10 Tips Om Vandaag Nog Je Relatie Te Verbeteren & Te Versterken

More...

Hoe jij je relatie kan versterken en verbeteren...

Of het nou goed of slecht gaat met je relatie, ik denk dat je het met me eens bent dat meer liefde en minder problemen altijd een goed idee is.

En dat is precies waar dit artikel je bij gaat helpen. 

Je leert 10 van mijn beste tips om jullie relatie sterker dan ooit te maken.

Tips om je relatie te verbeteren

Goed dat je er bent:

Of je nou man of vrouw bent, je relatie versterken is essentieel.

Hoe zou jij het vinden om een partner te hebben die nul moeite voor je doet? Niet leuk, toch? Nou, daar heeft jouw partner geen last van. Jij bent proactief en kijkt uit jezelf hoe je de relatie kunt verbeteren.

In dit artikel krijg je tien tips. Ze gaan over communicatie en concrete manieren om de relatie direct beter te maken.

De tips zijn zo makkelijk dat je ze in één keer goed kunt toepassen. Zelfs als je vriend of vriendin twijfelt aan de relatie. Het is normaal dat je partner af en toe niet weet of hij (of zij) verder wil of niet. Dat geeft allemaal niets. Maar je kunt er wel wat aan doen.

Wat dat is, lees je in de volgende tien tips:


Doe continu nieuwe dingenDe nummer #1 oorzaak dat relaties kapotgaan, is dat de sleur erin komt.boring

Mensen raken op elkaar uitgekeken als ze continu in dezelfde omgeving zijn en er helemaal niets gebeurt. Saaiheid vernietigt je plezier in het leven.

Elke relatie wordt saai als je elke dag hetzelfde doet en nooit eens voor verandering gaat. Hoe leuk de ander ook is.

Stel dat je Brad Pitt of Angelina Jolie datet. Denk je dat het nog leuk is als jullie tweehonderd keer dezelfde date hebben gehad? En je precies weet wat hij of zij gaat zeggen? En je elke keer dezelfde gevoelens, dezelfde woorden en dezelfde seks uitwisselt?

Nou dan. Hierbij ideeën voor nieuwe dingen:

 • Plan eens in de zoveel tijd (elk half jaar bijvoorbeeld) een spectaculair uitje. Dit kan een vakantie zijn, een weekendje weg of gewoon iets origineels in je eigen stad.
 • Doe nooit twee keer dezelfde date. Ga nooit naar hetzelfde restaurant – ook al vonden jullie het alletwee lekker. Dat doe je maar als je alleen bent of met vrienden, maar niet met je partner. Kies in plaats daarvan een andere, nieuwe locatie.
 • Betrek andere mensen bij jullie relatie. Nodigt een oude schoolkennis je uit om op bezoek te komen, neem je vriendin dan mee. Ontmoet elkaars vrienden. Niet om verweven met elkaar te raken, maar puur voor de afwisseling.
 • Geef een twist aan jullie alledaagse bezigheden. Kook eens samen als dat nooit gebeurt, luister naar een boek in plaats van de radio als jullie regelmatig in de auto reizen, etc. etc.
 • Probeer voortdurend nieuwe activiteiten. Nieuwe sporten, nieuwe vaardigheden om te leren en nieuwe plekken om te bezoeken. Het niets groots te zijn. Al ga je met z’n tweeën naar een zwembad gaat, kies dan een waar je nog niet eerder geweest bent.

seks-agendazet seks op de agendaIk weet dat dit een ongewone tip is. Mensen zijn ervan overtuigd dat seks spontaan moet gebeuren. Dat je het niet mag plannen omdat het anders saai wordt. En eerlijk gezegd was ik er ook geen voorstander van.

Totdat ik het bij steeds meer koppels zag werken.

Als je een druk leven hebt en om wat voor reden niet aan seks toekomt, lijkt dat geen probleem. Je houdt immers ook van elkaar zonder tussen de lakens te duiken.

Maar een man kan zich niet mannelijk voelen zonder seks. En een vrouw kan lange tijd zonder seks maar voelt zich stukken beter met.

Laten we wel wezen: seks houdt je gezond en geeft je een jeugdig gevoel. Er niet aan doen is hartstikke zonde ook al zijn de redenen nog zo goed.

