Hij Reageert Niet? 7 Redenen Waarom Een Man Jouw Bericht Negeert

More...

Wat je kan doen om een man wél op je berichtjes te laten antwoorden...

Je ontmoette een man waar je interesse in begon te krijgen... maar nu reageert hij niet meer op je berichtjes.

Als je wil weten waarom hij ineens gestopt is met antwoorden + wat je nu kan doen, dan ben je hier aan het juiste adres.

In dit artikel leg ik het je stap-voor-stap uit aan de hand van deze 7 tips:

Redenen waarom een man niet op je bericht antwoordt

Ik snap het helemaal:

Het is heel frustrerend als een man niet op een bericht reageert. Als je een leuke tijd met hem hebt gehad en hem nu ineens moet missen zonder enige vorm van afsluiting, is dat ronduit balen.

Of soms reageert een man gedurende twee weken niet en krijg je uit het niets een uitnodiging voor een date. Jij was al begonnen met afscheid nemen en hebt bittere tranen gehuild. Komt hij ineens met het voorstel voor een date.

Ja, dan zou ik als vrouw ook beledigd zijn.

Gelukkig bedoelen mannen het niet altijd zo kwaad. En dat brengt me gelijk bij een heel belangrijke disclaimer:

Probeer niet om zijn gedachten te lezen

Ik geef je hieronder zeven redenen waarom mannen niet op berichtjes reageren.

Je zou je WhatsApp-, sms-, Tinder-, Facebook- of mail-conversatie met hem erbij kunnen pakken. En dit vergelijken met de redenen om erachter te komen waarom hij een week niet iets laat horen.

mind-readingMaar helaas werkt het niet zo.

De redenen die ik noem, zijn gebaseerd op mijn ervaring met het coachen van duizenden mannen. Dat heeft mij geleerd hoe mannen denken en wat ze wel en juist niet zeggen tegen vrouwen.

Maar ik kan de gedachten niet lezen van de man die niet meer op jou reageert.

Ik ken je specifieke situatie niet. En jij kunt ook zijn gedachten niet lezen. De kans bestaat dat je hem woorden in de mond legt, aannames doet over wat hij voelt of jezelf enorm opwindt terwijl hij iets heel anders voor ogen had.

De beste strategie om met een man om te gaan die niet reageert is om hem ofwel te laten gaan, ofwel om hem vragen wat er aan de hand is.

Er zijn subtiele manieren om dat te doen. Een aantal daarvan lees je in dit artikel.

Stuur in ieder geval geen dramatische sms nadat je een aanname hebt gemaakt over waarom hij niet reageert.

Wind je niet op als je niet zeker weet wat er aan de hand is. En alsjeblieft prinses, doe niet alsof je kunt zien wat er in zijn hoofd omgaat. Ook al heb ik de onderstaande redenen uitgebreid onderzocht en zijn dit daadwerkelijk veelvoorkomende oorzaken waarom mannen een radiostilte inlassen.

Ben je er klaar voor? Dit zijn de zeven belangrijkste redenen:


Hij vindt je niet zo leukDit is een inkoppertje.

Je zal het niet leuk vinden om te horen, maar een man waarmee je niet vaak op stap bent geweest zal het “uitmaken” door simpelweg niets van zich te laten horen.delete

Heel aardig is dat niet, maar dat is wel hoe het gaat.

Heb jij zelf weleens een man gedatet die “nee” niet accepteerde en het maar bleef proberen? Ook mannen zijn hier bang voor. Zij lossen dit op door je uit hun telefoon te gooien en uit je leven te verdwijnen.

Dat is een beetje gemeen.

En ik hoop dat je er snel overheen komt. Het is in ieder geval niet wat ik mannen aanraad als ze het uitmaken met een vrouw.

Sommige mannen doen dit ook als ze een vrouw al langer kennen. Maar in de meeste gevallen gebeurt het na een paar dates. Als dat bij jou ook zo is raad ik je aan om gewoon een nieuwe man te zoeken. Er zijn er genoeg. 

