7 Do’s & Don’ts Voor Wanneer Je Met Hem Naar Bed Moet Gaan

More...

De 7 Do's & Don'ts voor wanneer je met hem naar bed moet gaan

Ik merk dat het voor veel vrouwen een lastig probleem is: Wanneer moet je met een man naar bed?

Je wil natuurlijk dat hij je leuk vindt, en je niet ziet als een slet / je gebruikt voor alleen seks. 

In dit artikel leer je wat het enige juiste moment is om met een man naar bed te gaan.


Wanneer moet je wel en wanneer moet je niet met hem naar bed gaan?

Soms.

emailSoms krijg ik van die mailtjes…

Waarvan zelfs ik met een mond vol tanden sta. Omdat de daarin gestelde vragen tentoonspreiden wat er mis is met de wereld.

Als een vrouw mij vraagt: Wanneer moet ik naar bed gaan met een man?

Dan is mijn eerste reactie altijd: Wanneer jij daar zin in hebt.

Ik ben er namelijk niet om te bepalen wanneer wie dan ook met iemand anders de koffer in moet duiken. Ik ben een datingcoach, niet je moeder.

Maar dan dringt men altijd aan. Tim, je vertelt niet het hele verhaal. Moet ik hem dan niet laten wachten om hem meer aangetrokken te maken?

Dan zucht ik. Slijp ik mijn potlood. En pen ik een artikel over wanneer je met een man naar bed moet gaan. In de vorm van 7 do’s and don’ts.

Komen ze:


dont-1-versiercoach

Er is een boerenwijsheid die stelt dat het hebben van seks na een eerste date de kans op een relatie vernietigt.

Maar ja.

Mijn moeder zei altijd wanneer ze me sinaasappelsap aanbood, dat ik het snel moest opdrinken. Anders zouden de vitamientjes wegvliegen, volgens haar.

Dat is hetzelfde principe. Het klinkt mooi, maar is simpelweg niet waar. Het wordt de wereld in geholpen omdat andere mensen het beste met je voor hebben. Aan het eind van de dag willen ze er vooral voor zorgen dat je doet wat ze zeggen.

Mijn moeder wilde dat ik haar vers geperste sinaasappelsap op zou drinken, ook al vond ik het niet lekker. De mensen die zeggen dat seks op een eerste date niet kan leiden tot een relatie, willen dat je een leuke relatie krijgt en minder seks hebt buiten een relatie.

relatie-onmogelijkZe bedoelen het dus goed. Ze willen je beschermen. Maar is het ook waar?

Mijn antwoord: Nee.

Natuurlijk niet.

Er zijn genoeg relaties begonnen als one night stand. Ik heb nog nooit een mannelijke klant horen klagen over dat hij een vrouw zo leuk vond, totdat zij na de eerste date met hem naar bed ging.

Mannen zullen nooit interesse verliezen in een leuke vrouw als zij met hen naar bed gaat.

Dat wil niet zeggen dat het per se verstandig is om direct met een man naar bed te gaan. Maar je hoeft niet bang te zijn dat hij je niet meer ziet staan, puur daarom. Dat is gewoon niet waar.


dont-2-datingcoach

Dan zijn er bijdehante vrouwen die zeggen:

 • Maar Tim, is het niet beter om hem te laten wachten?
 • Wordt hij dan niet verliefder op mij?
 • Voer ik de spanning dan niet op?
 • Wordt de kans op een relatie op die manier groter?

Dat is een grappige gedachte. Ik hoor hem vaak terugkomen.

boek-2Er was eens een mevrouw in de jaren 90 die een dik boek schreef, over waarom wachten met seks de kans op een leuke relatie vergrootte. Dat boek werd heel populair.

Vijftien jaar later bleek dat veel vrouwen die de regels van dat boek opvolgden, veel spijt hadden. Omdat ze vaak nee hadden gezegd tegen mannen die ze erg leuk vonden.

Een man laten wachten is op zichzelf geen goed idee. Waarom zou een man blijven hangen bij een vrouw die wil testen hoe goed hij tegen seksuele onthouding kan?

Elke man wil een leuk en gezond seksleven. Als jij seks uitstelt omdat je eerst iets van hem wilt, wat het dan ook is, zal dat hem kwetsen.

Hem laten wachten om een reden die niet aan seks gerelateerd is, is het tegenovergestelde. Plus, hij vindt het verre van een compliment.

