Maar toch zal zijn zelfvertrouwen instorten als hij geen seks meer met je heeft. Want een man kan simpelweg geen positief zelfbeeld houden zonder die aandacht van een vrouw.

Tip: Zo laat je hem smeken om meer

Het zou te makkelijk zijn om je aan te raden om vaker met hem naar bed te gaan. Dat kan in de meeste gevallen veel relatieproblemen oplossen, ook al zegt hij geen behoefte te hebben aan seks. Het geeft een boost voor zijn ego.

Als je zelf niet zoveel behoefte hebt aan seks, is de makkelijkste methode om het in te plannen. Toen ik dit de eerste keer hoorde, vond ik het een beetje vreemd. Wie zet seks nou letterlijk in zijn agenda?

Toen ging ik het vragen aan een aantal klanten en zag ik hoe fantastisch het werkt. Sindsdien vind ik dat iedereen in een relatie het moet proberen. 


2-6gezondheidDit is een beetje hypocriet, maar hij wil een vrouw die gezonder is dan hemzelf. Die meer energie heeft, zowel fysiek als mentaal.

Nou zijn de meeste vrouwen die ik ken van zichzelf erg energiek als ze een man leuk vinden. En ze hebben meer geduld dan hun vriendjes, dus dat komt wel goed.

Maar gezondheid is niet alleen hoeveel energie je hebt.

Het gaat ook om hoe je lichaam eruit ziet en in wat voor conditie je bent.

 • Hoe sterk ben je? Werken je spieren naar behoren?
 • Hoe snel ben je? Dit hangt samen met hoe goed je hart werkt. Het beschermt je tegen uitgeput raken tijdens seks of een lange wandeling
 • Hoe lenig ben je? Dit hangt samen met de flexibiliteit van je lichaam. Als je een slechte flexibiliteit hebt, krijg je blessures en op den duur ouderdomskwalen
 • Hoe is je gewicht? Een beetje te veel of te weinig is niet erg, maar graatmager of veel te dik schrikt mannen af
 • Zie je er ziek uit of juist vrolijk en gezond? Lijkt het alsof je een zombieplaag nauwelijks overleefd hebt, of zie je eruit alsof je vijf jaar op Tenerife hebt gewoond en het daar heerlijk hebt gehad?

Hoe gezonder je bent, hoe aantrekkelijker een man je vindt.

Dat betekent niet dat je extreem sterk of snel hoeft te zijn. Sterker nog: dat betekent vaak dat je inlevert qua aantrekkelijkheid.

Marathonlopers hebben vaak een buikje (wat niet aantrekkelijk is) en hele sterke vrouwen krijgen een blokkig figuur (geen rondingen).

Nee, er is een minimum aan fitness dat je wilt hebben. Wat dat is lees je in de tip hieronder.

Tip: Ga gezond!

 • gezondheid-boxKom op gewicht. Zorg dat je gewicht gemiddeld is, of iets onder of boven gemiddeld. De smaken van mannen verschillen, maar de meeste hebben liever iets dunner. Vraag desnoods wat je vriend mooi vindt en streef dat gewicht na, maar maak er ook geen obsessie van
 • Ga naar de sportschool. Elke week doe je twee keer krachttraining (onder begeleiding van een trainer of met een groep) en één keer hardlopen of een andere vorm van cardio. Het eerste maakt je sterk en het tweede maakt je snel, de belangrijkste ingrediënten voor een gezond lichaam
 • Hou je niet van de sportschool? Doe dan aan een sport. Het maakt niet uit wat, zolang het je maar moe maakt (geen “denksport” dus) en je fysiek bezig bent. Doe dit het liefst twee keer per week
 • Wandel tenminste twintig minuten per dag. Fietsen mag ook, op een mild tempo. Dit houdt je lichaam gezond, je immuunsysteem actief en je gewicht op peil. Van en naar je werk fietsen of lopen en je bent er al
 • Let goed op veranderingen in je metabolisme. Naarmate je ouder wordt, heeft je lichaam minder energie nodig. De meeste mensen beginnen dan aan te komen. Door op te letten wanneer je lichaam niet meer zo goed is in het verbranden van voedsel kun je dit grotendeels voorkomen

3-6

mondje dichtIk weet dat het soms lijkt alsof mannen alleen naar uiterlijk kijken. En daar zit een kern van waarheid in. Veel vrouwen raken gedesillusioneerd omdat een man kiest voor een ander die er jonger en fitter uitziet.

Maar dat is niet het hele plaatje. Voor een kort avontuurtje wil een man het liefst een vrouw die er zo goed mogelijk uitziet. Maar als haar innerlijk hem niet aanstaat, dan zal het bij dat avontuurtje blijven.

Eén van de belangrijke aspecten van je innerlijk is intelligentie.

