Een Man Heeft Het Te Druk Voor Je? Dit Is Wat Hij Echt Bedoelt

More...

Waarom mannen zeggen dat ze het te druk hebben om af te spreken... 

Dat het nogal frustrerend is als een man steeds een date afzegt omdat hij het 'te druk heeft' is zacht uitgedrukt.

En er is zelfs een reden waarom mannen dit doen.

In dit artikel lees je wat deze reden is + wat jij er aan kan doen.


Kijk:

Niet alle mannen zijn even eerlijk. Als datingcoach heb ik met alle gradaties mogen werken. Liegbeesten eerste klas tot goudeerlijke jongens die nooit een vlieg kwaad zouden doen.

Maar er is één leugen die alle mannen zichzelf én jou maar wat graag vertellen.

Ik kan niet vanavond. Ik heb het te druk.

Zoals je misschien begrijpt, is dit klinkklare onzin. Hier is waarom:


Geen enkele man…

Niemand op deze aarde is zo druk dat hij geen tijd heeft om af te spreken met een vrouw die hij oprecht leuk vindt.

stress-te-drukDe ene man heeft het drukker dan de ander. Sommige mannen zijn heel ambitieus.

In dat geval gaan hun standaarden omhoog.

Hij zal niet afspreken met een vrouw die hij middelmatig vindt. Maar natuurlijk wel met de liefde van zijn leven.

Mannen die niet zo druk zijn, zeg maar de gemiddelde Nederlander, gebruikt dit als smoesje als hij niet zoveel zin heeft om af te spreken.

Voordat je boos wordt of in de stress schiet: dat heeft meerdere redenen.


reden-1-te-druk

De minst vleiende reden eerst.

Als je op een eerste date bent geweest en naderhand zegt hij: “Sorry, we hadden volgend weekend weer afgesproken maar ik had al een afspraak. Laten we het over twee maanden nog eens proberen.” Dan poeiert hij je af.

Niet terecht, want je bent een hartstikke leuke vrouw.

Daar zal hij later wel achter komen.


reden-2-te-druk

Als hij je net leert kennen maar niet overtuigd is dat je de ware bent, kan hij je een kans geven… Maar wel op zijn tijd en voorwaarden.

date-te-drukIn zo’n geval komt er een tweede date, maar kan het even duren voordat deze gepland wordt.

Dit is vergelijkbaar hoe jij moeite hebt om met een man af te spreken die je wel aardig vindt, maar niet echt super. Je doet eerst alle andere dingen in je agenda en dan pas die man.

Dit is geen reden om op te geven als je een man leuk vindt. Want hij kan je op een later moment alsnog heel leuk gaan vinden.


reden-3-te-druk

De gemiddelde Hollandse jongen heeft veel tijd nodig om tot rust te komen.

Stel dat hij een week lang heeft gewerkt en daarna zijn lever in een kreukel heeft gezopen in het weekend. Om dan op zondagavond met een nare kater tegenover jou in een restaurant te gaan zitten, is iets teveel van het goede.

pak-te-drukHij wil een mooie indruk op je maken, niet overkomen als één of andere zwerver die niets beters te doen heeft dan een beetje zuipen.

Tegelijkertijd is hij zo moe van een week werken dat hij mentaal niet scherp meer is. En als hij je erg leuk vindt kan dat een reden zijn voor hem om de date uit te stellen.

Dat erbij zeggen? Ho maar. Hij ziet het als een teken van zwakte als hij na een week ploeteren en twee dagen alcohol niet meer fit is.

Als jouw standaard lager ligt dan de zijne en het je niet uitmaakt als hij niet superfit is, kun je hem dit vertellen. Hoe je dat doet, hoor je zometeen.


Stop met proberen zijn aandacht te krijgen

In alle gevallen raad ik je aan om niet te happig over te komen. Of om je al te veel te voegen naar zijn wensen. Zeker als die niet overeenstemmen met die van jou.

Hij heeft de beslissing al gemaakt.

Wanneer hij je wil zien heeft hij al bedacht. Daar wil hij geen eerlijk gesprek over, anders was hij dat zelf aangegaan. Dus zegt hij dat hij druk is.

Kijk of de datum die hij voorstelt jou ook past. Begrijp de subtiele hint als die drie maanden in de toekomst ligt.

Stop met proberen of met zijn aandacht zoeken als hij verder niets doet.

Die tijd kun je veel beter gebruiken. Door op zoek te gaan naar een man die nog leuker is dan hij. En die wel alle tijd voor je maakt.

Of nog beter: door in die tijd iets te doen wat jij leuk vindt en wat niets met mannen te maken heeft. Zeker als je erg op zoek bent naar een relatie, kan je vergeten hoe het is om op jezelf te zijn.

