Doet Hij/ Zij Afstandelijk? 10 Tips Om De Liefde Terug Te Krijgen

More...

Dit is het belangrijkste dat je moet weten als iemand afstandelijk doet...

Jullie zijn al een tijdje samen… en plotseling merk je dat je zijn of haar interesse bent kwijtgeraakt.

Waar de ander eerst attent en zorgzaam was, lijkt het nu alsof het 180 graden is gedraaid. Hij/zij is koud en afstandelijk.

In dit artikel ontdek je waardoor dit komt en krijg je de exacte stappen om de liefde weer de goede kant op te draaien. Maar eerst:


Waarom je zijn of haar interesse bent kwijtgeraakt

Als je kijkt naar de meest voorkomende redenen waarom mensen afstand van elkaar nemen, dan zie je een aantal patronen.

Deze zijn goed bruikbaar om veranderingen door te voeren in je gedrag. Waardoor je automatisch aantrekkelijker wordt voor de ander.

De meeste mensen hebben geen idee wat ze aan het doen zijn. Ongemerkt hebben ze hun partner afgestoten. Door dingen te doen die, als je er goed over nadenkt, in alle gevallen een relatiebreuk tot gevolg zouden hebben.

Ik ben vaak verbaasd over hoe mensen die het duidelijk heel lastig vinden om bij elkaar te blijven, het toch nog blijven proberen.

Zometeen geef ik je 10 tips om door te nemen als je vriend of vriendin zich afstandelijk gedraagt. Maar eerst wil ik de mogelijke redenen hiervan bespreken:

man die gevoelens verwerkt


Reden #1: Hij moet iets verwerken

Ben je een vrouw en date je een man?

Realiseer je dat hij anders met zijn gevoelens omgaat dan jij:

 • Hij wil ze allereerst niet laten zien.
 • Ten tweede wil hij zich net zo lang opsluiten tot de gevoelens weg zijn.

Mannen kunnen slecht met emoties omgaan. Die van henzelf, maar ook die van jou.

Dus als je weet dat één van beiden het op dit moment zwaar heeft, geef hem dan de ruimte om daar op zijn eigen manier mee om te gaan.

Hij heeft die tijd voor zichzelf nodig om een helder hoofd te houden.


Reden #2: Hij is ergens anders op gefocust 

Wanneer een man een missie heeft, wil hij hier niet van afwijken.

Het maakt niet uit wat het is. Misschien het behalen van een promotie op zijn werk, of iets leuks doen binnen een hobby. Maar als hij ergens hard aan werkt, dan denkt hij simpelweg niet aan jou.

Dit hoef jij hem niet kwalijk te nemen. Het is hoe hij in elkaar zit, en hij kan hier niets aan doen. Hoe ambitieuzer of hoe agressiever de man, hoe meer hij deze “tunnelvisie” heeft. En hoe belangrijker dat wordt om de concurrentie voor te blijven.

Ook als je een nieuwe man zoekt krijg je hetzelfde probleem. Tenzij deze geen leven heeft, en als enige ambitie het kijken van de hele Netflix-catalogus heeft.


Reden #3: Je bent veranderd

Is de ander een stuk minder tot je aangetrokken?

Realiseer je dan dat je niet meer dezelfde persoon was als aan het begin van de relatie. Hoe langer jullie bij elkaar zijn, hoe groter de kans dat jij bent veranderd.

Dit krijg je helemaal als jij jezelf aan het begin te veel anders hebt voorgedaan. Ik zie het soms bij mannen die op onhandige wijze vrouwen versieren. Ze doen zich voor als coole jongens, maar zodra ze in een relatie zitten draaien ze met 180 graden.

Waardoor de vrouw zoiets heeft van: “Waar is die leuke man ineens gebleven?”

Vrouwen hebben dit ook wel eens als ze zich naar de buitenwereld stoer voordoen en dan ineens in een onzeker vogeltje veranderen in een relatie. Op zo’n moment wil een man niet dat je helemaal terug gaat naar die stoere chick…

…maar een beetje heeft hij wel nodig. Daar is hij immers verliefd op geworden.seks is minder geworden


Reden #4: Jullie seksleven is minder geworden

Seks is veel belangrijker dan je denkt. Slechte seks maakt je minder aantrekkelijk, ook op het emotionele vlak. Het is belangrijk om hier iets aan te doen.

Tips nodig? Lees dit artikel over wat mannen willen tijdens de seks, of als je een man bent deze 6 stappen om beter te worden in bed.