Niet de vorm waarbij je een mening hebt over politiek of wat er gebeurt in de wereld en hem en anderen daarover de les leest. Iedereen heeft een mening, en hij hoeft het niet noodzakelijk met je eens te zijn.

Nee, een man wil een gesprek met je kunnen aangaan over wat er speelt in zijn leven op een intelligente manier. En wat daarin een grote rol speelt is dat je aanvoelt wanneer je moet praten en wanneer je moet zwijgen. Ook dat is een onderdeel van intelligentie.

Voor de rest heeft het veel te maken met hoe jij je leven inricht.

Zit jij de hele dag voor de TV, of werk je aan doelen die je belangrijk vindt?

En ben je door je intelligentie in staat die te bereiken, of blijf je iedere keer tegen een muur oplopen?

Tip: Laat zien wat je in huis hebt

Nogmaals: niet door elk gesprek in een spelletje Triviant te veranderen. Wel door je te focussen op de gebieden in je leven waaraan een man later kan zien dat ze samenhangen met je intelligentie.

Ga bijvoorbeeld voor meer succes in je werk.

Dat hangt samen met intelligentie, maar ook de mate waarin jij je bewust bent van de sociale hiërarchie en wat je precies moet doen om je doelen te bereiken.

Het is dus niet alleen feitenkennis of je vermogen om een mening te formuleren. Het geldt over de hele linie.


4-6

alleen-tijdEen man zijn zelfvertrouwen kan compleet om zeep worden geholpen als zijn vriendin hem niet waardeert. En dat is iets wat hij grotendeels niet in de hand heeft.

Stel dat jullie samenwonen en hij thuiskomt van een dag hard werken. Hij doet dat om het huis waarin jullie wonen te kunnen betalen. En de rest van het geld probeert hij te besteden op een manier waarbij niet alleen hijzelf maar ook jij er veel plezier van hebt.

Veel vrouwen vergeten op den duur hem hiervoor te waarderen.

Het is voor hen vanzelfsprekend dat een man dit doet. Of ze denken: “Ik kan dit geld ook zelf verdienen.”

Dat is wel zo, maar als jij dat je vriend vertelt, maak je hem hier doodongelukkig mee. Het is namelijk één van de weinige manieren waarop hij zijn emoties aan jou kan laten zien.

Door hard te werken voor een mooi huis en voor jou zegt hij eigenlijk: “Ik waardeer je en ik wil dat je een goed leven hebt.” Ook al heb je nooit om die dingen gevraagd, een man verwacht dat je hem erom beloond.

Zijn ergste nachtmerrie is dat hij op een dag thuiskomt, jij lui op de bank hangt en hem bekritiseert omdat hij niet snel genoeg in de keuken staat om voor je te koken.

Lees ook mijn artikel over de essentiële elementen om gelukkig te zijn in een relatie.

Tip: Laat hem zien dat je zijn moeite waardeert

Vertel hem waar je dankbaar voor bent. Laat met kleine uitingen van affectie elke dag merken dat je achter hem staat.

Vergeef hem wat vaker als hij gestresst is en dit door zijn werk komt.


5-6

Zie er vrouwelijk uitDit is het belangrijkste ding qua uiterlijk waar mannen naar verlangen En misschien denk je: “Tim, wat bedoel je nou weer met vrouwelijkheid?

Het is eigenlijk heel simpel: elke indicatie in je uiterlijk die hem eraan herinnert dat je een vrouw bent.

Of: geen man.

 • Mannen dragen geen rokjes
 • Mannen dragen geen hoge hakken
 • Mannen hebben geen lang haar
 • Mannen zijn meestal van zijn lengte
 • Mannen hebben lichaamsbeharing en baardgroei

Een grappig voorbeeld vind ik het scheren van je oksels. Ik ken een aantal vrouwen die dit een vervelend klusje vinden en niet begrijpen waarom het belangrijk is.

Ze zeggen dingen als: “Hij moet toch van me houden zoals ik ben? Waarom zou ik mijn oksels voor hem scheren?

Ze begrijpen niet dat dit iets is wat alleen vrouwen doen.

Wanneer zij dit laten, verliezen zij een punt wat ze anders makkelijk verdiend hadden, puur omdat ze zich op één klein vlak wat meer gedragen als een man.

En zo werkt het bij alles:

 • Je kunt net als mannen op sportschoenen lopen, maar je verliest een punt
 • Je kunt continu in een donkere spijkerbroek rondlopen, maar je verliest een punt
 • Je kunt je haar kort maken, maar je verliest een punt (en misschien bij deze wel veel meer)

Hoe vrouwelijker je eruit ziet, hoe aantrekkelijker je bent voor een man.

En daar komt nog wat bij:

Tip: Overdrijf je vrouwelijke uiterlijk

bar-pratenDat je geen dingen doet met je uiterlijk die je een meer mannelijke uitstraling geven, is niet zo ingewikkeld.