Betekent een man die niet reageert altijd het einde van jullie contact?

Nee. Als een man je niet zo leuk vindt, kan dat veranderen wanneer hij je ziet.

Dat betekent niet dat je heel overdreven met hem moet flirten of jezelf bovenop hem moet werpen. Wel dat je altijd moet werken aan het worden van een aantrekkelijker persoon. Je doel is om er zo goed mogelijk uit te zien, een zo verpletterend mogelijke indruk te maken en hem altijd te laten zien hoe sterk en slim je bent.


Appen om sociaal te doenIk weet het, ik weet het.

Mannen zijn ploerten. We zijn nou eenmaal niet uitgerust met zulke fijnzinnige voelsprieten als vrouwen. En dat veroorzaakt niet alleen misverstanden, maar ook dikke ruzies.

Als datingcoach weet ik dat vrouwen graag voor de gezelligheid willen appen. Maar ik weet ook dat mannen hier een hekel aan hebben.

Kijk maar eens hoe mannen met elkaar praten: ze wisselen feitjes uit. Vrouwen daarentegen praten over hun gevoelens.

Dat is een enorm verschil dat bijna niet te overbruggen is.

En het wordt heel duidelijk als je ziet hoe beide geslachten aan het appen zijn.

Wanneer je probeert een gesprek met hem te voeren waar hij maar lauwtjes op reageert, herinner je dan dat mannen er niet voor gemaakt zijn om “leuke gesprekken te voeren” in een tekstberichtje.

Hij begrijpt het concept gewoon niet.

Hij weet niet hoe hij het moet doen en in het ergste geval vindt hij jou “raar” omdat je het voorstelt.


Mannen kunnen niet multi-tasken. Punt.

Iedere vrouw die met een man heeft samengewoond, zit nu enthousiast te knikken. Hij loopt van de keuken naar de woonkamer, stapt over alle zooi heen en gaat rustig tv zitten kijken terwijl het hele huis een smeerboel is. Dat komt niet omdat mannen vieze varkens zijn, ook al komt dat behoorlijk in de buurt. Het komt omdat het hem simpelweg niet opvalt.

Hij kan er weinig aan doen.

Maar jij moet daar mee leven.

Jij hebt geen zin om in een vies huis te wonen of alles achter zijn kont op te ruimen. En als je hem appt en niets terugkrijgt, heb jij er geen zin in om hem achter de broek aan te zitten. Je wilt dat hij op je reageert zonder dat je hem daaraan moet herinneren.

De reden dat hij niet reageert, is dat hij met iets anders bezig is. Wat het is, maakt niet uit.

Al is het het nieuwe seizoen van Game of Thrones bingewatchen. Zijn telefoon staat wel aan en hij ziet je appjes binnenkomen, maar hij heeft onvoldoende capaciteit in zijn brein om er echt aandacht aan te geven.

Dit is wat mannen bedoelen als ze zeggen dat ze het “druk “ hebben.

Hij zegt dan: “Ik heb meer dan één ding aan mijn hoofd en daar raak ik gestresst van. Dus waag het niet om er nog een ding bij te doen, want dan pak ik je.”


Hij heeft geen tijd om af te sprekenHij heeft geen tijd om af te sprekenDit is een naar trekje van mannen.

We hebben geen zin om te appen als we binnenkort niet in de gelegenheid zijn om met je op date te gaan.

Er zitten twee aspecten aan deze reden:

 1. Welke man heeft er nou geen tijd om een uurtje met je op date te gaan? De waarheid is: zelfs met een heel druk leven zal dit hem lukken.
  Vindt hij je leuk genoeg, dan maakt hij tijd.
  Accepteer dus niet meteen de reden “ik heb het druk”.
 2. Als hij andere prioriteiten heeft of voorlopig niet kan afspreken zal hij niet zoveel appen. Dat is in zijn ogen verloren tijd, omdat hij weinig plezier beleeft aan berichtjes uitwisselen.
  Hij kan je hartstikke leuk vinden, maar hij stopt met appen als hij je niet binnenkort kan zien.