Reden #5: Je hebt te veel geïnvesteerd

Met investeren bedoel ik tijd, geld en moeite steken in iemand.

Wanneer je dit te veel doet, komt het wanhopig en onzeker over. Dit gedrag schrikt zowel mannen als vrouwen af.

Bijvoorbeeld als je als man een vrouw doodgooit met berichtjes, of als je als vrouw continu klef wil doen, dan maak jij je partner helemaal gek. Het logische gevolg is dat deze afstand zoekt.


Reden #6: Hij / zij heeft een korte break nodig

Ik raad al mijn klanten aan om 1 keer in de drie maanden een weekendje weg te gaan zonder partner en 1 keer per jaar hetzelfde doen, maar dan voor een langere periode. Twee weken is goed.

In die periode heb je helemaal geen contact met elkaar. Ook niet via WhatsApp. Hier zijn een paar handige tips:

Als mensen die break niet krijgen, initiëren ze hem vaak zelf. Er kunnen twijfels ontstaan zijn over de relatie, die helemaal niets met jou te maken hebben. Maar dit ontstaat puur door instabiliteit op andere plekken in het leven, gecombineerd met een gebrek aan “gemis” van de partner.

Wanneer jullie twee weken los van elkaar zijn kunnen jullie alletwee even voelen of jullie elkaar missen. Is dat het geval? Dan is het logisch om verder te gaan. Maar is dat niet zo? Dan is er iets mis.

Leestip: 10 Tips om passie in je relatie terug te brengen.


Reden #7: Je hebt irritante gewoonten ontwikkeld

Wanneer mensen elkaar ontmoeten hebben ze goede hoop dat alles zo blijft als dat het op dit moment is.

Maar als je kijkt naar hoe mensen hun persoonlijkheid zich ontwikkelt, dan zie je dat daar veranderingen in zitten. Persoonlijkheid en karakter zijn nou eenmaal niet stabiel over de levensloop.

Stel dat jij een stuk extraverter wordt dan je was. Dan kan je partner dit wel eens helemaal niet leuk vinden en er zich aan irriteren dat je socialer bent geworden. Zeker als hij of zij meer verlegen is. Het is om die reden goed om het in de gaten te houden.

uit elkaar groeien twee


Reden #8: Jullie zijn uit elkaar gegroeid

Dit is de meest voorkomende redenen dat mensen scheiden.

Het is de overtreffende trap van de vorige redenen; wanneer persoonlijkheidsveranderingen en verschuivingen in ambitie maken dat iemand hele andere dingen wil in het leven, kan jij hem of haar niet meer terugkeren.

Ontdek in dit artikel de 10 signalen dat jullie uit elkaar groeien, om op tijd in te grijpen.

Als je partner van mening is dat jullie uit elkaar gegroeid zijn, of zelf heel erg is veranderd, begint het met afstand nemen. Jullie interesses liggen gewoon ergens anders.


Reden #9: Jullie brengen te veel tijd met elkaar door

Dit volgt natuurlijk uit het vorige.

Het is onmogelijk om elkaar te missen als jullie voortdurend op elkaars lip zitten. Maar in mindere mate zal je partner altijd afstand nemen als hij of zij vindt dat jullie te vaak samen zijn.


Reden #10: Hij wil niet het gevoel hebben dat hij onder de plak zit

Dit geldt vooral voor mannen.

Ze worden uitgelachen door hun mannelijke vrienden als ze te veel tijd met hun vriendin doorbrengen. Aangezien het ego van mannen groot is, willen ze dit koste wat het kost voorkomen. Ze kunnen zelfs gemeen doen om even te laten merken dat zij wel “het mannetje” zijn. En dat je niet hoeft te denken dat hij alles doet wat je zegt, puur omdat je zo leuk bent.


Reden #11: Hij wil van je af

Dit is een vervelend trucje wat mannen uithalen als ze je willen dumpen.

In plaats van het gewoon tegen je te zeggen, laten ze simpelweg niets van zich horen. Op die manier zorgen ze dat de relatie wordt “uitgefaseerd”.

Dat schiet natuurlijk helemaal niet op. En het kan je hart breken als een man zomaar op je “ghost”.

Vrouwen doen dit in mindere mate. In de date-fase willen ze je nog wel eens appen dat het mooi is geweest, maar helemaal niet op je reageren komt niet zo vaak voor.


Reden #12: Hij heeft bindingsangst

Wanneer een man of vrouw psychologische problemen heeft om zich te binden, kan dit leiden tot een terugtrekking uit de relatie.

