46X Leuke Date Ideeën & Activiteiten Om Te Doen Met Je Partner

More...

De leukste activiteiten die je kan doen met je vriend of vriendin:

Zijn jullie laatste dates inspiratieloos en wil je weer iets leuks ondernemen?

Dan ben je hier aan het juiste adres.

In dit artikel krijg je 46 activiteiten die ervoor zorgen dat jullie weer zin krijgen om elkaar te daten.


Leuke date activiteiten voor jou en je vriend of vriendin

op-date-gaan-1Het maakt me niet uit hoe lang je bij elkaar bent. Als je niet actief je best blijft doen, dan wordt elke relatie saai.

Het is nou eenmaal hoe de mens werkt. Het liefst willen we alles op de automatische piloot doen waardoor je op een gegeven moment in de sleur terecht komt.

Gelukkig is daar wat aan te doen: Door ervoor te zorgen dat jullie vaak genoeg op date gaan.

Ik snap dat als jullie kinderen hebben, allebei naar je werk moeten en een huishouden moeten bestieren, het makkelijk is om te vergeten dat je ook nog een vriend of vriendin hebt waar je liefde aan moet geven. Daarom stel ik het volgende voor:

Neem één avond in de week waarin je romantisch met elkaar bent en de aantrekkingskracht opvoert.

Als het goed gaat en je wilt meer kun je altijd een tweede plannen.

Probeer de rest van de tijd zo min mogelijk “saaie tijd” met elkaar door te brengen. Liever geen avondjes The Voice kijken en bakken chips wegbeuken. Dat zorgt er juist voor dat je op elkaar uitgekeken raakt.

Nee, met de 46 activiteiten hieronder weet ik zeker dat jullie je nooit zullen vervelen.

Deze dates houden de vaart in jullie relatie en maken dat jullie elkaar elke keer opnieuw leren kennen.

Hier komen ze:


gratis-uitjes-en-activiteiten

Jup, je leest het goed.

Blut zijn is geen excuus om een leuke tijd met elkaar te hebben.

Hier zijn wat ideeën voor een (bijna) gratis romantische date.

pciknick1. Picknicktijd. Laat een mand vol met lekkere dingen en neem deze mee naar het park. Vergeet de goedkope fles wijn niet.

2. Een lange boswandeling. Vrouwen vinden het romantisch, mannen strekken graag hun benen. Als je een hond hebt is dit helemaal een knaller.

3. Neem je liefje mee naar de plekken waar je bent opgegroeid. Vertel verhalen over je jeugd. Zijn jullie niet op dezelfde plek opgegroeid? Dan is je liefje de volgende keer aan de beurt.

4. Tijd om buiten te spelen. Neem een frisbee of bal mee en speel samen. Het maakt niet zoveel uit wat je doet zolang je maar plezier maakt. Wat mij betreft schiet je een uur lang de bal heen en weer. Mannen: kies het soort bal waar je vriendin de meeste affiniteit mee heeft. Misschien heeft ze in haar jeugd wel eens gevoetbald of gevolleybald.

5. De vlooienmarkt. Als je wat koopt kost het geld, als je alle prullaria bezichtigt kost het helemaal niets.

6. Een museum. Cultuur snuiven is gratis of kost een paar euro. Maar de verlichting in jullie geest is onbetaalbaar. Hier is een lijst met gratis musea.

7. Doe aan window shopping. Neem je vriend mee naar zijn favoriete auto-garage voor een proefrit in zijn droomauto. Of neem je vriendin mee naar de peperdure kledingzaak waar ze altijd over praat. Leg van tevoren wel uit dat je alleen gaat om te kijken en dat je geen miljoen op zolder hebt gevonden.

8. Doe mee aan karaoke. Zing de longen uit je lijf. Het liefst zo hard en vals mogelijk.

9. Speel het 101 vragen spel. Dit zijn vragen waarmee je elkaar beter kunt leren kennen. Weet je even niet waar je over moet praten of wat je moet doen? Dan is dit een knaller.

