7 Simpele Tips Om Iemand Te Versieren & Te Verleiden

More...

Hoe je eenvoudig een man of vrouw kan versieren en verleiden:

Praktisch in iedere situatie kan je een leuke vrouw of man tegenkomen. Hoe handig zou het dan ook zijn om in praktisch iedere situatie in staat zijn om haar/hem te kunnen versieren en te verleiden?

Precies dat leer je in dit artikel. Na het lezen weet je de belangrijkste do's en don'ts van het versieren.

Hier komen mijn 7 beste tips voor het verleiden van iemand:


Luister mijn beste…

Of je nou al de WhatsApp of Facebook van jouw liefde van je leven hebt of dat je simpelweg niet weet hoe je met bovengemiddeld aantrekkelijke mannen (of vrouwen) moet praten.

Vandaag leer je alles wat je moet weten om een meesterversierder te worden en aantrekkingskracht te genereren.

Het maakt me niet uit of je verlegen bent, of niet tegen een meid of man durft te praten. Nope, de meeste van mijn klanten hebben dit ook.

Het enige wat je hoeft te doen is dit:


tip-1

in-de-barStel je voor:

Je bent in een bar met wat vrienden en vriendinnen. De alcohol vloeit rijkelijk, zoals gewoonlijk. Het is beregezellig. Dan zie je over de schouder van één van je vrienden dat er een nieuwe groep de bar in komt. En in die groep loopt helemaal achteraan…

…een prachtige dame of een zeer knappe vent.

Snel praat je verder met je vrienden. Voordat de meest aantrekkelijke persoon op de aardbol heeft gezien dat je iets te lang keek.

Je wilt immers niet creepy overkomen.

Maar vanaf dat moment hoor je niet meer wat je vrienden allemaal zeggen, en denk je maar aan één ding. Dat lekkere ding, nog geen tien meter bij je verwijderd. Zo dichtbij, maar ook zo ver weg.

Dit is het moment van de waarheid.

Als ik begin met iemand te coachen, is één van mijn eerste vragen wat hij of zij in zo’n situatie zou doen. De meeste mensen doen namelijk helemaal niets.

Want wees eerlijk:

Hoeveel van je vrienden hebben op zo’n moment het lef om op die droompartner af te stappen?

Juist. De meesten duiken in hun biertje en lachen net iets harder om de grapjes van hun vrienden. Als een boer met kiespijn.

Op iemand afstappen is eng. Maar het is hard nodig, als je controle wilt over je liefdesleven.

Zonder dat jij initiatief toont, ben je overgeleverd aan wie er per ongeluk op je pad komt. Als je heel veel geluk hebt is dit “ongelukje” een heel aantrekkelijk, lief en ambitieus persoon die in alle opzichten je leven beter maakt.

neem-initiatiefIn het gemiddelde geval is dit iemand met overgewicht, op het randje van depressief en met als favoriete hobby TV-kijken. Met het merendeel van Nederland dat te dik is, 1 miljoen mensen aan de anti-depressiva en met een gemiddelde TV-gewoonte van meer dan 3 uur per dag, is dit je toekomst als je niets doet.

Als je pech hebt, komt er helemaal niemand op je pad.

Het meest schrijnende vind ik als ik een hele gezellige man of vrouw coach, die een goede baan heeft en die er niet onaardig uitziet. Maar die twintig jaar of langer heeft staan wachten totdat er toevallig iemand op zijn of haar pad komt. Deze mensen hebben simpelweg niet het geluk gehad dat zij iemand vonden die goed bij hen paste.

Gelukkig is hier wat aan te doen. En dat is je voornemen vanaf vandaag, ALTIJD het initiatief nemen, als je iemand ziet die je leuk vindt.

Dat hoeft niet met een hele liefdesverklaring. Liever niet zelfs. Daar kan iemand alleen maar van schrikken.

Nee, meestal is het voldoende om te beginnen met “hoi“.

Ik heb hier een artikel voor mannen en vrouwen over hoe je iemand aanspreekt zonder afgewezen te worden, waar je leert wat je precies moet zeggen. Maar als dat te ingewikkeld is, maakt het me helemaal niet uit wat je zegt…

…als je er maar op afgaat. Het leven is te kort om te hopen dat liefde je zomaar komt aanwaaien.

