3 Essentiële Tips Als Je Constant Ruzie Hebt In Je Relatie

More...

Een relatie zonder ruzie? Het kan op deze manier...

Er is niets ergers dan alleen maar ruzie maken in je relatie.

Gelukkig is er een manier om conflicten op te lossen en zelfs te voorkomen.

In dit artikel leer je wat je kunt doen om ervoor te zorgen dat je nooit meer ruzie maakt met je partner.

Een relatie zonder ruzie

Dit is hoe je stopt met ruziemaken in je relatie:

Als je altijd ruzie maakt in je relatie, is dat erg naar. “Hoe vaak is te veel? Wanneer mag het voorbij zijn?” vraag jij je af.

Eerst een huishoudelijke mededeling: ik spreek in dit artikel vaak over “jij” en “hem”, oftewel alsof jij een vrouw bent en een vriend hebt.

Maar dit artikel is ook geschikt voor mannen die advies willen wanneer ze altijd ruzie hebben. Voor hen heb ik zelfs een speciale podcast gemaakt over hoe je omgaat met een boze vrouw:

Ik heb een wat afwijkende mening over ruzies in relaties

Ik weet niet hoe het komt dat al die vrouwenbladen of tijdschriften aan hun informatie zijn gekomen als ze schrijven dat ruzie gezond is. Ik weet wel waar ik mijn conclusies vandaan heb: het analyseren van wetenschappelijk onderzoek en het coachen van duizenden mannen en vrouwen.

Als je mijn advies leest, kan je er zeker van zijn dat duizenden mannen en vrouwen er al gebruik van hebben gemaakt. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat wat ik je voorschotel onvoldoende onderzocht is. Wat je probleem ook is, tenminste honderden mensen zijn je al voorgegaan.

Daarom krijg je hieronder mijn beste tips om zo snel mogelijk ruzies in je relatie op te lossen. Het zijn mijn drie beste tips. Als je die tot de letter opvolgt, zal je zien dat relatieproblemen tot het verleden behoren.

Begin eerst met het bekijken van deze video:


En dan nu de tips waarmee je beslist of het allemaal wel de moeite waard is…

 Tip #1:    Ruzie maken hoort niet bij een gezonde relatie

Er zijn een aantal mythes op deze wereld die uiterst schadelijk zijn.

Zo is er het gerucht dat ik niet de knapste man op aarde zou zijn. En beweren kwatongen dat veganisme gezond is, terwijl we allemaal weten dat het niet waar is.

Maar de meest schadelijke mythe op aarde is dat ruzie maken bij een relatie hoort.

Ruziemaken is niet gezond voor je relatieIk weet niet welke pannenkoek op dit idee is gekomen. Ik heb nog nooit zoiets belachelijks gehoord. Maar omdat ik je wil uitleggen waarom dit niet klopt, zal ik voor een moment de gedachtegang van deze theorie moeten volgen.

Het idee is dat ruzie maken je relatie sterker maakt.

En dat het gezond zou zijn omdat je daarmee je grenzen leert aangeven.

Daarnaast wordt er vaak gezegd dat dit er nou “eenmaal bij hoort”.

Al die ideeën zijn klinkklare onzin.

Je kan een prima relatie hebben zonder ruzie of conflicten. Discussies zullen er altijd zijn, maar die kunnen op eenvoudige wijze worden uitgepraat. Wanneer de emoties hoog oplopen en het erop neerkomt dat jullie elkaar een slecht gevoel geven, weet je dat je niet goed bezig bent.

Want dat is waar het misgaat:

Elke keer dat je ruzie maakt, krijgt de relatie een negatieve lading

Het is vast niet je bedoeling, maar je partner raakt steeds minder aangetrokken tot je elke keer dat jij negatief doet.

  • Positieve mensen zijn aantrekkelijk. Mensen die vrolijk zijn, zich goed voelen en voor zichzelf opkomen.
  • Negatieve mensen zijn onaantrekkelijk. Dat zijn mensen die klagen, zeuren, kwaad worden, manipuleren of druk uitoefenen.

Ruzie gaat altijd over negativiteit. Als iemand een conflict ervaart, zal jij iets gedaan hebben waardoor die persoon zich niet meer lekker voelt. Dat is een indicatie dat je iets verkeerds doet.

Alles wat je partner slechter doet voelen, inclusief een ruzie, is een bedreiging voor je relatie als het regelmatig terugkomt.

Hoe vaker je partner zich negatief voelt door bij jou in de buurt te zijn, hoe minder zin hij of zij erin krijgt. Daarom is het zo goed om ruzie te vermijden omdat je, zelfs als je wint, je partner en jezelf een slechte tijd geeft.

Er zijn betere manieren om relatieproblemen op te lossen dan er ruzie over te maken. Zelfs als dit jullie manier is om er samen uit te komen, zal het ervoor zorgen dat jullie relatie na verloop van tijd minder leuk wordt. En uiteindelijk een stille dood sterft.

Wil je weten wat mijn beste tips zijn voor het oplossen van relatieproblemen? Lees dan dit artikel:


 Tip #2:    Overweeg of je gelukkig bent in je relatie

Als je vaak ruzie maakt, kan het goed zijn dat de relatie niet meer zo leuk is als je dacht.

Ruzie heeft iets verslavends.

Het drama zorgt ervoor dat jij je betrokken blijft voelen bij de persoon die je datet. Maar dat is anders dan een gelukkig of prettig gevoel wanneer je bij hem of haar in de buurt bent. En dat is wat je nodig hebt voor een leuke lange relatie.