Ik zal nooit zeggen dat je andere activiteiten moet laten om met elkaar naar bed te gaan. Maar eens per week een avond inplannen waarop jullie met elkaar naar bed gaan, zorgt ervoor dat de relatie “een relatie” blijft. En geen veredelde vriendschap.

Het allerergste wat kan gebeuren, is dat jullie een tijd geen seks hebben en je man of vrouw verliefd wordt op een ander. Dat gebeurt vaker dan je denkt. De aantrekkingskracht nieuw leven inblazen is een goedkope verzekering tegen buitenechtelijke affaires.

Wil je meer weten over beter worden in bed? Lees dan:


partner-begrijpenKijk:

Mannen en vrouwen zijn verschillend. En niet zo’n beetje ook.

In het verleden ben ik van seksisme beschuldigd omdat ik hier onomwonden over schrijf. Maar je hoeft maar vijf minuten om je heen te kijken en je kunt het zelf zien.

In onze samenleving waar iedereen gelijk moet zijn aan elkaar, praten we niet over die verschillen.verschillen man vrouw

Dat is zonde. Ze zijn belangrijk, zeker in relaties.

Als je niet weet hoe je man van jou verschilt wordt het heel lastig om hem tevreden te houden. Omgekeerd moet je niet denken dat je een vrouw kunt plezieren als je haar behandelt hoe je zelf behandeld wilt worden.

Een voorbeeld van zo’n verschil is seks. Mannen kunnen met een knip van de vingers aan de slag. Vrouwen hebben meer tijd nodig om in de stemming te komen. Een overduidelijk verschil met grote consequenties.

Als je een vrouw behandelt als een man of een man als een vrouw, wordt die persoon doodongelukkig.

Je moet rekening houden met de verschillen in sekse om te voorkomen dat jij je partner wegjaagt.


De meeste koppels zijn in een paar dingen veel te laks.

Eén van die dingen is het bespreekbaar maken van problemen.

Neem als voorbeeld een man of vrouw die alcoholist is. De partner moet daar vaak op de tenen omheen lopen. Op die manier wordt het probleem tijdelijk gecamoufleerd. Maar dat is natuurlijk geen oplossing.

Een echte oplossing is dat er een gesprek volgt waarin een besluit wordt genomen. Moet je misschien hulp zoeken voor je alcoholverslaving? Moet ik misschien niet bij een man of vrouw blijven die zijn lichaam willens en wetens kapot maakt? Waarom drink je eigenlijk zoveel? Is er iets wat ik voor je kan doen?

Men zegt weleens dat echte liefde alles overwint. Dit is onzin.

Oud koppelEr is genoeg dat mis kan gaan in een relatie waar echte liefde helemaal niets aan kan doen.

Maar het kan wel helpen om iets bespreekbaar te maken waarvan je dacht er nooit mee te kunnen dealen. Als jij je partner de kans geeft om je te helpen kun je een andere manier vinden om je problemen aan te pakken. Niet dat die ander het voor je kan oplossen. Maar je kunt de steun krijgen die je nodig hebt om je zwakke kanten op te lossen.

Ik heb tientallen artikels geschreven over relatieproblemen, met name voor vrouwen. Mijn favoriet is dit artikel  waarin ik 25 relatieproblemen uitvoerig aan bod laat komen.

Kijk dat artikel door. Zoek naar problemen die je misschien niet had benoemd maar die wel je relatie langzaam vernietigen. Benoem potentiële problemen. Niet om problemen te verzinnen die er niet zijn maar om kinken in de kabel te signaleren voordat alles fout loopt.


irritaties-vernietigenKleine irritaties kunnen op de lange termijn een groot effect hebben op je partner.destroy

De positieve dingen, daar raakt hij of zij aan gewend. Het wordt na een tijdje niet meer gezien omdat het normaal is.

Maar de kleine irritaties? Die worden nooit normaal. Het is goed om daar concessies in te doen. De grote dingen, zoals levenskeuzes, moet je zelf beslissen.

Maar kleine dingen die je partner irriteren en die weinig moeite kosten voor jou om anders te doen, zou ik gewoon anders doen.

Dat geldt ook andersom.