Maar hoe vul je dit aan met je gedrag?

Want als je hakken en een jurk draagt en praat met een stem alsof je een worstelaar bent, kom je nog steeds niet bepaald vrouwelijk over, toch?

 • Praat met een wat hogere stem
 • Overdrijf af en toe je hulpeloosheid. Mannen vinden het leuk als ze je mogen helpen (zie de volgende tip)
 • Geef hem complimentjes over hoe sterk hij is (ook al zijn ze niet waar)
 • Maak je rondingen duidelijker zichtbaar door naar de sportschool te gaan
 • Besteed in zijn bijzijn aandacht aan je uiterlijk (mannen brengen meestal geen make-up aan, en hoe langer jij dit doet hoe meer hij je categoriseert als een vrouw)

Bekijk ook deze korte video over hoe je aantrekkelijker wordt voor mannen:


6-7

voorspelbaarIn veel volksverhalen is er een mooie jonkvrouw die in nood verkeert. Of het nou is omdat ze gevangen is genomen door een boze heks, concurrerend koninkrijk of een draak die haar lekker wil oppeuzelen. Het enige wat tussen haar en een wisse dood staat is een prins die haar mag komen redden.

Die verhalen zijn gebaseerd op het mannelijke instinct om een vrouw te redden of te helpen in nood.

Als jij bij de Subway staat en moet kiezen wat voor broodje hij wil, wil hij je het liefste helpen. Ook al kan jij dat prima zelf kiezen, als hij ziet dat je ook maar enigszins twijfelt, zou hij je het liefst gelijk te hulp schieten.

Laatst had ik een mannelijke klant die me vertelde dat hij als puber droomde dat hij en zijn vriendinnetje in een gevecht terechtkwamen met wat tuig op straat.

En dat hij die schurken van jetje gaf om zijn vriendinnetje te beschermen. Deze klant is geen uitzondering: veel mannen die ik coach hebben die fantasie.

Nou hoef je niet een bende boeven in te huren om je te belagen waar je vriend bij is. Maar ik heb wel een andere manier om dat instinct in hem aan te wakkeren. Je doet hem daar een groot plezier mee.

Tip: Laat hem je regelmatig helpen

Mannen worden zenuwachtig als ze niets voor je kunnen doen. Hij wil je graag op de één of andere manier redden, maar er zijn geen draken om te verslaan of tuig om te verjagen.

De mannelijkste manier om hem een rol te geven waarin hij de held is is door hem regelmatig om hulp te vragen.

Stuur hem desnoods een appje wanneer hij op zijn werk is om te vragen of hij “verstand heeft van magnetrons“. Want jij hebt een probleempje en komt er niet helemaal uit: de magnetron doet het niet.

Op zo’n moment zou je verwachten dat een man je uitlacht en verder gaat met zijn werk. Maar zo zitten we niet in elkaar.

Ik garandeer je dat hij binnen een minuut de handleiding online gevonden heeft en die op zijn beeldscherm houdt terwijl hij jou appt: “Ok, wat is er mis mee?

Het zit in zijn natuurlijke instinct om vrouwen te helpen.

Wanneer jij je hulpeloosheid af en toe overdrijft, laten we zeggen eens per week, dan geef je hem de kans om zijn innerlijke ridder erop los te laten.

Of je kunt altijd naar dit Japanse pretpark gaan. Daar kan je vriendje je redden van een bende ingehuurde schurken.


7-8

tijd-voor-jezelfÉén van de meest gehoorde klachten van mannen is dat ze onvoldoende rust krijgen in hun relatie.

Mannen verwerken hun emoties heel anders dan vrouwen. Hij heeft daar stilte en alleen zijn voor nodig. Jij hebt het nodig om erover te praten, hij heeft wat tijd voor zichzelf nodig.

Natuurlijk botst dit.

Maar als je wilt doen wat het beste is voor hem en jullie relatie, verwerk jij je emoties zoveel mogelijk met je vriendinnen en laat je hem aan zijn lot over.

Dat heeft hij het liefste.

Tip: Probeer geen diepe, emotionele gesprekken met hem te voeren.

Hier wordt een man alleen maar zenuwachtig van. Zeker als je weet dat er iets mis is met hem kun je het beste dit doen:

 • Geef hem een complimentje. Zie je dat hij kniest, zeg bijvoorbeeld: “Oh, ik heb er alle vertrouwen in dat je het kunt oplossen.” En dan praat je weer over iets anders. Dat is een boost voor zijn zelfvertrouwen
 • Zondert hij zich af of doet hij afstandelijk? Laat hem dan gaan. Dit is zijn manier om met emoties om te gaan en dat moet hij alleen doen. Hij komt vanzelf wel weer terug
 • Praat niet met hem over zijn emoties. Dat vind hij alleen maar vervelend. En hij kan er slecht mee omgaan omdat hij niet wilt dat je hem zwak vindt

8-6

voor-hem-zorgenMannen zijn net kleine kinderen: ze vinden het heerlijk om een aai over hun bol te krijgen. Figuurlijk gesproken dan.