Kijk ook hier voor leuke gespreksonderwerpen die je kan aanhalen als je het gesprek bent aangegaan, deze zijn ook geweldig voor tijdens jullie eerste date.


tip-2

Ik ga er vanuit dat jij het redelijk goed doet in de liefde. Met enige regelmaat ontmoet je iemand die leuk is, maar niet meer dan dat. Die persoon is wat gemiddeld, en je zoekt iemand die echt speciaal voor je is.

Er zijn ook mensen die het heel erg belabberd doen in de liefde. Zij zijn in twee groepen onder te verdelen:

 • Mensen die heel lelijk zijn, maar zich totaal geen zorgen maken over hun uiterlijk.
 • Mensen die onzeker zijn over hun uiterlijk, maar er normaal uitzien.

toch-date-krijgenLaten we beginnen met de eerste groep.

Dat klinkt wat hard, om zomaar te zeggen dat iemand lelijk is. De reden dat ik het toch gewoon doe, is omdat je nog steeds een fantastisch liefdesleven kunt krijgen als je lelijk bent.

Eerdere coachingsklanten van mij zaten in een rolstoel, hadden een hazenlip of waren gewoon zo lelijk dat je hart ervan oversloeg.

De reden is overcompenseren. Als je weet dat je niet zo knap bent, kan je er maar beter voor zorgen dat je alles wat je wel in de hand hebt perfect verzorgt:

 • Draag leuke kleding.
 • Ga naar de sportschool.
 • Laat je adviseren voor een leuk kapsel.

Niet veel mensen zullen verwachten dat er veel vrouwen in de rij staan voor een man in een rolstoel, of een vrouw met een hazenlip. Toch hebben deze ex-klanten van mij geweldige resultaten, simpelweg doordat ze zich beter verzorgen dan gemiddeld.

Aan het eind van de dag is het belangrijker dat je goed voor jezelf zorgt, dan of je die genetische jackpot hebt gewonnen.

laat-zien-dat-je-single-bentDe tweede groep, de onzekere mensen die er normaal uitzien, wil ik geruststellen.

Iemand die een tijd lang geen leuke mensen heeft gedate, raakt heel onzeker over zijn uiterlijk. Dat is normaal. Maar zelfs als je zo lelijk bent dat mensen liever een andere kant op kijken, hoeft dat je er niet van te weerhouden om een leuke partner te vinden of elke avond met een ander in bed te kruipen.

En zoals gezegd:

Als jij je zorgen maakt, is de kans heel groot dat het allemaal wel meevalt. Probeer er niet teveel aan te denken, en werk ondertussen je persoonlijke verzorging bij.


tip-3

Stel...

Twee jagers gaan het woud in, op zoek naar wild.

De ene jager loopt naar een open plek, pakt een megafoon te voorschijn en schreeuwt keihard:

Hee, zijn hier hertjes die levend gevild willen worden?

De andere jager verschuilt zich in het struikgewas en wacht net zolang totdat hij op het nabij gelegen hertenpad een takje hoort breken. Hij sluipt achter het hertje aan, totdat hij vindt waar haar holletje is. En dan neemt hij haar te grazen.

Nou zijn die laatste twee zinnen niet op mensen van toepassing, maar je snapt wat ik bedoel:

Luisteren werkt beter voor versieren dan zelf praten.

Mensen die een beetje eenzaam zijn, praten veel. En sommige mensen die niet eenzaam zijn, praten ook heel veel. Beide types zouden aardiger gevonden worden als ze wat vaker hun mond zouden houden, en naar de persoon tegenover hen zouden luisteren.

Als jouw droomman of vrouw nu voor je neus zou staan, en naar je zou luisteren terwijl je een oersaai verhaal vertelt. Dan zul jij onbewust concluderen dat die persoon het heel interessant vindt, en jou misschien wel ziet zitten.

Dat is precies het gevoel wat je iemand wil geven, als je die persoon wilt versieren.

 • Luister naar wat de ander te zeggen heeft.
 • Praat nooit door iemand heen. Geef je vrienden tien euro om je een klap te geven of je te knijpen als je het wel doet.
 • Leer hoe je vragen moet stellen. In dit artikel lees je bijvoorbeeld hoe je dat doet.