Trouwens, ik heb laatst een uitgebreid artikel geschreven over wat het precies betekent als een man zegt dat hij het ’te druk’ heeft. Je kan dit artikel hier lezen.


Als er iets ergs gebeurt in het leven van een man, gaat hij hier op geheel eigen wijze mee om.

Iedere vrouw die lange tijd met een man is samen geweest, weet dat hij zich afzondert en ronduit lomp kan reageren. Hij bakent zijn grenzen af en zorgt voor een hoge mate van afstandelijkheid.

Dit doet hij om op zijn eigen tijd met een probleem om te kunnen gaan.

Als er iets belangrijks speelt in zijn leven, van een sterfgeval in zijn familie tot een belangrijke beslissing die genomen moet worden, dan zal hij afstand opzoeken. Maar via sms of WhatsApp kan je het verschil niet zien tussen een man die je niet meer leuk vindt en een man die vol zit met zijn emoties.

Je denkt misschien: “Waarom zeggen mannen niet gewoon dat ze tijd nodig hebben?”

De reden is dat we het haten om over onze emoties te praten, met wie dan ook.

We vinden het niet fijn, kunnen het nauwelijks en voelen ons in elk opzicht een oelewapper. Aandringen werkt niet, het voelt ongemakkelijk voor ons.


Hij weet niet wat hij moet zeggenniet-weten-wat-hij-moet-zeggenEen man die niet weet hoe hij moet reageren, zegt helemaal niets.

Hij zal je berichtje niet aan zijn vrienden laten zien om in conclaaf te gaan. Nee, hij zal er zelf zijn hoofd over breken.

Vragen die door zijn hoofd gaan, zijn:

 • “Hoe kom ik zo stoer mogelijk over?”
 • “Wat bedoelt ze met dit berichtje dat een beetje vaag klinkt?”
 • “Vindt ze me nog wel leuk?”
 • “Hoe zorg ik dat ze weer met me op date wil?’

Al deze vragen zouden veel makkelijker beantwoord worden als hij gewoon reageert en je reactie afwacht.

Maar dat vinden mannen lastig. Ze willen alles in de hand hebben.

Mannen die te veel nadenken, sturen uiteindelijk geen berichtje.

Ze blijven hangen in hun denkproces en komen niet verder dan dat.

Hoe meer ervaring een man heeft, hoe makkelijker het hem afgaat. Maar dan nog zal hij wachten met reageren om niet te “eager” over te komen.


Je profiel valt hem tegenJe profiel valt hem tegenEr zijn twee varianten van deze reden:

Variant 1: Je ontmoet hem op Tinder

Als hij met je matcht en een paar berichten met je uitgewisseld heeft, kijkt hij ineens naar je profiel. Dan ontdekt hij dat je er toch niet zo leuk uitziet en gooit hij je van de app.

Niet zo aardig, maar mannen doen het vaak.

Variant 2: Je zegt iets waar hij op afknapt

Je hebt hem op WhatsApp en stuurt hem een berichtje waar hij helemaal niets mee kan. Het is niet dat hij je nu ineens een stomme vrouw vindt, maar je berichtje kan hij niet plaatsen. Erop antwoorden is al helemaal ingewikkeld.

Dus: wat doet hij?

Hij reageert niet. Hij is je bijna vergeten, simpelweg omdat je een berichtje stuurde waar hij niets mee kan.


Wat de reden ook is dat hij je niet op je berichtje reageert:

Probeer nooit zijn gedachten te lezen. Dat is onmogelijk en een verspilling van je tijd.

Wat veel beter werkt is in de tussentijd meer leren over hoe mannen werken + hoe je ze kan verleiden. Zo houd je alleen de mannen over die niet liever willen dan op je berichtjes antwoorden.

Hoe je dat doet lees je in de onderstaande artikelen:

>

Send this to a friend