Kijk: hij wil niet dat je hem behandelt als een kleine jongen.

Maar hij vindt het wel lekker dat wanneer hij thuiskomt er bij wijze van spreke een glas bier voor hem klaarstaat en er een krantje op hem ligt te wachten. Dat vindt hij een lekker gevoel.

Nou wil je dit vast wel terug van hem, en een goede man houdt dat in de gaten. Maar het moet ergens beginnen. Jij hoeft niet de enige te zijn in de relatie die verzorgd wordt.

Tip: Verzorg hem na een lange dag werken

Als hij thuiskomt, wil hij aan niets denken. Hij wil ontspannen en rust vinden. Als jij hem die rust kan geven, niet alleen in hoe jij je gedraagt maar ook in de omstandigheden die je schept, neemt hij je dat in dank af.

Luister even naar zijn geratel over zijn baan ook al is het verschrikkelijk saai.

Schenk hem nog een borrel in, als hij daar zin in heeft. Of laat hem lekker “Top Gear” kijken als dat zijn manier van ontspannen is.

Zorgzaamheid kun je ook laten blijken door wat je niet doet, bijvoorbeeld door geen aandacht van hem te vragen als hij zoiets triviaals doet als zijn favoriete serie kijken.


9-6

vindt-hij-me-leukMannen vinden positiviteit aantrekkelijk. Of anders gezegd: we hebben een hekel aan mensen die negatief zijn.

Mannen kunnen zelf zich behoorlijk negatief gedragen en nog steeds klagen over vrouwen die de hele dag zeuren. Dat is één van de mysteries van mannen.

Een vrouw wiens glas halfvol is vergeleken met halfleeg, zal altijd beter in de smaak vallen bij mannen.

Een vrouw die veel emotionele uitbarstingen krijgt, zal het minder goed doen dan een vrouw die alles beter op een rijtje heeft.

Nou heb jij je emoties voor een deel niet in de hand. Maar het gedeelte waar je wel grip op hebt, is hoe je naar de wereld kijkt.

En hoe positiever, hoe beter.

Tip: Bekijk het van een andere kant

Als je gewend bent om snel emotioneel te worden, probeer dit dat zoveel mogelijk te doen waar je vriendinnen bij zijn.

Begrijp me niet verkeerd: een man wil je graag helpen.

Hij wil naar je luisteren en een goed gevoel geven. Maar hij kan het niet omdat hij niets van vrouwen snapt en onhandig is.

Hij zal proberen je een kopje thee te brengen in de hoop dat dit het beter maakt.

Hoe vaker jij positiever bent, hoe leuker hij je vindt.

Als je dan toch emotioneel wordt, vertel hem dan wat je nodig hebt.

Zeg: “Je hoeft niets voor me te doen, maar kan je even een arm om me heenslaan?

Dan geef je hem makkelijk te volgen instructies en dat vindt hij fijn.


10-5

relatie-onmogelijkSommige van mijn cliëntes verbaast het als ik ze vertel dat mannen een intelligente vrouw willen. Ze denken dat mannen helemaal niet geïnteresseerd zijn in hun mening. Daar is gelukkig niets van waar.

Waar mannen wel een grote behoefte aan hebben, zijn vrouwen die hen op hun woord geloven.

Bijvoorbeeld wanneer hij vertelt hoe hij zich voelt. Dan is het fijn als een vrouw niet zegt: “Nee, volgens mij is er iets.

Of een vrouw die hem vraagt of hij haar nog aantrekkelijk vindt. Hij wil je het één keer vertellen, maar een tweede keer is te veel.

Of een vrouw die interesse heeft in wat hij doet in zijn leven. Nou snap ik dat je de verhalen over zijn werk niet altijd interessant vindt. Maar hoe leuker jij het vindt om naar een man te luisteren, hoe groter de kans dat het werkt tussen jullie tweeën.

Tip: Doe je best om naar je man te luisteren

Ik weet dat het moeilijk is, omdat de verhalen uit zijn mond niet altijd de meest interessante zijn. Maar maak er een gewoonte van om goed naar zijn signalen te kijken en actief te luisteren.

Wanneer je hem laat merken dat je luistert, zal je zien dat hij minder behoefte krijgt om tegen je aan te kletsen.

En wanneer je beter begrijpt wat hij bedoelt tijdens een ruzie, zul je zien dat deze korter duurt.

Mannen leren begrijpen kost tijd. Veel tijd. Omdat we niet graag over onze gevoelens praten schiet het ook niet erg op.

>

Send this to a friend