10. Liften. Trek de stoute schoenen aan en probeer van jullie huis naar dat van vrienden te liften. Vooral leuk als ze elders in het land wonen.


dagelijkse-dingen-tot-een-date-maken

Als datingcoach zie ik hoe moeilijk mensen het zichzelf en hun dates maken.

Ze proberen een zo mooi mogelijke sfeer te creëren en een soort droomwereld te scheppen. In ieder geval doet men erg ingewikkeld over hoe de date eruit moet zien.

Je kunt het ook gewoon simpel houden.

De meeste van mijn dates doe ik op plekken waar ik elke dag of elke maand kom. Maar ik pas ze zo aan dat ze een leuk karakter krijgen en dat het een andere ervaring wordt voor mijn dates.

Dit kun je ook doen voor jouw vriend of vriendin.

Door je dagelijkse bezigheden net iets aan te passen maak je het allemaal een stuk spannender.

11. Doe boodschappen en koop ingrediënten die niet bij elkaar passen. Probeer er dan thuis wat van te maken. Maar je kan ook de ander het hoofdgerecht uit laten kiezen, terwijl jij je over het toetje buigt. Zie je wat ik bedoel met een date maken van de dagelijkse dingen?

12. Zoek online het meest rare recept wat je kunt vinden. Het mooiste is als het veel moeite kost en je vriend of vriendin absoluut niet kan koken maar het wel leuk vindt. Ga het dan samen maken.

13. Ga naar de meubelboulevard en test 100 bedden uit.

meubel14. Ga naar een tweedehands winkel en koop een willekeurig stom meubel. Iets wat er absurd uitziet. Zet het een week in je huiskamer en kijk of je eraan gewend raakt.

14. Ga naar de sportschool. Het zal je verbazen, maar trainen wordt een stuk gezelliger als je vriend of vriendin erbij is.

15. Ga naar de IKEA. Zoek de meest foute spullen uit en neem er een paar van mee.

16. Gourmetten. Eten moet je toch. Dan kan je er net zo goed iets gezelligs van maken. Gourmetten is iets wat je normaal met familie doet, maar met een date is het ook hartstikke gezellig.

17. Kaasfondue. Zelfde verhaal als gourmetten, maar meer geschikt voor de vegetariërs onder ons.

18. Studeert één van jullie nog? Ga een dagje in college zitten bij elkaar.

19. Biedt je buren aan om de hond uit te laten. Daar hebben jij en je partner plezier van.

20. Ga samen op bezoek bij dat ene omaatje in je straat waar nooit iemand op bezoek komt. Als jullie normaal gesproken op zondagmiddag samen koffie leuten, doe het voor de verandering met die schat van een vrouw. Je zult nog nooit iemand zo dankbaar hebben zien kijken.


foute-classics-1

Dit zijn standaard-dates, maar dan anders. Ook geschikt voor in de winter en herfst.

21. Naar de dierentuin. Niets leukers dan samen aapjes kijken.

22. Midgetgolfen. Kan ook binnen als het pijpenstelen regent.

23. Bowlen. Er bestaat niets knulligers dan dit. Is je partner er slecht in? Neem dan een baan met slurven aan de zijkant.

24. Een dagje zwemmen. Dit kan zowel binnen als buiten. Zoek wel je mooiste zwembroek en bikini uit.

25. Kijk samen naar een slechte film in de bioscoop. Hoe slechter, hoe beter.


tijd-om-te-chillen

Je hebt niet altijd zin om naar buiten te gaan.

Deze activiteiten kun je gewoon zelf doen, mits je zorgt dat je de benodigdheden in huis hebt. Gelukkig kun je tegenwoordig alles online bestellen, van boodschappen tot schilderspullen.

