13 Eenvoudige Tips Om Een Leuke Man Te Vinden

More...

Dit is hoe je de man van jouw dromen vindt...

Het kan eenzaam aanvoelen om vrijgezel te zijn, zeker als je na een paar dates nog steeds geen leuke vriend  gevonden hebt.

Hoe vind je een man om mee te knuffelen en om mee oud te worden?

In dit artikel ontdek leg ik je uit waar je moet zoeken, en hoe je het aan pakt.

Tips om de man van je dromen te vinden

Leuke mannen vinden en versieren 101:

Een leuke man vinden is makkelijker gezegd dan gedaan.

 • Een man die van een afstandje geweldig lijkt, kan van dichtbij overkomen als een saaie drol.
 • Daar staat tegenover dat een man die van een afstandje dodelijk saai lijkt, hartstikke leuke kanten blijkt te hebben als je hem leert kennen.

Wat kun je doen om zo snel mogelijk door dit pantser van mannen heen te dringen? En erachter te komen of een man daadwerkelijk leuk is of niet?

Of wat als jij je droomman al hebt gevonden, maar niet weet hoe jij hem geïnteresseerd in jou maakt?

In al die gevallen vind je hieronder wat je moet doen. Je krijgt alle informatie die je nodig hebt om de man van je dromen de jouwe te maken. Hier zijn 13 tips om het je makkelijk te maken:


Bekijk eerst deze video:


Alleen zijn is niet makkelijk.

En natuurlijk wil je een leuke relatie. Maar er zullen fases zijn waarin je geen vriend hebt. Simpelweg omdat je geen genoegen wilt nemen met de eerste de beste.

Wat ga je in die tijd doen?

 • Bij de pakken neerzitten, zoveel mogelijk soaps kijken en je depressief voelen
 • Er iets leuks van maken, tijd doorbrengen met anderen wanneer dat lukt en voor de rest jezelf vermaken

Verplaats je even in het hoofd van een aantrekkelijke man. Hij is stoer, sterk, misschien wel rijk. Wie denk je dat hij het liefst wil ontmoeten? Een vrouw die volgens de eerste methode met haar eenzaamheid omgaat? Of een sterke, onafhankelijke vrouw die kiest voor de tweede?

Ik zeg niet dat jij je niet rot mag voelen omdat je alleen bent.

Maar je rot voelen is stap één. Stap twee de situatie accepteren. En stap drie is elke dag een feestje vieren, zonder je al te druk te maken of de situatie morgen verholpen is.

Als je met mannen gaat daten, wil je ze niet het idee geven dat je niet zonder man kan. Want dan zal je klootzakken aantrekken die daar misbruik van maken. Als je wilt weten hoe dat kan aflopen, lees dan mijn blog over het daten van een narcist.

Ik wil je niet de stuipen op het lijf jagen met mijn krachtige woorden.

Of dreigen dat je nooit een man vindt als je niet met je eenzaamheid leert omgaan. Want het zal je altijd lukken om een man te vinden als je mijn tips hieronder opvolgt.

Maar ik gun je niet zomaar een man, maar een leuke man. De man van je dromen, en de man waarmee je oud wordt.

En die vind je als volgt:


Zo vind je de speld in de hooibergZo vind je de speld in de hooibergWil jij in de buurt zijn bij mannen die je onaantrekkelijk vindt?

Misschien om bevriend mee te zijn en een kopje koffie mee te drinken. Maar je houdt ze verder op bezemlengte afstand. En leest ze de les als ze je proberen te versieren.

En een man die je aantrekkelijk vindt, maar verder niet zo interessant is? Omdat hij een saaie flapdrol is?

Die wil je ook niet zien. Want hij is geen relatiemateriaal.

Als je nadenkt over welke vrouw jouw droomman wil daten, krijg je meer informatie over hoe je hem kunt krijgen.

 • Zoek je een man die graag knuffelt? Dan zal hij op zoek zijn naar een vrouw die daar ook van houdt en een beetje zacht is.
 • Zoek je een stoere man die veel initiatief neemt? Dan vindt hij het vast leuk als jij meekan op survivaltocht, motorcross en andere avontuurlijke activiteiten.

Het is een leugen dat tegenpolen elkaar aantrekken.

Daar is geen wetenschappelijk bewijs voor. Wat wel zo kan zijn is dat twee tegenpolen bewondering voor elkaar hebben, en zich vanuit die emotie aangetrokken voelen. Maar dat is meestal geen basis voor een relatie.

