Wat Doet Een Versiercoach? Tips en uitleg over versiercoaches

More...

Hoe je de juiste versiercoach vindt en wat een versiercoach is:

Als je beter wilt worden in versieren is het goed om de juiste hulp in te schakelen.

Maar hoe voorkom je dat jij je tijd verspilt door advies op te volgen van iemand die er geen verstand van heeft?

In dit artikel leg ik uit wat een versiercoach is en hoe je de leraar kiest die het beste bij jouw doelen past.


In dit artikel wil ik het met je hebben over iets waar ik normaal niet zo veel over praat. Namelijk mijn werk.

Ik denk niet dat ik de meest interessante baan ter wereld heb. Of dat wanneer ik een nieuw iemand ontmoet ik uitgebreid moet vertellen dat ik datingcoach ben.

Maar als je op zoek bent naar een versiercursus, naar openingszinnen voor Tinder en WhatsApp of wilt weten hoe je one night stands krijgt…

…dan is er veel informatie voor handen. Je bent één Google zoekopdracht verwijderd van de meest bizarre verhalen over hoe mannen en vrouwen in elkaar zitten.

Waarom ik geweldig ben en andere datingcoaches niet

Ik schaam me voor mijn branche. Het is jammer maar waar. Begrijp me niet verkeerd: mijn werk is geweldig. Maar mijn concurrenten…. Daar heb ik niets mee.

rijkAls je zoekt naar datingadvies kom je vanzelf bij versiercoaches uit. Vaak zijn dit marketingjongens die erachter zijn gekomen dat mannen en vrouwen zonder dates veel willen betalen voor advies. Eenzaamheid maakt gewillig. Je kunt rijk zijn maar zonder een relatie is je leven leeg.

Dat hoeft niet erg te zijn. Ik verkoop natuurlijk ook mijn cursussen aan dezelfde mensen. Maar er is een verschil tussen mij en andere datingcoaches.

Ik heb mijn hele volwassen leven geïnvesteerd in ontdekken wat wel en niet werkt. Mijn marketing laat ik voornamelijk door anderen opknappen zodat ik alleen maar me op het daadwerkelijke leren en lesgeven hoef te richten.

De meeste datingcoaches daarentegen hebben nul ervaring. Ze doen maar wat. Ze zijn meer bezig met het verkopen van hun cursussen dan met het opdoen van de nodige ervaring om goed te kunnen lesgeven. En vergis je niet: dat kost jaren.

Dat ze ermee wegkomen komt doordat het wetenschappers nog niet is gelukt om een “gedachtenlezer” uit te vinden. Met zo’n apparaat konden we in iemands hoofd kijken en ontdekken wat mensen echt aantrekkelijk vinden. Maar zo’n apparaat is er nog niet. Om er achter te komen hoe mensen een partner kiezen moet je dus leunen op observaties van mensen hun gedrag.

Ik heb meer dan acht jaar besteed aan mensen observeren en in contact staan met wetenschappers die dit zelf nog meer jaren hebben gedaan. Met mijn bevindingen ga ik het veld in en test ik continu nieuwe inzichten uit. Totdat ik de methode vind die het beste werkt. En niet alleen voor mij maar voor al mijn klanten.

Maar dan is mijn werk niet afgelopen. Daarna onderzoek ik hoe ik deze methode het beste kan leren aan andere mensen. En laat ik nieuwe klanten deze uitproberen. Net zolang totdat ik zeker weet dat het werkt. En dan pas maak ik er een video over en schrijf ik er een artikel bij.

Dat is wat anders dan marketingjongens die de hele dag in hun pyjamabroek artikelen zitten te typen. En die de achtergrond missen om je uit te leggen hoe je daadwerkelijk goed wordt.