Je mag van je partner verwachten dat hij zijn best doet om het je naar de zin te maken. Je hoeft ook niet kinderachtig te doen over kleine irritaties. Een volwassen gesprek waarin je benoemt wat je niet leuk vindt en waarin je vraagt aan de ander om dat anders te doen, is meestal voldoende.


niet-makkelijkLiefde is niet eenvoudig. Mensen denken weleens dat ware liefde vanzelf gaat en je niet meer hoeft te vechten voor je relatie. Maar ook al ben je hartstikke verliefd en zijn jullie voor elkaar gemaakt, dan nog moet er moeite gedaan worden om de relatie leuk te houden.

Liefde kost moeite en energie.

liede is niet makkelijkJe moet geen relatie aangaan als je dat er niet voor over hebt.

Liefde is een keuze die je elke dag opnieuw maakt. En van je partner mag je verwachten dat hij hetzelfde doet.

Soms doet liefde pijn. De verwachtingen die je had van je partner komen niet uit. En nu weet je niet wat je moet doen.

Als je partner je doorgaans gelukkig maakt, kom je er wel doorheen. Niet omdat je zonder hem kunt, maar omdat je erg geniet van zijn aanwezigheid. Het maakt je gelukkig om hem in de buurt te hebben.

Maar als je het merendeel van de tijd geen leuk leven hebt doordat je in deze relatie zit, dan kun je het beter uitmaken. In zo’n geval is je huidige partner niet de juiste voor jou. Als je bij die persoon blijft, zal je zien dat je alleen maar ongelukkiger wordt.

In de liefde is het niet alleen belangrijk met wie je uiteindelijk in het huwelijksbootje stapt. Het is net zo belangrijk welke mensen je vermijdt en met wie je het uitmaakt. Als je ervoor kiest om bij iemand te blijven die niet goed bij je past of die je ongelukkig maakt, is de kans groot dat je in een scheiding terecht komt of ongelukkig getrouwd blijft.

Aan het einde van de rit is het jouw leven en jouw geluk. Niemand mag dit van je afnemen.


Uit onderzoek blijkt dat er een recept is voor een gelukkige relatie. Dit recept is veel eenvoudiger dan je denkt.

Mensen maken het ingewikkelder dan het is. Vooral datingcoaches hebben hier een handje van. Ze willen de liefde ingewikkeld laten lijken om aan je te verdienen.

Als je vandaag iets wilt doen om je relatie sterker te maken, doe dan dit:

Doe iets liefs en attents voor je partner.

Juist. Wees aardig en kies iets waarvan je weet dat het gewaardeerd wordt.

Elke man heeft kleine dingetjes waarvan hij het fijn vindt als die in zijn leven gebeuren. Elke vrouw heeft hetzelfde. Zoek uit wat die zijn voor je partner en vervul zijn of haar wensen.

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat dit de beste manier is om een lange relatie gezond te houden. Mensen die dit consistent doen, scheiden minder en zijn gelukkiger met elkaar. Het wordt makkelijker om elkaar te vergeven als het even niet goed gaat en om de boel te lijmen als er ruzie is geweest. Het schept vertrouwen om te zien dat je partner lieve dingen voor je doet.

Mannen

Wil je weten wat je vandaag voor jouw partner kunt doen? Kijk dan naar deze video (als man):

Vrouwen

Ook als vrouw zijn er honderd dingen die je kunt doen. Het beste van die honderd is waar jouw man op zit te wachten. Jij kent hem beter dan ik, dus schroom niet om zelf wat te verzinnen.

Maar om je een handje te helpen, denk aan:pizza

 • Een nieuw trucje in de slaapkamer
 • Uit het niets een pizza brengen
 • Een sexy foto sturen
 • Een nekmassage
 • Zijn favoriete maaltje koken
 • Een biertje brengen
 • Complimentjes geven over dat hij een goede vriend is

Klinkt het oppervlakkig? Goed. Mannen zijn namelijk simpel en oppervlakkig.

Zijn ego strelen, seks en eten zijn de beste manieren om hem te verrassen.

Het maakt hem niet uit hoeveel moeite je voor hem doet. Belangrijker is het dat hij plezier beleeft aan jouw verrassing.


Eerst stond hier “heb een eigen leven”. Dat is wat ik veel tegen mannen zeg. Maar aangezien er ook veel vrouwen dit artikel lezen, vond ik dat een te botte uitdrukking.