Als dit gebeurt is het natuurlijk naar, maar er is weinig wat je eraan kan doen. Tenzij je mijn advies voor hoe je een man met bindingsangst verliefd maakt opvolgt.

aandacht van andere mensen


Reden #13: Hij of zij heeft aandacht van iemand anders

Je hebt het nummer van een vrouw gekregen. Ze is een paar keer met je naar bed geweest. En je hoort plotseling minder.

Hoe kan dat?

Heb je er al aan gedacht dat je niet de enige man bent aan wie ze haar nummer heeft gegeven?

Waarschijnlijk heb je concurrentie, en flink wat ook. Als ze niet meer reageert na een paar dates, dan ben je afgekeurd.

Dit zelfde geldt natuurlijk ook als je een vrouw bent en de man in kwestie niks meer van zich laat horen.


Reden #14: Je hebt je lieve kant niet laten zien

Niet zo lang geleden was het vooral een “mannenprobleem” als je vergeten was om haar te laten merken dat je haar echt leuk vindt. Maar met de “bad bitch” hype van tegenwoordig komt dit ook onder vrouwen voor.

Je moet iemand laten merken dat je die persoon echt leuk vindt, en hem of haar niet alleen gebruikt voor de seks. Misschien bedoel je het wel goed, maar als je het niet duidelijk genoeg communiceert dan heeft de ander dit niet door.

Wees dus niet bang om je affectie te tonen, of wat meer over jezelf te vertellen.


Reden #15: Je gaat niet recht op je doel af

Dit is vooral een mannenprobleem.

Vrouwen vinden niets zo vermoeiend als een man die niet de leiding neemt, en het meeste werk aan de vrouw overlaat. Het ergste wat je kan doen is lui achterover leunen en al het werk aan haar overlaten. Vrouwen hebben hier (meer dan terecht) een hekel aan.

Als man hoor je de leiding te nemen. Doe dit alsjeblieft ook.


Reden #16: Je doet niet meer je best

Veel mannen klagen erover dat hun vrouw na verloop van tijd stopt met het doen van haar uiterlijk. Ze draagt geen make-up meer, gaat niet naar de sportschool en werkt met koekjes en chips aan dat Sugar Lee Hooper figuur.

Omgekeerd klagen vrouwen dat mannen hen nooit meer op date nemen, geen voorspel geven en voetbal kijken zijn gaan zien als de hoogste vorm van romantiek.

Je begrijpt dat dit nooit gaat werken.

Hoe je voorkomt dat de ander nog meer afstand neemt

Voorkomen is beter dan genezen. Als je iemand goed versiert en ervoor zorgt dat zijn of haar behoeftes worden bevredigd, raak je die persoon niet zo snel kwijt.

Maar wat als je te laat bent en het verval is ingezet?

Dan vind je hieronder 10 tips om ervoor te zorgen dat je die ander weer terug krijgt:


geef-hem-of-haar-de-ruimteDit is misschien wel mijn belangrijkste tip.geef hem of haar de ruimte

Je neiging als je iemand leuk vindt is om juist meer contact te zoeken. En ik weet dat als ik verliefd ben ik het ook heel lastig vind om dit niet te doen, maar als iemand afstand zoekt, is dat nooit zonder reden.

Je mag kiezen:

 • Je zoekt toenadering. In 99% van de gevallen vindt de ander het niet prettig, en wordt het negatieve beeld wat hij of zij had versterkt.
 • Je laat die persoon even. Hij of zij begint je te missen. Als jullie weer bij elkaar komen merkt hij of zij gelijk dat haar bezwaren in het niet vallen bij de liefde die er tussen jullie is.

Zitten jullie in de date-fase?

Dan is het net even anders. Wanneer iemand dan afstand zoekt, is de kans gewoon heel groot dat je het verpest hebt. Ook dan moet je iemand laten gaan, maar kan je altijd – na iemand voldoende tijd te hebben gegeven – een wanhoopspoging doen.

Niet door een liefdesverklaring of liefdesbrief te appen. Maar door op een luchtige manier contact te zoeken en te hopen op het beste. Krijg je nog een kans, zorg dan dat je alle onderstaande tips toepast. Je wilt het natuurlijk niet opnieuw verpesten.


focus-je-op-je-eigen-leven
Vooral mannen hebben er een handje van om enorm dramatisch te doen als een vrouw die ze leuk vinden even geen contact zoekt. Dat vinden vrouwen misschien raar om te horen, maar mannen zijn hier echte sterren in.