Onthoud dat iemand die je niet kent zichzelf altijd leuker en interessanter zal vinden. Misschien dat dit na een date of vijf verandert, maar voor die tijd hoef je daar niet op te rekenen.

Tot die tijd ben je één en al oor, ook al praat hij over zijn postzegelverzameling of zij over haar laatste menstruatie.


tip-4

complimentjes-gevenEr zijn datingcoaches actief die het gore lef hebben om je te vertellen dat complimentjes stom zijn. Hoe ze op dit belachelijke idee gekomen zijn weet ik niet. Ik zal het aankaarten bij de volgende bijeenkomst van de beroepsvereniging, want dit kan echt niet.

Nog erger is het tuig dat zegt dat je iemand die je leuk vindt naar beneden moet praten.

Het is een trucje van zogenaamde “versierkunstenaars“.

Deze ongure types mogen wat mij betreft gebruikt worden om te testen hoe diep een ravijn is door het aantal seconden te tellen voordat ze de bodem raken.

Nee, complimentjes zijn geweldig. Als ik genoeg talent had om liefdesliedjes te maken, zou ik een ode aan het compliment schrijven. Het is het meest krachtige wapen dat je hebt om ervoor te zorgen dat iemand je leuk vindt.

We voelen ons aangetrokken tot mensen die ons leuk vinden.

Mensen die ons niet leuk vinden, vinden we stom.

Er zijn uitzonderingen. Iedereen heeft wel eens een crush gehad op een onbereikbaar iemand, of het nou een beroemdheid of een ontzettend onaardig iemand was. Maar over het algemeen genomen, wanneer je tegenover elkaar op een date zit…

…dan vinden we die date leuker als er wat complimentjes worden uitgewisseld.

Dat wil niet zeggen dat elk complimentje goed werkt.

Bekijk daarom zeker deze video, speciaal voor mannen:


En even kort samengevat:

Hoe je complimentjes geeft

Mannen:

 • Horen graag complimentjes over hun prestaties: bijvoorbeeld hoe slim ze zijn.
 • Complimenten over hun geld vinden ze niet leuk: dat komt omdat vrouwen in het verleden mannen vooral beoordeelden op hun potentieel om veel geld te verdienen.

Vrouwen:

 • Horen graag complimentjes over hun persoonlijkheid: bijvoorbeeld hoe zorgzaam, stoer of avontuurlijk ze zijn.
 • Complimenten over hun uiterlijk vinden ze niet leuk: dat komt omdat mannen in het verleden vrouwen vooral beoordeelden op hun knap ze waren.


tip-5

aanrakenHoe ga je van een gezellig gesprek naar een intieme tongzoen waar de gemiddelde filmkus schril bij afsteekt?

Dat is een goede vraag.

Er zijn meerdere wegen die naar Rome leiden, zegt men wel is. Maar als het om romantiek gaat, ga je op weg door de ander aan te raken.

Hoe moet de persoon die je leuk vindt in godsnaam weten dat je die intieme tongkus wilt?

De meeste mensen kunnen geen gedachten lezen, en tenzij jij het zelf zegt (“Ik wil met je tongen, en wel nu.“) zal je toch echt moeten laten merken wat je graag wilt.

Je zou direct voor de zoen kunnen gaan, en in een vorig leven als partyboy heb ik dat met enige regelmaat gedaan.

Maar als je de kans op afwijzing een stuk kleiner wilt maken, dan is rustig naar de zoen toewerken een beter idee.

Zie het maar als die weg naar Rome. Je kan beter het schildpad nemen, waarbij je stap voor stap langzaam verder komt. Dan de straaljager die alles over slaat en meteen naar het einddoel gaat. Die laatste gaat zelden goed als je nog nooit hebt gevolgen.

Aanraken doe je zo.

De eerste regel van romantische aanrakingen is dus dat je rustig begint. Als je doelwit schrikt, ben je hem of haar kwijt. Kan je opnieuw op zoek naar de liefde van je leven.

De tweede regel is dat je begint op non-intieme plekken. Dat schrikt de ander af. Begin daarom bij iets minder intieme zones, zoals:

 • Een vriendschappelijk tikje op de arm.
 • De buitenkant van de schouders.
 • Iemand heel kort aanraken op de bovenarm om te benadrukken als je iets zegt.