Is het al het advies wat deze mensen geven slecht? Nee, er zitten goede brokjes informatie tussen. Maar die komen vrijwel altijd van mij. Mijn concurrenten lezen mijn site ook en nemen zonder blikken of blozen mijn observaties over.stencil-datingcoach-plaatje-2

Maar dat je iets kan overschrijven maakt nog niet dat je het kunt toepassen. Als je sommige van mijn collega’s in het veld ziet is het ronduit bedroevend.

Daarom wil ik je leren hoe jij een versiercoach kunt kiezen die bij je past. Of je nou in Groningen of Madurodam woont, hier krijg je mijn beste tips om de juiste leraar te vinden.

Hier zijn ze:


meester-ervaring

Mijn advies is verschenen in de grootste publicaties van Nederland. Van Glamour tot NPO3 (NOS). Van Radio 538 tot het grootste forum over dit onderwerp van Nederland. Dat komt omdat mijn advies werkt en dit zich als een lopend vuurtje verspreidt.

Ik heb duizenden mannen en vrouwen geholpen en nog veel meer mensen hebben mijn cursussen gevolgd.

Ik ben de enige versiercoach in Nederland met dergelijke exposure. Andere coaches in ons koude kikkerlandje maar ook in Amerika blijven ver weg van “mainstream media”. Ze maken grappige filmpjes op YouTube en hangen daarin de versierclown uit. Als ze aandacht krijgen in de krant of op TV is het negatief.

Als andere mensen hen niet serieus nemen is het misschien slim om dat ook te doen.

Los daarvan is het een kwestie van CV’s vergelijken. Als je een timmerman inhuurt neem je iemand met tien jaar ervaring. Vergeleken met een groentje dat net zijn eerste paar tafeltjes in elkaar heeft gezet.


gezond-verstand

extreemVersiercoaches hebben de neiging om de meest belachelijke ideeën te presenteren in de hoop dat jij er intrapt. Vooral datingcoaches die zich op mannen richten hebben hier een handje van.

Als je weinig ervaring met mannen of vrouwen hebt is het niet vreemd dat je hier naar wilt luisteren. Extreme oplossingen klinken goed als je een extreem probleem hebt. Een tijd lang geen dates is wel extreem te noemen.

Maar wat je moet voorkomen is dat je een oplossing kiest waar duidelijk iets mis mee is. Je leert niet alleen van de daadwerkelijke tips maar ook hoe ze gepresenteerd worden. Als een datingocoach zich asociaal gedraagt of ronduit autistisch overkomt is dit een indicatie dat je van hem of haar geen advies over sociale vaardigheden moet aannemen. Ook al klinkt deze nog zo interessant.

Een vriendin of een vriend krijgen is heel simpel. Er is een eenvoudig stappenplan dat je kunt volgen en je hoeft er geen extreem circus van te maken om te krijgen wat je wilt. Maar als je net begint met leren over mannen of vrouwen weet je dat niet. Je bent geneigd om naar iedereen te luisteren en zo je mening te vormen.

Als je een man bent en wil weten hoe je dat doet, klik dan hier.

Ben je vrouw? Dan heb ik hier een artikel hoe je een leuke partner kan krijgen.

Zoals je kunt zien in deze artikelen zijn er stappen die je vandaag nog kunt nemen om deze maand een leuke relatie te krijgen. Dat heeft niets te maken met extreem, afwijkend of asociaal gedrag. Als je dingen gaat doen die bijna niemand doet en dan concludeert dat de rest van de wereld raar is ben je goed in de war.

Ik wil niet verwijzen naar mijn collega-datingcoaches. Maar er is hele raar materiaal online te vinden. Waarbij het in veel gevallen duidelijk is dat de man of vrouw in kwestie geen verstand van versieren heeft.