Ik raad hen altijd aan om zich meer op hun eigen leven te focussen. En eigenlijk zeg ik precies hetzelfde tegen vrouwen.

Ga maar na:

Iemand neemt even geen contact met je op. Dit maakt je onzeker, en misschien voel jij je verdrietig. Je wilt niets liever dan de afstand kleiner maken en die persoon bereiken. Maar als je dat doet maak je de kans groter dat het gebrek aan contact permanent is.

runningHet is dus beter om afleiding te zoeken. Bijvoorbeeld door aan andere aspecten in je leven te werken. Zo voorkom je dat je te veel blijft nadenken over de afstand, en verstrikt raakt in wanhopig gedrag. Tegelijkertijd wordt je aantrekkelijker als je zelf stappen onderneemt in je leven.

Wat wil je partner liever: iemand die wanhopig op hem of haar wacht of die er alles aan doet om van zichzelf een succes te maken?

Begin bijvoorbeeld met deze dingen:

 

 • Ga naar de sportschool. Werk aan het krijgen van een mooi en gezond lichaam.
 • Werk over of doe andere dingen die je carrière doelen helpen.
 • Breng tijd door met vrienden of vriendinnen. Of zet stappen om er meer te maken.

Het maakt je duizend maal aantrekkelijker en verkleint de kans dat hij afstandelijk gaat doen tegen je.


als-je-elkaar-ziet-wees-aanBen je met je liefje? Geef hem of haar dan een zo goed mogelijk gevoel.

Dit doe je bijvoorbeeld door op dates te gaan, de ander zich speciaal laten voelen en door voor veel hoogtepunten in de slaapkamer te zorgen. Je onderscheidt je van de concurrentie door een zo goed mogelijke partner te zijn. Door lieve, attente dingen te doen en het gezellig te maken.

Meer lezen over hoe je je vriend verrast? Hier zijn 13 goede ideeën die op elke man werken.

Ben je een man en ben je benieuwd wat je zoal kan doen om attenter te zijn voor je vriendin? Bekijk dan deze video:

 

Het hoeft niet groots te zijn, zolang je de lieve gebaren maar consistent blijft doen.


tip nummer 4Als je niet bij elkaar bent, dan ben je niet bereikbaar.

Je hebt nog meer te doen dan je partner. En je laat je niet door hem of haar afleiden.

Dat betekent niet dat je de ander volledig moet negeren, maar het is goed om duidelijk aan te geven dat je ook andere dingen te doen hebt en niet op elk appje binnen 2 minuten kan reageren.

Blijf daarnaast staan op je strepen als het op je voorkeuren aankomt. Wees eerlijk over wat je wel en niet wil. Als je dit combineert met tegelijkertijd de perfecte partner zijn, creëer je een goede mix van emotionele aantrekkingskracht. Je bent niet te lief, en niet te hard.


stel meer vragenDoet je partner afstandelijk? En heb je geen idee wat de reden is? En is het niet de stilte die hoort bij iemand die je toch niet zo leuk vindt?

Vraag er dan naar.

Met wat geluk krijg je een concrete reden. En daar kan je rekening mee houden.

Soms is het antwoord minder concreet als je gehoopt had. Geen nood. Ga terug naar de redenen die hierboven genoemd zijn. Vaak kan je wel opmaken uit wat de ander zegt wat hij of zij bedoelt.

Wanneer een vrouw een beetje vaag is over haar redenen om je niet te zien, kan het ook betekenen dat ze twijfelt over andere dingen in haar leven. En dat ze daardoor ook wat onzekerder is over de relatie.

Als dat gebeurt: geen nood. Hou je rug recht, en blijf de tips hierboven opvolgen.


laat-de-man-de-rots-in-de-branding-zijnrock-in-the-brandingMannen hebben het in een relatie nodig om een bepaalde rol te hebben. Ze willen graag een onafhankelijke vrouw, maar als ze zich niet nuttig kunnen maken voelen ze zich slecht over henzelf.

Omgekeerd willen vrouwen niet “alles” alleen doen, en willen ze hun emoties kunnen delen met hun man. Vandaar dat ik aanraad dat de man fungeert als “rots in de branding” wanneer de vrouw overstuur raakt.

Mannen zijn emotioneel stabieler en kunnen hun vrouwen een rust geven die zij elders niet kan krijgen. Tegelijkertijd voelt hij zich nuttig in de relatie.

Een win-win situatie, dus.


gedraag-je-op-de-manier-die-je-partner-verliefd-maakteIk heb het net ook al even benoemd: de meest voorkomende reden dat mensen scheiden is dat ze uit elkaar groeien.