Dit is juist gezond en slecht om te vergeten, omdat een leuk eigen leven ervoor zorgt dat het makkelijker is om een man te vinden en te houden. Kijk maar naar deze video:


Hij heeft het te druk in een relatie

Stel dat je getrouwd bent met een man die ineens minder tijd voor je heeft. Om wat voor reden dan ook.

Dan is dat frustrerend. Je wilt immers tijd doorbrengen met je man. En niet verstoken blijven van zijn gezelschap terwijl jullie een relatie hebben. Dat is niet de bedoeling.

Gelukkig is er van alles dat je kunt proberen. Hieronder krijg je mijn vijf beste tips.

Disclaimer: Deze tips zijn van toepassing als je in een relatie met hem zit. Is het het een man die je niet of nauwelijks kent? Lees dan dit artikel om te ontdekken wat je kan doen.


tip-1-te-drukHij heeft zijn routine:

  • Zijn baas verwacht hem om half negen
  • Zijn moeder weet dat hij elke woensdagavond komt eten.
  • Zijn vrienden verwachten hem elk weekend in de voetbalkantine.

agendaZo zijn er nog wel meer groepen mensen die aanspraak maken op je vriend.

Hij kent hen langer dan jou. Daarom zal hij niet zo snel stoppen met dit soort activiteiten om bij jou te zijn. Dat is niets ten nadele van jou. Hij heeft simpelweg meer loyaliteit naar zijn oude vrienden, zijn baas en zijn familie.

Als jullie net een relatie hebben is het slim om hem te claimen op een dag en tijdstip. Zeg bijvoorbeeld als jullie een paar keer op dinsdag hebben afgesproken, dat dit jullie date dag is.

Probeer ervoor te zorgen dat er een ritme komt, zodat je onderdeel wordt van zijn routine. Wanneer je dit lang genoeg volhoudt zal hij nee zeggen wanneer andere mensen hem vragen om op die dag tijd door te brengen.


tip-2-te-drukEen man wil goed voor de dag komen.

Zelfs als jullie een tijd lang bij elkaar zijn, kan hij in de veronderstelling verkeren dat hij altijd zijn best moet doen. En dat hij nooit eens op zijn luie krent mag zitten met een biertje terwijl jij in een hoekje zit te breien.

Als je denkt dat hij altijd tiptop wil presteren wanneer jij in de buurt bent, begin daar dan een gesprek over.

Vraag hem wat er speelt. Leg hem uit dat je het juist leuk vindt om een zondagmiddag door te brengen waarbij hij zijn dingen doet, en jij de jouwe. Of dat je het niet erg vindt als hij in zijn trainingsbroek op de bank zijn belastingaangifte doet. Dat jij lekker tegen hem aankruipt en dat het verder prima is.


tip-3-te-drukAls je hem ’s ochtends een appje stuurt om ’s middags wat samen te doen, kan het zijn dat hij al wat te doen heeft.

de-ander-1Stel dat hij gepland heeft om zijn slaapkamer opnieuw te behangen. Waarom stel je dan niet voor om hem daarbij te helpen?

Begrijp me goed: heb je geen zin daarin, dan moet je het vooral niet doen.

Maar als je het wel gezellig vindt, schroom dan niet om het voor te stellen. Niet elke man zal daarin meegaan, omdat hij zich niet onmannelijk wil voelen.

Jou uitnodigen zou als luiheid kunnen voelen vanuit zijn kant. Maar wanneer jullie elkaar langer kennen en jij hem voldoende geruststelt, zul je zien dat hij langzamer comfortabeler wordt met het idee.


tip-4-te-druk

Dit geldt in mindere mate als jullie lang samen zijn en hij gewoon een drukke fase heeft. Een man in de steek laten waarmee je tien jaar getrouwd bent omdat hij een druk halfjaar heeft is niet slim.

Maar als je hem nog geen jaar kent, en nu heeft hij het een half jaar telkens druk? Of hij is zo gestrest dat het niet meer leuk is om bij hem in de buurt te zijn?

Blijf dan niet aanmodderen met hem. Dump hem nu het nog kan.

Dit klinkt hard, maar vraag jezelf echt even af of dit dan het type man is waar je de rest van je leven mee wil spenderen.


tip-5-te-druk

In alle andere gevallen is het verstandig om te leren hoe je zijn beste partner ooit wordt. Niet om te beweren dat je nu een slechte partner bent. Verre van. Maar een partner die de beste is die hij ooit heeft gehad, zorgt ervoor dat zijn agenda zich op magische wijze zelf leegmaakt.

Wil je weten hoe je dat voor elkaar krijgt? Lees dan een van deze artikelen:

>

Send this to a friend