De kans is juist dat je hem van jou vervreemd, en dat hij minder geïnteresseerd raakt. De enige soort mannen dat zal blijven hangen, zijn types die seks niet belangrijk vinden of er ongezonde opvattingen over hebben.

Is dat echt het type man dat je wilt aantrekken?

Hoe sterk je relatie is, hangt niet samen met wanneer je voor het eerst seks hebt

Er zijn mensen die na een one night stand een relatie krijgen. Maar ook koppels die elkaar al tien jaar kenden, toen voor het eerst seks hadden en daarna een gelukkige relatie krijgen.

Alle varianten zijn mogelijk, en de ene is niet beter dan de andere. Wil je bijvoorbeeld een relatie rustig opbouwen, lees dan in dit artikel hoe je dat moet doen.

Wat er wel toe doet, is dat je de relaties en het seksleven krijgt wat jou helemaal verzadigd. Als dat betekent dat je er snel bij bent of juist wacht, dan is dat beide goed.


dont-3-datingcoach

Ik heb goed en slecht nieuws.

Het slechte nieuws is dat je moeder voor deze ene keer gelijk heeft: mannen zijn maar uit op één ding.

Het goede nieuws is dat elke man ook behoefte heeft aan een bevredigende relatie. En dat hij niet kan wachten om deze te starten met de juiste vrouw.

Maar zijn standaarden liggen veel hoger voor het starten van die relatie. Hij wil de perfecte vrouw vinden. Voor een avondje plezier, liggen zijn standaarden lager.

Daarom kun je een vrijpartij, hoe gepassioneerd dan ook, niet gebruiken als indicatie of hij je leuk vindt.

Nee, er zijn veel betere manieren om te bepalen of hij verliefd op je is of je leuk vindt. Daar lees je meer over in dit artikel.

Waar komt de mythe over een man laten wachten vandaan?

is-hij-echt-verliefdIk vermoed dat het idee om mannen te laten wachten komt uit de behoefte om een man te testen. Als vrouw wil je natuurlijk weten hoe serieus hij is.

Helaas zijn er sommige mannen die alles doen voor seks, ook al liggen hun standaarden lager dan voor een relatie.

Dat een man met je naar bed gaat, betekent niet zoveel.

Wat belangrijker is:

 • Houdt hij op straat je hand vast?
 • Wil hij overdag tijd met je doorbrengen, of alleen ’s avonds en ’s nachts?
 • Doet hij zijn best om de relatie een stapje verder te brengen?
 • Neemt hij initiatief?

Al deze dingen spelen mee. Sommige mannen gaan op de eerste date met je naar bed, maar willen pas bij date 20 met je knuffelen. Dat laatste is veel belangrijker dan het eerste.


4-do-datingcoach

Stel je voor. Je ontmoet de man van je dromen. Je gaat met hem op een date, en het eindigt in een hete nacht. Het is geweldig, en je kunt niet wachten om hem weer te zien.

frustratieMaar je hoort niets van hem.

Een week gaat voorbij, en er gebeurt helemaal niets.

Je zoekt contact met hem, maar hij neemt zijn telefoon niet op.

Een maand na dato weet je het zeker: hij heeft je gewoon gebruikt.

Als zoiets gebeurt, is dat heel naar. Het kan traumatisch zijn, zeker als je dat meerdere keren meemaakt. Je kunt je afvragen of het aan jou ligt, of aan alle mannen die je tegenkomt.

Het antwoord is: geen van tweeën. Zoals hierboven uitlegt, hebben mannen een hoge standaard voor een relatie.

Natuurlijk zijn er ook foute mannen en players actief, die zich vaker schuldig maken aan dit soort laffe zaken.

Je kunt mannen niet veranderen. Je kunt ze slechts begrijpen.

(Lees in dit artikel 10 gekke dingen die je zou moeten weten over mannen om ze beter te begrijpen)

Wat wel binnen je vermogens ligt, is om de players en foute mannen eruit te filteren. En om een man die je niet leuk vindt de kans te geven af te haken. Dat kun je doen door te wachten met seks.

Dit zal niet in alle gevallen helpen. Zoals eerder genoemd zijn er mannen die zo wanhopig zijn, dat ze blijven proberen. Of mannen die het als een sport zien om jou in bed te krijgen. Maar je maakt de kans wel ietsje kleiner.

Let goed op de signalen die hij je geeft, en stem daar je gedrag op af. Heb je alsnog het gevoel dat hij je aan het lijntje houdt? Check dan dit artikel om alle signalen te testen.