De derde en laatste regel is dat je elke keer een stapje verder gaat, tenzij de liefde van je leven je een hoek op je kaak heeft gegeven. Dit klinkt wat cru, maar dit is in mijn ogen de beste insteek.

Kijk maar eens naar deze video. De spreker heeft een aantal briljante wijsheden die ik je niet wil onthouden:


Als een man niet wilt dat je hem aanraakt en je gaat ondanks zijn protest door, zal hij vroeg of laat weglopen. Als een vrouw wilt dat je stopt, zegt ze het wel (of gooit ze haar drinken over je heen). Wees dus niet te bang, en ga elke keer een stapje verder.

Voor meer details lees je hier mijn artikel over fysiek escaleren.

Moet je doorgaan als hij of zij stop zegt?

Ja, natuurlijk.

Wat ik niet bedoel te zeggen, is dat je iets tegen iemands zin moet doen. Je moet vooral goed opletten of de liefde van je leven je “terug” aanraakt, en hoe hij of zij uit de ogen kijkt.

Helaas is het nou eenmaal zo dat vooral vrouwen als ze je heel leuk vinden, een beetje kunnen bevriezen. Sommige mannen hebben dat ook, maar minder dan vrouwen. In dat geval kan je wachten op haar tedere aanraking tot je een ons weegt, maar zal die niet komen.

Initiatief wordt beloond.

Let goed op, maar bij twijfel gewoon doen. Vindt ze het niet cool, hoor je het wel.


ervaring-nummer-6

Het zal je niet verbazen. Maar niemand heeft zin in saaie dates, een saaie relatie of het allerergst: een saai huwelijk.

Geen enkele persoon zegt: “Ik ga voor de rest van mijn leven bij iemand blijven die me na de eerste paar dates verveelt.” Of: “Ja, die man was zo aantrekkelijk. Hij is de meest saaie man die ik ooit heb ontmoet dus ging ik met hem naar bed.”

Om vrouwen en mannen te versieren moet je ze een leuke ervaring geven. Niet alleen hoe jij je gedraagt, maar ook in wat jullie samen doen. Jullie kunnen simpelweg door samen activiteiten te ondernemen meer naar elkaar toegroeien. Het is wat mijn ex-collega Ali de “Hollywood-date” noemt. https://www.versiercoach.nl/5-datingtips-voor-mannen/

Of je nou in de kroeg staat of op de vijfde date bent: zorg ervoor dat je nieuwe prooi een ervaring krijgt die hij of zij nooit eerder heeft gehad. Hoe interessanter de ervaring, hoe groter de kans dat er wat gebeurt tussen jullie. Want de avontuurlijke gevoelens die je bij hem of haar oproept stralen op jou af. En jij komt een stuk leuker over hierdoor.


tip-7

De meeste van mijn klanten die de moed hebben opgegeven, deden dit na een paar mislukte pogingen.

Dat zijn vaak zielige verhalen over brute afwijzingen toen ze nog een tiener waren. Vaak voor het oog van de hele school. Zo’n vernedering kan je doen besluiten om het maar niet meer te proberen.

Als jij nu de moed verzamelt om na een lange tijd weer “de markt op te gaan”, wil ik niet dat je het na twee mislukte pogingen opgeeft.

Of erger:

Na een geslaagde poging besluit dat dit de persoon is waarmee je oud, grijs en kreupel wilt worden. Beter date je nog wat andere mensen, om erachter te komen of dat die persoon echt zo leuk is als je denkt.

Als je in de “date-fase” zit, is het helemaal niet erg om andere mannen of vrouwen te daten. En dat moet je vooral doen.

Alleen op die manier kom je erachter of je die ander écht ziet zitten, of dat het leuk was voor een scharrel.

Je bent dat die ander een beetje verschuldigd. Er is niets ergers dan verliefd op iemand zijn, tijd geven aan die persoon, je hart openen en in een relatie te komen die het eigenlijk niet zoveel boeit. Jaren gebruikt worden voor seks en steun, het komt dagelijks voor. Het is voor niemand leuk.

Dus:

Wees een beetje aardig. Date andere mannen of vrouwen, en kom erachter of je nieuwe vlam je zo goed bevalt als je dacht.

Wil je meer weten over verleiden?

Lees dan ook dit artikel over hoe je emotionele aantrekkingskracht en intimiteit kan creëren.

>

Send this to a friend