26. Maak samen een fantasiepizza. Koop bizzabodems en de meest belachelijke ingrediënten

27. Maak een puzzel. Hoe moeilijker hoe beter.

28. Maak een bucket list. Zet hier alle dingen op die je wilt doen voordat je doodgaat.

29. Maak een schilderij met vingerverf. Vergeet ook niet elkaars gezicht een likje verf te geven.

30. Kijk de slechtste film die je kunt vinden. Lees hier meer over film kijken tijdens je eerste date. Hier heb je een voorbeeld:


31. Richt één van jullie kamers opnieuw in. Niet met nieuwe spullen, maar sleep alles naar de andere kant. Gewoon om te kijken hoe het staat. Als je een vrouw bent en dit wil verkopen aan je vriend, zeg dan dat dit een goede workout is en je het mooi vindt om te zien hoe sterk hij is.

32. Tijd voor een kussengevecht. Dit plan je natuurlijk niet in maar start je onverwachts. De kieteldood werkt ook prima.

33. Geef elkaar een massage. Niets lekkerders dan dat. Neem de tijd voor elkaar

34. Leer elkaar iets wat de ander nog niet kan. Ben jij goed in poffertjes maken en de ander goed in gedichten schrijven? Leer elkaar dan jullie vaardigheden. Let er wel op dat het iets is wat je partner ook wil leren

35. Jongleren. Heb je geen ballen? Haal een zak met mandarijntjes of doe het met in elkaar gevouwen sokken. Je kunt met een filmpje op YouTube en een paar avondjes oefenen heel ver komen.

36. Maak een fotoboek met alle foto’s in jullie telefoon. Er zijn tegenwoordig apps om zo’n boek te laten printen en thuisbezorgen.

Lees ook deze originele date ideeën en uitjes voor in de winter en bij slecht weer.


sportieve-activiteiten

Van lui op je kont zitten word je moe. Sporten is gezond. En je ziet er nog beter van uit ook.

Ik had al gezegd dat je samen naar de sportschool kunt gaan als date. Maar er zijn genoeg andere manieren om te variëren.

37. Huur een waterfiets. Het liefst eentje in de vorm van een zwaan. Neem een fles wijn mee ter beloning als jullie klaar zijn.

38. Huur een tandem. Lekker een stukje rijden samen.

39. Spelboksen. Is je vriendin een pittige tante? En wil ze leren hoe ze je betere hoeken kan geven? Ga dan samen naar een boksschool en neem een privé-les.

40. Dansles. Dit is perfect om rustig te bewegen en elkaar op te winden. Met name Kizomba is hier uitermate geschikt voor.


41. Ga naar de sauna. Misschien lijkt dit niet sportief. Maar als je naar de sportschool gaat helpt je dit sneller herstellen van je workout. Daarnaast krijgen je hormonen een goede boost. Maak er een lekker dagje van en geniet van de hitte en elkaar.


met-jullie-vrienden

Dit klinkt vreemd, maar activiteiten of dates met vrienden erbij kunnen een leuke afwisseling vormen.

Als jullie continu tijd alleen met elkaar doorbrengen, kunnen jullie wat op elkaar uitgekeken raken. Door wat vrienden en vriendinnen er aan toe te voegen hou je het spontaan.

drinksBovendien is dit een goede manier om te voorkomen dat je vrienden het gevoel krijgen dat je ze op de tweede plek zet:

42. Potluck diner. Iedereen neemt een klein gerechtje mee. Zo krijg je een tafel vol eten. Smullen geblazen!

43. Weerwolven. Een gezelschapsspel waar je niet met een kromme rug over een Monopoly-bord gebogen zit. Hier zijn de spelregels.

44. Iedereen neemt de restjes uit zijn drankkast mee. Je kan er dan voor kiezen om de meest ranzige cocktails te maken, of de drankspelletjes uit jullie jeugd weer erbij te halen.

45. Organiseer een spelletjesavond.

46. Organiseer een kroegentocht in je eigen stad. Iedereen mag een favoriete kroeg bijdragen.

Zo, dat waren 46 goedkope, orginele en bovenal gezellige dates om samen met je partner te doen

Meer weten over daten?

Lees dan ook:

>

Send this to a friend