Nu weet ik dat jij als sterke, onafhankelijke vrouw niet met handschoentjes moet worden aangepakt. Je kunt het prima hebben als ik bot ben. Maar ik wil niet de indruk wekken dat je partner wil dat je hem zoveel mogelijk met rust laat.

Zowel mannen als vrouwen hebben er baat bij om ruimte voor zichzelf te hebben.

dingen alleen doenEen relatie waarin je continu bij elkaar bent en geen privacy meer kent, is minder levensvatbaar dan een relatie waarin je meer ruimte hebt voor jezelf. En al die andere activiteiten zorgen er ook voor dat je een leuk leven houdt. Daardoor wordt de relatie meer waard.

Stel bijvoorbeeld dat je elke avond met je partner op de bank zit. Dat wordt snel saai en dat is de doodsteek van elke relatie. Maar wanneer je iedere dag iets anders doet en andere mensen ziet, is het een heel ander verhaal.

Stel dat jij je partner twee of drie keer per week voor jezelf hebt, waarvan jullie tenminste één keer iets speciaals doen. Dan wordt die tijd kostbaar. Vergelijk dat met de situatie waarin jullie zeven dagen per week saai op de bank zitten. Jullie brengen weliswaar meer tijd door, maar er gebeurt ook een stuk minder.


Bouw radiostilte inEen halfjaarlijkse radiostilte. Dit klinkt misschien wat gek. Want hoe helpt het om elk half jaar een tijdje niets van je partner te horen?

Heel simpel. Herinner jij je die kleine irritaties nog?

Die kunnen je na verloop van tijd de keel uithangen. Je vergeet even hoe geweldig je partner eigenlijk is.

Wanneer je tijdelijk weggaat, een week of twee, en in die periode geen contact zoekt (dit is heel belangrijk: letterlijk nul contact)…
…dan begin jij je partner te missen. Als het goed is.

Het gevolg is dat bij jullie beiden het verlangen flink wordt aangewakkerd.

Als jullie elkaar weer zien is dat prachtig. En wanneer jullie elkaar niet hebben gemist, is het misschien een goed idee om met de relatie te stoppen.radio-stilte

Voor een relatietest hoef je niet mee te doen aan Temptation Island. Je kunt simpelweg een weekje weg zonder je partner en kijken hoe dat gaat. Mis je hem of haar? Of vond je het allemaal wel prima?

In de meeste gevallen merk je dat je leven goed is met die persoon en wordt de relatie er sterker van. Nu weet je wat je mist.

In sommige gevallen is het voorbij. Dat is ook goed.


Doe je best voor elkaarHet is normaal dat de sleur in een relatie komt. Dat komt omdat je in automatische piloot schiet. Je kent de ander door en door en weet wat je moet doen om een leuke tijd te hebben samen.

Maar daarmee zie je over het hoofd dat spanning belangrijk is in een relatie. Als alles voorspelbaar is, wordt het al snel saai. En dan ontstaan er problemen.

Veel mensen gaan vreemd omdat ze weer het gevoel hebben dat ze veroverd worden.

Vooral vrouwen willen graag de aandacht van een aantrekkelijke man die er alles voor doet om hen in bed te krijgen.

Als man kun je maar beter je vrouw regelmatig het gevoel geven dat ze de mooiste prinses op aarde is. Anders wordt het moeilijk om haar te houden.

Voor vrouwen geldt dat een man graag een vrouw wilt die op andere vlakken haar best doet. Met name je uiterlijk vindt hij erg belangrijk.

Andere manieren om je best voor elkaar te doen is door bijvoorbeeld een leuke nieuwe date voor te stellen. Als je ideeën tekort hebt klik dan hier voor een artikel met 46 verschillende dates die je met je partner kan doen.

Zoals je ziet zijn er een hoop dingen die je relatie kunnen verbeteren en versterken

Als je overdonderd bent door de informatie, dan snap ik dat heel goed.

Mijn advies is daarom om je relatie even als een lekke emmer te zien. De beste manier om ervoor te zorgen dat de emmer niet leeg loopt, is door je eerst te focussen om het grootste gat dat gedicht moet worden. Pak dan het volgende probleem aan, en het volgende…

…totdat er amper meer water uit de emmer stroomt.

Succes.

>

Send this to a friend