Een andere veelvoorkomende reden is dat één van de partners is vreemdgegaan.

Hoe zouden die twee met elkaar samenhangen, denk je?

Je partner is niet meer samen met de persoon waar hij of zij verliefd op werd

Je kan er weinig aan doen. Je verandert nou eenmaal.verliefd makend

Maar waar je wel op kan letten, is dat jij de behoeftes van je partner blijft vervullen.

 • Was je bijvoorbeeld stoer toen zij je leerde kennen, houd dan je rauwe randje. Verander niet in één of andere softie puur omdat je nu verkering hebt
 • Of als je juist een lieve jongen was, let dan op hoe jij je in de relatie tot haar opstelt. Als dat de man is waarvoor ze viel, zal het niet helpen als jij plotseling haar dominant wil behandelen.

Het is logisch dat je verandert en je moet er ook vooral voor kiezen om dat door te zetten, maar je hoeft niet alles te zeggen wat je voelt. Mensen doen alsof “voor jezelf kiezen” betekent dat de rest van de wereld zich maar moet aanpassen.

Dit is niets meer dan verkapt narcisme.

 • Houdt je man van een zorgzame vrouw? Laat hem die dan zien, ook al ben je zelfstandiger geworden.
 • Wil hij juist een stoere chick? Prima als je kwetsbaarder wordt, maar gooi af en toe de beuk erin… zodat hij weer weet hoe het voelt.

wees-niet-jaloersWanneer je man of vrouw afstandelijk gedrag vertoont, dan mag je er niet zomaar vanuit gaan dat die persoon vreemd gaat.

Natuurlijk bestaat er een kans dat je gelijk hebt, maar dan nog is het een slecht plan om iemand anders zijn of haar gedachten te lezen. Als er iets is dat hem of haar afschrikt, dan zijn het wel de beschuldigingen die je op je partner afvuurt.

Nooit jaloers zijn is natuurlijk onmogelijk. Het is een emotie en wij mensen kunnen er nou eenmaal niks aan doen dat ze bestaan. Wat je wel kan doen is bewust proberen om je partner meer te vertrouwen. Dit is hoe je het doet:

 

Meer lezen over dit onderwerp? Bekijk dat dit artikel met 7 signalen dat je je partner kan vertrouwen.


Tip 9 word beter in bedDit is iets wat veel mensen onderschatten, maar wat oh zo belangrijk is.

Je partner wil een goed seksleven en het is een teleurstelling als hij of zij dit niet heeft.

Het is de verborgen reden waarom mensen op elkaar uitgekeken raken. Als je op dit vlak een klik hebt, maakt dat zoveel goed.

Investeer dus in cursussen, boeken, therapieën en trainingen om hier beter in te worden. Zet je ego aan de kant en leer begrijpen wat je partner wil, en geef het hem of haar. Want met vijf minuten missionaris en dan gelijk gaan slapen houd je het simpelweg geen jaren vol.


date-andere-mannen-of-vrouwenJe partner doet afstandelijk? Ok, prima.

Maar dit maakt jou wanhopig. En dat maakt het probleem waarschijnlijk erger, omdat je daardoor de hele tijd net iets te snel wil.

Een simpele oplossing is om andere mensen te daten.

Begrijp me niet verkeerd:date andere mensen

Als je vijftien jaar getrouwd bent is het wat anders dan dat het een scharrel van een jaar is. En een partner die drie weken niets van zich laat horen en niet op SMS’jes reageert, is wat anders dan een partner die jou aantreft met een ander in bed terwijl hij boodschappen ging doen. (dat heet vreemdgaan, en er is een verschil)

Maar als jullie nog in de prille fase zitten dan is er niks mis met andere vrouwen of mannen daten. Het zorgt ervoor dat de ander scherp blijft en zijn best moet doen om jouw aandacht vast te blijven houden.

Probeer het uit en kijk of het voor jou werkt.


Zo, dit is alles wat je moet weten over mannen en vrouwen die opeens afstandelijk doen.

Ben je een vrouw en wil je meer te weten komen over hoe mannen werken? Neem dan een kijkje op Mannengeheim.nl , mijn blog waarop ik vrouwen liefdes- en datingadviezen geef.

Ben je een man? Check dan Versiercoach.nl om te snappen waar vrouwen behoefte aan hebben en hoe je ervoor zorgt dat jij de meest aantrekkelijke man wordt in jouw omgeving.

>

Send this to a friend