Als je teleurstellingen wilt voorkomen, althans…


do-5-datingcoach

Je kunt het ook anders aanpakken.

Ben je niet zo bang voor teleurstellingen? En wil je een snelle manier om veel mannen te leren kennen? Met de grootst mogelijke kans op een leuke relatie?

In dat geval zou ik zo snel mogelijk met een man naar bed gaan.


Dat is wat controversieel, zo snel mogelijk. Maar laat me even uitpraten. Er is een goede reden.

Seks is een belangrijk onderdeel van een relatie. Als hij er niets van bakt in bed, wil je dat van te voren weten. Daarnaast wil je ontdekken of hij tot intimiteit in staat is, of dat hij heel liefdeloos met je omgaat in bed.

Door snel met een man naar bed te gaan:

 • Ontdek je of hij echt leuk is en of jullie klikken tussen de lakens
 • Krijg je waardevolle informatie
 • Kun je eventuele losers direct dumpen.

Dit is alleen voor sterke, onafhankelijke vrouwen. Je hoeft hier niet aan mee te doen. Je kunt ook wachten, en er pas na een date of zes voor gaan.

Mijn punt: het maakt niet uit wanneer je met hem naar bed gaat, zolang jij je er goed bij voelt. Het is beter om het te doen als je er zin in hebt, en om het te laten gaan als je het niet ziet zitten.

Hierboven heb je alle mogelijke consequenties gezien. Er zijn weinig andere scenario’s te bedenken, dan de scenario’s die ik al heb genoemd. Zo weet je dat je in ieder geval goed geïnformeerd bent, en weet wat je kunt verwachten.


dont-6-datingcoach

Kijk.

Veel mannen hebben een grote mond. Dat doen ze om stoer over te komen, of juist om zich braver voor te stellen dan ze zijn.

Als je een man hoort zeggen dat een vrouw relatiemateriaal is als ze op de eerste date met hem naar bed gaat, dan liegt hij. Zo simpel is het.

Er zijn een aantal redenen waarom hij die leugen vertelt. Dit zijn de belangrijkste:

 • Hij wil overkomen als een brave jongen, waarvoor alleen het meest brave meisje goed genoeg is
 • Hij is in de war, en denkt dat vrouwen niet van seks houden
 • Hij voelt zich geïntimideerd als een vrouw meer bedpartners heeft gehad dan hijzelf

Hoe dan ook: de realiteit is dat mannen dit zeggen, maar in de praktijk heel anders reageren.

Geen enkele man zal klagen als een vrouw die hij leuk vindt, met hem naar bed gaat.

Als haar persoonlijkheid hem aanstaat, zal dit hem nooit weerhouden om een relatie met haar te beginnen.

Tegelijk kan hij wel een mening hebben over vrouwen die hij niet leuk vindt en die snel met hem naar bed gaan. Dat is dom en onaardig, maar niet verboden. Als je denkt dat hij je niet leuk vindt, kun je beter niet met hem naar bed gaan.

Leestip: In dit artikel leer je welke redenen mannen hebben om alleen seks met je te hebben, maar geen relatie.


do-7-datingcoach

Ik was vergeten om erover te beginnen, maar niet alleen mannen hebben hun woordje klaar. Je vriendinnen, ouders, familie, pastoor, imam, mentor op school en baas op het werk zullen ook allemaal zo hun ideeën hebben.

Al die mensen die zich tegen jouw seksleven aan bemoeien… Negeer ze lekker.

gelukkigerDaar word je veel gelukkiger van.

Zij kunnen niet in je hoofd kijken, en er is veel boerenwijsheid in omloop over wat goed en slecht is in echte liefde.

Ik heb jarenlang wetenschappelijke artikelen bestudeerd en mensen gecoacht op het vlak van dating en relaties, en geloof me als ik zeg dat het tijdstip van de eerste vrijpartij niets uitmaakt.

Dat de mensen in je omgeving je misschien minder leuk vinden als je niet doet wat zij zouden doen in jouw situatie… Dat moet je maar voor lief nemen. Maar ik weet dat jij zo stoer en onafhankelijk bent, dat dit je zonder moeite zult lukken.

Voor als je meer wil lezen over wanneer je met hem naar bed moet gaan…

Ik heb op Mannengeheim.nl een artikel geschreven die er net wat dieper op ingaat. Je kan het artikel hier lezen.

 

>

Send this to a friend