  • Als je weinig ervaring hebt is het heel lastig om het goede van het foute te scheiden. Als je dat kon was je ook goed in versieren. Maar wat je wel kunt doen is je gezond verstand gebruiken:
    Is wat deze coach zegt normaal buiten het klaslokaal? Of zouden mensen je raar aankijken als je dit zou herhalen?
  • Is de coach overdreven spiritueel of bezig met moeilijke woorden? Of kun je rationeel volgen wat hij zegt zonder je in allerlei bochten te wringen?
  • Zie je dat mensen die zijn advies volgen betere resultaten krijgen? Heb je recensies gelezen van mensen die de cursussen hebben gevolgd? Hoe waren deze recensies?
  • Voel jij je goed terwijl je de tips uitvoert? Heb je het idee dat je een beter mens wordt en dat je beter bent voor de persoon die je wilt versieren, dan wanneer je de tips niet zou gebruiken?

Vaak kun je zelf wel voelen wanneer je iets doet dat niet door de beugel kan.


niet-te-veel

Wanneer je begint met het volgen van datingadvies zul je zien dat je vrienden het beter weten. Ze vinden het maar raar dat je naar een datingcoach luistert. Of geven je goedbedoelde adviezen als:

  • “Wees gewoon jezelf.”
  • “Doe niet zo gek. Liefde komt vanzelf.””
  • “Het draait alleen maar uiterlijk.”

Iedereen met een relatie denkt gelijk dat hij verstand heeft van relaties. Net zoals elke marketingjongen met een website over versieren denkt dat hij een versiercoach is. Beide soort mensen hebben ongelijk en missen de achtergrond om je goed advies te geven.

Je vrienden missen de wetenschappelijke achtergrond en de ervaring als leraar om je echt te helpen. Er zijn professionals die je kunnen laten zien hoe het echt in elkaar zit. Je vrienden zijn dit echter niet.

Je vraagt ook geen advies om hoe je om moet gaan met je financiën aan iemand die het zelf ook niet kan of die het maar een beetje beheerst. Je vraagt het aan de persoon die de meeste expertise heeft. Dat is belangrijk, want slecht advies kan je jaren van je leven kosten.

Er zijn veel horrorverhalen van mensen die in de jaren 70 of 80 een boek lazen over dating en naar aanleiding daarvan allerlei slechte keuzes maakten waar ze nu spijt van hebben.


science

scienceStaan er bronnen op de website? Legt de datingcoach uit hoe hij bij zijn conclusies komt? En is het duidelijk dat hij niet alleen leunt op zijn eigen ideeën maar ook naar die van oudere en wijzere mensen heeft geluisterd?

Wetenschappers en psychologen doen onderzoek naar liefde, seks en relaties. Het is een schat van informatie die vaak indruist tegen je gezond verstand. Je moet zowel je gezond verstand gebruiken als die wetenschappelijke informatie om de ware te vinden. Laat je één van beide liggen, dan haal je niet alles uit wat erin zit.

Daarom is het zo belangrijk om een datingcoach te screenen op zijn wetenschappelijke onderbouwing. En je mag hier ook altijd vragen over stellen als je wilt weten hoe het exact zit.


results-count

Om te kijken of je beter bent geworden moet je meten wat er is veranderd. En voordat je begint is het goed om te zien of andere mensen baat hebben gehad bij het advies dat ze hebben opgevolgd.

Dit kun je doen door naar filmpjes te kijken waarin ex-klanten aan het woord komen. Vertellen ze hoe hun leven beter is geworden? Vertellen ze ook wat er precies is gebeurd tijdens de cursus of blijft het heel algemeen?

Wees heel voorzichtig als iemand je gouden bergen beloont maar er geen filmpjes te zien zijn van tevreden klanten. Dit heb je nodig om in te schatten of iemand kan doen wat hij belooft. En wees niet bang om van te voren op te schrijven wat je wilt bereiken. De tips die je aanneemt moeten er op gericht zijn om je dromen te verwezenlijken. Niet om de zakken te vullen van fraudulente marketingjongens die doen alsof ze verstand van versieren hebben.

Zo. Je weet nu wat een versiercoach is en hoe je de juiste datingcoach kiest

De keus is aan jou…

>

Send this to a friend