Dus als je een man wilt die lekker met je op de bank zit en The Voice kijkt, dan kun je die beter niet zoeken op een zakenborrel of op een avontuurlijke plek. De kans dat je hem daar vindt is nogal klein.

Maar als je zo’n man wilt en jij bent zelf heel avontuurlijk is het goed om je rustige kant wat meer te ontwikkelen. Anders zou zo’n rustige man helemaal gek worden van jouw drukte.

Je hoeft niet compleet voor hem te veranderen.

Je bent wie je bent en een eigen persoonlijkheid hebben is belangrijk. Maar oefenen met in de buurt zijn van dit soort mensen is een waardevolle les. Je ontdekt of je het leuk vindt en leert hoe je het moet doen.


maak-jezelf-aanspreekbaarIk vind dat elke man het zou moeten aandurven om een aantrekkelijke vrouw zoals jij uit het niets aan te spreken. Maar ik vind ook dat heel Afrika te eten zou moeten hebben.

De kans dat hongersnood morgen uit Afrika verdwijnt, is groter dan dat alle mannen ooit zullen leren dat het OK is om een vrouw aan te spreken die hen leuk vindt.

Er zijn een aantal dingen die je kunt doen om dit probleem te verhelpen:

 • Leer wat zijn grootste angsten zijn. Hij is bang om een blauwtje te lopen of dat je tijden het daten je zin doordrijft. Hoe je dit verhelpt lees je in dit artikel.
 • Zie in dat de meeste mannen een specifiek droombeeld van een relatie hebben. Welk droombeeld dat is, lees je hier.  Door continu te laten merken dat je aan dit droombeeld voldoet, wat overigens makkelijker is dan je denkt, maak je de kans groter dat een leuke man enthousiast wordt om jou te daten.

Door deze twee artikelen te lezen krijg je een heel goed beeld van hoe dit hele aanspreken in een mannenbrein werkt. Ook weet je als een van de weinige vrouwen hoe je ervoor kan zorgen dat hij je WEL aanspreekt. Als je dit begrijpt, dan is dit de volgende stap die je niet mag vergeten:


Geef hem een kansJe doel is om ware liefde te vinden. Een man waar je jaren mee vooruit kunt. En waar je na twintig jaar nog eens naar kijkt en denkt: “Dat was een goede keuze.”

Geef hem een kansHet probleem is alleen dat je na 5 minuten niet kan weten of hij de goede keus is.

Ik zie het zo vaak gebeuren dat oprecht leuke mannen nul kans krijgen van vrouwen om te laten zien dat ze leuk zijn.

En het is niet gek, als hij je vertelt dat hij werkt als vuilnisman dan is dat niet bepaald iets wat je opwindt.

Maar stel nou dat hij dat als tijdelijk baantje heeft genomen zodat zijn broertje naar school kan. Dat maakt hem al een stuk interessanter.

Je komt erachter door hem een kans te geven.

Betekent dit dat je vanaf nu iedere man een uur tegen je aan laat lullen?

Nee. Verre van.

Je bent slim genoeg om in te zien wanneer een man zich raar en creepy gedraagt. In zo’n geval moet je maken dat je wegkomt.

Alles wat ik zeg is dat als je een man niet afstotelijk vindt en zelfs aardig of een beetje leuk, dat je sterk moet overwegen om hem een kans te geven. Je merkt gauw genoeg of hij de ware is.


Date zoveel mogelijk mannenOver kansen gesproken: je vergroot de kans dat jij de ware vindt door zo veel mogelijk mannen te daten.

 

Een simpel lesje liefdesstatistiek

Maak kennis met Sara en Emy.

Sara besluit dat ze alleen op date gaat met echt leuke mannen. Het is niet ongebruikelijk dat ze eerst een maand met een man appt om te kijken of ze een klik hebben, om er vervolgens achter te komen dat hij vast saai moet zijn omdat hij bijna niks meer terugstuurt.

In totaal gaat ze op 2 dates in 2017, met mannen waarvan ze denkt dat ze echt heel leuk zijn. Er staat logischerwijs veel druk op de date en ze verwacht er veel van.