Veel van mijn klanten realiseren zich niet dat hun relatie helemaal niet leuk is. Ze zijn in de valkuil getrapt waarbij ruziemaken bij een relatie hoort. Dit is klinkklare onzin.

In plaats daarvan is het beter om te kijken of je meer positieve dagen dan negatieve dagen hebt in je relatie.

Ben je gelukkig in je relatieHoe dat werkt, is heel simpel

Je pakt pen en papier en schrijft op hoe je naar de afgelopen tijd terugkijkt. Hoeveel van de dagen dat je bij iemand in de buurt was gaven je een goed gevoel? En op hoeveel dagen was het stom en hadden jullie ruzie?

Neem ook in beschouwing hoe lang jullie daarvoor bij elkaar waren. Als je tien jaar een relatie hebt, waarvan negen jaar fantastisch waren, maar er alleen het laatste jaar ruzie wordt gemaakt, kan je ervoor kiezen om dat laatste jaar minder zwaar te rekenen. Je hebt immers een geschiedenis met je partner.

Dat betekent niet dat je de ruzies moet negeren. Als je elke dag ongelukkig bent, of voelt dat de balans te veel naar ongelukkig uitslaat moet er hoe dan ook iets veranderen, ook al was je de negen jaar daarvoor gelukkig.

Als het van de ene op de andere dag omslaat, komt dat vaak door een achterliggend probleem.

Bijvoorbeeld:

  • Wanneer je te maken hebt met een narcist. In eerste instantie doet hij zich prettig voor, maar als je een relatie hebt, slaat hij om en heeft hij je in zijn greep.
  • Iets vergelijkbaars geldt voor een foute man. Je bent verliefd op hem, maar na een tijdje wordt de aantrekkingskracht minder. Dan kom je erachter dat hij je niet zo goed behandelt als je dacht. Herken hem aan de hand van deze signalen.
  • Je man heeft een depressie of burn-out. Of jij hebt er last van.
  • Jullie zitten in een crisis. Bijvoorbeeld door geldproblemen, een sterfgeval in je familie of in die van hem. Sommige van dit soort problemen zijn zo heftig dat geen enkele relatie ze overleeft. Klik hier om er meer over te lezen.
  • Je bent zwanger en hij wordt erg afstandelijk.

De meeste van deze problemen zorgen ervoor dat jullie onder grote druk komen te staan.

Door dit soort omstandigheden kan een relatie die eerst goed was, compleet veranderen. Daar kun je in het moment weinig aan doen. Je bent nou eenmaal zwanger, of hij is nou eenmaal depressief.

Het is goed om aan jullie problemen te werken. Dat moet je vooral proberen. Bij de volgende tip geef ik je daar advies over.

Maar als je nu al weet dat het probleem niet verholpen kan worden… wees dan niet bang om de knoop door te hakken en bij hem weg te gaan, hoe moeilijk dat ook is.

Je zal altijd weer een nieuw iemand vinden als je genoeg je best doet.

Ik denk namelijk dat het beter is om bij iemand te zijn waar je echt van houdt of zelfs single zijn, dan in een relatie te zitten met iemand die je ongelukkig maakt.

En het is prima mogelijk om happy single te zijn.


 Tip #3:    Kijk of jullie beiden aan het probleem willen werken

Jullie hebben constant ruzie. Dit kan komen door de factoren die ik noemde bij de vorige tip. Of jullie hebben altijd al last gehad van relatieproblemen.

De belangrijkste vraag is: willen jullie er allebei wat aan veranderen?

Stal dat jij bereid bent om water bij de wijn te doen en naar oplossingen te kijken. Maar je partner is dat niet. Dan wordt het onmogelijk om er samen uit te komen. Zelfs als jij een compromis wil sluiten, heb je de ander daarvoor nodig.

Hij of zij moet ermee instemmen.

Maar het kan ook andersom zijn. Je partner wil het heel graag bijleggen, maar jij bent simpelweg te moe van het ruziemaken en alle problemen. De frustratie is je teveel geworden en je hebt weinig zin om ermee te dealen. Dit gebeurt als je veel ruzie hebt gemaakt en je relatie daardoor “besmet” is.

Wat de redenen ook zijn: jullie moeten allebei bereid zijn om aan de problemen te werken.

Samen bereid om aan de problemen te werkenIs één van de twee dat niet, dan is de relatie verloren. Dan kun je er maar beter mee stoppen.

Ik weet dat het moeilijk kan zijn om de waarheid onder ogen te zien.

Maar het is een noodzakelijk kwaad. Het is echt niet zo dat je nooit meer liefde zult voelen, of dat je voor altijd alleen zult blijven. Verre van. Ik denk dat de kans erg groot is dat je een nieuw iemand vindt als je de moed hebt om weg te gaan bij iemand die je niet past.

Als je de moed kunt brengen om “nee” te zeggen tegen een partner en een relatie die niet meer bij je past, zal je merken dat dit je vele malen aantrekkelijker maakt dan iemand die jaren in een relatie blijft steken.

Met als gevolg dat je uiteindelijk weer gelukkig wordt in de liefde en je ware soulmate zal vinden.

Zo, dit waren de stappen die vandaag nog kan ondernemen als je constant ruzie hebt met je vriend / partner.

Heb je besloten dat je er voor gaat vechten?

Dan kan je maar beter goed voorbereid zijn voor de strijd. Hoe je dat doet vertel ik je in dit artikel met 25 tips voor als je relatieproblemen hebt.

>

Send this to a friend