Dan heb je Emy. Emy heeft een lesje liefdesstatistiek gehad en gooit het over een hele andere boeg. Ze:

 

 • Date iedere man die ze aantrekkelijk vindt
 • Is niet bang om na 15 minuten weg te lopen als hij stom blijkt te zijn, waardoor ze genoeg tijd heeft om op al die dates te gaan
 • Appt maximaal een week voordat ze met een man afspreekt (tenzijn het kalendertechnisch niet uit komt)

In totaal gaat ze op 50 dates in 2017. Na de tiende date vindt ze het daten verre van spannend, waardoor ze relaxter is en een veel betere indruk kan achterlaten.

Als ik mijn geld zou mogen inzetten op wie van deze twee dames eerder geluk in de liefde vindt…

…dan doe ik dat zonder twijfel op Emy.

En de reden is statistiek. Uit ervaring weet ik dat het een gemiddeld persoon ongveer 30 dates kost voordat ze hun ideale partner ontmoeten. Een vrouw die op 50 dates gaat, heeft daarom een grotere kans dan een vrouw die op 2 dates gaat. Zelfs al ze beide heren ontzettend zorgvuldig heeft geselecteerd.

Disclaimer:

Ik verwacht dat een groot deel van mijn lezeressen sceptisch gaat zijn over dit punt. Twee zorgvuldig gekozen mannen zijn toch veel beter dan 50 mannen waarvan je niet zeker weet dat ze leuk zijn toch? Nou, niet echt. Wat er namelijk in werkelijkheid gebeurt is dit: Door zo lang te wachten voordat je afspreekt investeer je onbewust ontzettend veel tijd en mentale energie aan hem. Je weet nog steeds niet of hij in de echte wereld even leuk is, maar doordat je al je pijlen op hem hebt gericht wordt de druk heel hoog. Je creëert een situatie waarbij het heel naar gaat zijn als hij toch wat grote gebreken blijkt te hebben. Je hebt immers al je tijd en moeite in hem gestoken. Je gaat genoegen nemen met minder.)

Ik besef me dat dit een versimpeling is van hoe het proces er aan toe gaat, maar ik hoop dat het genoeg is om je te laten beseffen dat Sara haar aanpak verre van slim is.

Betekent dit dat Sara niet haar droomman zou kunnen vinden op deze manier? Natuurlijk kan ze dat. Maar met een beetje pecht doet ze er 15 jaar over of nog erger: Gaat ze voor een man die niet aan haar eisen voldoet.

Tegelijkertijd als een vrouw op 30 dates in 60 dagen gaat, kan ze dit proces hacken en de kans wel heel groot maken dat ze na twee maanden met een leuke man eindigt.

Dus als je koppig wil blijven, doe vooral je ding. Maar besef je wel dat deze tip je jaren van je leven kan schelen als je het een kans geeft.


Dump losers zo snel mogelijk

Deze tip sluit aan op de vorige.

Voordat je een paar honderd verschillende mannen hebt ontmoet, zou ik me geen zorgen maken dat je geen leuke man kunt vinden.

Mannen vissenDe snelste manier om dit probleem op te lossen, is je datingleven te behandelen als een sleepnet waarmee je uit vissen gaat. Je vangt na een kilometertje slepen een paar lekkere zalmpjes maar ook een boel lelijke bijvangst. En die gooi je allemaal terug de zee in.

Je mag een man die niet leuk is, twee dates gunnen. Daarna laat je hem vallen als hij zich niet bewezen heeft.

Denk je: “Hij is niet de ware, maar hij is wel leuk?” Geef hem dan nog een paar dates en dan evalueer je opnieuw. Misschien blijkt hij leuker dan gedacht of kom je er definitief achter dat hij net zo interessant is als een dor blaadje sla.

Er is één uitzondering: foute mannen.

Foute mannen zijn aantrekkelijk. Maar ze kunnen je leven behoorlijk verzieken. Ik vind het heel stom hoe deze mannen zich in het leven van een vrouw werken, waardoor het voor haar steeds moeilijker wordt om hem kwijt te raken.

Als je zo’n foute man leuk vindt, maar je weet wat voor een persoon hij werkelijk  is, haal dan de trekker over. Dump hem voordat je liefde erger wordt.

Waarom dit de juiste methode is lees je bij tip 9. Dan leer je namelijk waarom foute mannen aantrekkelijk zijn.


Mannen begrijpen hard to get nietIs het je weleens opgevallen hoe sociaal blind mannen eigenlijk zijn?

Serieus. Ik heb jarenlang mannen gecoacht, en mijn god. Een vrouw kan recht op ze aflopen, “Hee spetter, ga je met me mee?” in zijn oor fluisteren en dan nog vragen ze: “Tim, ik denk niet dat ze me leuk vindt. Dit lijkt me een verspilling van tijd.”

Mannen begrijpen niets van vrouwen en hun sociale signalen. Alleen met veel oefening kunnen ze daar gewend aanraken. Helaas moet jij hem tot die tijd duidelijk maken wat je wel en niet wilt.

Één van de manieren waarop je dat niet doet, is door hard to get te spelen.

Hard to get is het idee dat je minder geïnteresseerd doet dan dat je daadwerkelijk bent. Daardoor zou je aantrekkelijker zijn voor mannen. Er is maar één situatie waarbij dit werkt, en dat is als de man jou niet aantrekkelijk vindt. Dan kan je beter verbergen hoe verliefd je op hem bent, omdat je hem anders afschrikt.

Als je hem heel overdreven de liefde verklaart terwijl hij je niet kent of nog niet gezien hebt hoe leuk je bent, dan zal hij daar inderdaad van schrikken. Of als hij je wel OK vindt en jij sms’t hem elke minuut van de dag, dan zal hij dat ook vervelend vinden. In die gevallen is een tandje minder geen slecht idee.

Maar dat is wat anders dan het hard-to-get uit die verderfelijke vrouwenbladen.

Zij leren dat je actief moet doen alsof een man stom is, of dat hij niet bestaat. Daar knappen mannen op af. Leuke mannen gaan echt niet een half uur staan luisteren terwijl jij hen vertelt wat er mis met hen is.

Wees daarom vriendelijk en open tegen mannen, behalve als je hem niet leuk vindt.

Daarbij hoef je niet overboord te gaan en alles wat hij zegt geweldig te vinden. Er is een tussenweg waarbij jij je eigen mening houdt en hem niet bekritiseert omdat je daar aantrekkelijker van zou worden.

Is hij stom, dan is hij stom. Is hij leuk, dan komt er een volgende date.


Als je een relatie wilt, is het onverstandig om players in je leven te laten. Dit zijn mannen die alleen seks willen en verder niets.

Het merendeel van de mannen wil een relatie. Als je players tegenkomt, is het jouw taak om hen af te wijzen. Hoe stoer hij ook lijkt. 

Dit bespaart je een hoop pijn en moeite. Ik weet dat veel vrouwen een fase doormaken waarin ze mannen willen uitproberen. Dit is helemaal prima.

Maar als je een relatie wilt en een man wil alleen seks met je, moet je daar een stokje voor steken. Het past namelijk niet bij je nieuwe doel om een leuke man te vinden.

De meest simpele manier om dit te doen is door jezelf nooit in dat hokje te plaatsen. Ga dus niet in op verzoekjes om vrijdagavond om 10 uur af te spreken, of als je merkt dat tijdens jullie ‘dates’ jullie niets anders doen dan seks met elkaar hebben zorg dan dat het stopt.


Let op deze signalenJe wilt expliciet een leuke man. Dus geen stomme man of een saaie man, maar een leuk exemplaar.

Veel vrouwen sturen mij berichtjes omdat ze teleurgesteld zijn geraakt in een man waarmee ze een tijdje daten. Of ze hebben jaren geleden nare ervaringen gehad met een man die vervelend werd.

Om je veel tranen te besparen wil ik iets kwijt over foute mannen.

Foute mannen zijn rot om een relatie mee te hebben omdat ze weinig empathie kennen en je lullig kunnen behandelen. Maar in eerste instantie lijken ze aantrekkelijk. Want:

 • Ze zijn vaak sterk
 • Ze komen mannelijk over
 • Ze nemen de leiding

Let op deze signalenVeel vrouwen houden van een stoere man.

Maar foute mannen zijn zich hiervan bewust. Of ze zijn zo gek in hun hoofd dat ze weinig rekening houden met de omgeving, en daardoor stoer en krachtig overkomen.

Op lange termijn wil je een man waarmee het fijn is om een relatie te hebben. Dan heb je het ook nodig dat hij empathie heeft en dat je kunt zeggen wat je denkt. En daar gaat het vaak mis.

Tegelijk wil je ook niet met een man trouwen die ronduit een watje is. Dat is saai en daar raak je snel op uitgekeken.

Let dus niet alleen op hoe stoer een man is, maar ook of hij naar je luistert en empathie heeft.

De man waarmee je uiteindelijk een relatie krijgt, zal waarschijnlijk iets van alle twee hebben.


Genoeg over die stomme foute mannen & players. Hier is iets veel leukers:

Lach.

Lachen maakt je aantrekkelijk.

Mannen zijn bang dat je ze afwijst. Of dat je juist emotioneel ongezond bent.

Geen enkele man wil met een negatieve vrouw eindigen. Door te lachen straal je uit dat je gelukkig bent + je maakt de drempel lager voor hem om je aan te spreken.


 

Uiterlijk is belangrijk, daar kan je niet omheen. Als je wil weten waarom dit zo is, lees dan dit artikel over waarom mannen naar uiterlijk kijken.

Hier zijn een enkele tips om die leuke man te laten zien hoe geweldig je smaak is:

 • Let op je uiterlijkMannen houden van make-up, maar van een beetje. Hij wil een vrouw die zichzelf mooi maakt voor hem en voor de mensen om hem heen.
 • Hij wil een vrouw die er vrouwelijk uitziet. Een kortpittig kapsel, sportschoenen en lange broeken zijn niet aan hem besteed. Hij heeft liever lang haar, hakjes en een jurkje. Kies zelf wat je wil dragen, maar hoe vrouwelijker, hoe meer mannen je leuk zullen vinden
 • Wees consistent met je uiterlijk. Mannen zijn bang dat als ze langer een relatie met je hebben, jij stopt met er aandacht aan te besteden. En dat ziet hij niet zitten.

Observeer hem in meerdere situatiesEen leuke man vinden is nog niet zo eenvoudig. Veel mannen zullen je teleurstellen.

Maar er is een snelle methode om er vlot achter te komen of een man echt zo leuk is als hij zich voordoet.

Stomme mannen zullen toneel spelen. Het is voor een eerste date mogelijk om je aantrekkelijk voor te doen. Maar hoe meer tijd je met hem doorbrengt, hoe sneller je de waarheid zult ontdekken.

Als je daar geen zin in hebt, kan je een beetje variëren met wat jullie doen op dates.

In plaats van dat je tegenover elkaar gaat zitten, kan je iets doen wat hij nog nooit heeft gedaan. Daarmee zal hij zich een beetje ongemakkelijk voelen. Hoe stoer hij blijft ondanks deze stress laat je veel zien over zijn karakter.

Een slappe man zal het opgeven of gefrustreerd raken. Een gezonde man zal zich misschien wat zorgen maken over hoe hij op je overkomt, maar daarna zal hij gewoon doen wat er gedaan moet worden.

Wil je leuke date ideeën om een man te testen? Check dan dit artikel over activiteiten op een date.

En als je überhaupt wil weten in welke situaties je leuke mannen kan ontmoeten, bekijk dan deze video:


Settel niet voor de eerste de besteHeb je eindelijk een leuke man gevonden? Laat me dan de eerste zijn om je te feliciteren. Want zo makkelijk is dat niet.

Maar wees een beetje voorzichtig met halsoverkop in een relatie duiken. Als je lang hebt gezocht is dit het liefste wat je wilt.

Leer hem kennenGeef het nog een paar maanden. Neem de tijd om hem te leren kennen. En blijf ondertussen andere mannen daten.

Het kost tijd om erachter te komen of een man de ware voor je is.

Daar kom je niet met tien dates achter. Je kunt in tien dates wel verliefd worden, waardoor je blik vertroebeld wordt.

Door andere mannen te blijven daten hou je een open blik. Je leert herkennen hoe mannen zich gedragen. Door dat vergelijkingsmateriaal is de kans kleiner dat je verliefde blik je later parten zal spelen.

Als hij echt de ware is, dan blijft hij over.

Dit was in een sneltreinvaart hoe je een leuke man kan vinden

Ik heb geprobeerd om je de absolute basis uit te leggen, en hiermee kom je al een heel eind.

Maar als je op dit moment single bent en een leuke partner wil ontmoeten, dan adviseer ik je om twee dingen te doen:

 1. Date veel mannen
 2. Leer hoe mannen werken

Als je deze twee dingen doet, dan wordt de kans dat jij met een oprecht leuke man eindigt heel groot.

Die eerste zal je zelf moeten doen. Bij het tweede kan ik je helpen. Neem daarom een kijkje in ons blog overzicht, of bekijk hier een van onze gerelateerde artikelen:

 

>

Send this to a friend