9 Gekke Inzichten Over Hoe Mannen Denken

More...

Hoe mannen denken over seks, liefde, vrouwen & relaties...

Of je nou in een relatie zit of op zoek bent naar de ware: mannen zorgen voor de nodige verbazing door hun gekke gedrag.

Hoe leer je die lompe wezens zo goed mogelijk begrijpen, zodat jij krijgt wat je wilt?

In dit artikel krijg je negen inzichten over hoe mannen denken… en ze zullen je verbazen.

Hoe mannen denken

Voordat we beginnen met de inzichten over hoe mannen denken:

Ik weet het, ik weet het.

Mannen zijn soms ronduit vervelend. Ze kunnen je niet uitleggen hoe ze zich voelen. En trappen snoeihard op je tenen, weliswaar onbedoeld.

In dit artikel krijg je een kijkje in het hoofd van je vriend. Niet zoals hij zich wil voordoen, maar zoals hij daadwerkelijk is. Na het coachen van duizenden mannen in de liefde weet ik precies wat mannen jou niet vertellen, maar wat je eigenlijk zou moeten weten. (Als je klaar bent met het lezen van dit artikel, vindt je hier meer geheimen over mannen die ze je nooit zelf zullen vertellen)

Soms zal de waarheid niet fijn voelen. Omdat mannen niet eerlijk zijn over wat er in hen omgaat. Op andere momenten zal je verrast zijn door hoe goed mannen het bedoelen, en moeten lachen om hun onbegrensde onhandigheid.

Ik wens je veel plezier met mijn negen inzichten over hoe mannen denken:


Inzicht 1: Hij denkt minder vaak aan seks dan je verwacht

hij denkt minder vaak aan seks dan je denktMet enige regelmaat staan er in vrouwenbladen of in de krant berichten met schreeuwerige koppen als: “Mannen denken elke tien seconden aan seks”. Dit is flauwekul, en wel hierom:

Als een man elke tien seconden aan seks zou denken, zou niets meer voor elkaar komen. Er zou geen werk worden verzet en de wereld zou praktisch stilstaan.

Je zou het niet verwachten, maar mannen kunnen multi-tasken. Hij kan naar je kijken en denken: “Oh, haar zou ik wel doen.” En tegelijkertijd verder gaan waar hij mee bezig was. Zoals een werkbespreking met je houden als je zijn collega bent, of je op nog een drankje trakteren als jullie samen in de kroeg staan.

Overigens wil ik het idee niet ontkrachten dat mannen vaak opgewonden raken op momenten dat het volstrekt ongepast is.

En dat ze horken zijn in het uiten van hun geilheid. Maar dat heeft meer te maken met ons gebrek aan sociale kennis. Onze onhandigheid maakt dit een ongemakkelijke situatie voor alle betrokken partijen.

Maar dat mannen alléén aan seks denken, is niet waar.

We denken zelfs vaker aan sociale media, voedsel of e-mail. Dat betekent niet dat seks onbelangrijk is. Hoe belangrijk precies, leer je verderop in dit artikel. Wil je nu meer weten over hoe vaak mannen echt aan seks denken? Lees dan Hoe Vaak Mannen Echt Aan Seks Denken.


Inzicht 2: Hij doet alsof hij je compliment stom vindt, maar vindt het stiekem geweldig

Mannen kunnen niet omgaan met complimenten. We zien het als een verdwaalde meeuw die met grote snelheid op ons gezicht komt afgevlogen. We hebben geen zin om dat beest recht in ons gezicht te krijgen, dus proberen hem te ontwijken of met een goede rechtse van koers te laten veranderen.

Maar als jij dat compliment hebt afgevuurd kan je schrikken van de lompe reactie van een man. Of teleurgesteld zijn dat hij het probeert te ontwijken.

De enige juiste reactie op een compliment is “dankjewel, dat is aardig van je”. Maar dat zit er bij veel mannen niet in. Ze voelen zich ongemakkelijk en reageren daarom ontwijkend of vijandig.

Maar wees niet bang: hij heeft je gehoord.

Hij doet onaardig, maar in feite vind hij het hartstikke lief van je. Maar hij durft het niet eerlijk te zeggen omdat hij bang is dat je hem een watje vindt. Hij doet stoer, maar in zijn hoofd huppelt hij rondjes rond de stoel waarop hij zit. “Die leuke dame geeft mij een compliment,” denkt hij, “mijn dag is weer goed.”

Is het je weleens opgevallen hoeveel mannen opscheppen?

Dat is een indicatie voor hoeveel we van complimenten houden. Het is verkapt vissen naar waardering. Wil je hem versieren, dan kan je hem gerust een handje helpen door hem op je subtiele, vrouwelijke wijze die waardering cadeau te doen.

Leestip: 12 Dingen Die Mannen Leuk Vinden Om Te Horen Van Vrouwen


Inzicht 3: Hij wil alles goed doen

Hij wil alles goed doenGeen enkele man is perfect. En dat vindt de man waarop je verliefd bent verdomd jammer.

Maar hij is nooit te oud, te jong, te moe of te afgebrand om het te proberen.

Elke man wil een soort Don Juan zijn.

Vooral dan voor de vrouw waar hij van houdt. Het zit in zijn instinct om te doen alsof hij de hele wereld aankan als hij een nieuwe vrouw versiert. Dat apengedrag brengt hem natuurlijk niet verder, maar dat heeft hij zelf niet door.

In zijn ogen ben je een onschuldige maagd die op het punt staat opgegeten te worden door een woeste draak, met zijn wilskracht en sterke armen als enige wat de draak ervan weerhoudt om toe te slaan. Ik heb lang nagedacht over een ander voorbeeld om je uit te leggen hoe graag hij het goed wil doen, maar kon niets verzinnen waar geen draken in voorkwamen. Simpelweg omdat mannen vrij negatief denken over de woeste buitenwereld en hun eigen beschermingsdrang.

Een man die je leuk vindt, wil er alles aan doen om het je naar de zin te maken.

Maar hij heeft geen idee hoe. Zijn zorgzame kant komt vooral naar voren in zijn onhandige manieren om je leven makkelijker of leuker te maken. Ook al zit jij daar niet op te wachten. Als je hem daar graag even over aanspreekt, lees dan dit artikel: Hoe Praat Je Met Hem.


Inzicht 4: Hij ziet dat je een dikke kont hebt in die jurk

heb ik een dikke kont in deze jurk Ik heb goed nieuws en slecht nieuws:

Het goede nieuws is dat mannen je niet willen kwetsen en daarom bereid zijn om te liegen.

Wat? Vind je dat geen goed nieuws?

Waarom niet? Is het niet heel aardig van hem dat hij alles goed wil doen? En dat hij bereid is om de waarheid te verdraaien als jij daar een goed gevoel van krijgt?

Het slechte nieuws is dat hij niet in zijn eigen verhaaltjes gelooft. Wanneer hij je vertelt dat je “echt geen dikke kont hebt in die jurk” denkt hij: “Ja, je bent inderdaad twee kilo aangekomen. Maar als ik dat nu zeg, slaap ik het weekend op de bank.”

Je vriend is niet de juiste persoon om eerlijke kritiek aan te vragen.

Hij kan het je niet geven zonder zich slecht te voelen over zichzelf. Je vriendin vertellen dat ze is aangekomen… Dat doe je gewoon niet. Maar liegen tegen je vriendin… Ook geen lekker gevoel.

Sommige mannen zijn zo lomp om je gewoon te vertellen dat je inderdaad bent aangekomen. Anderen liegen tegen je, en zeggen je dat ze een beetje vet he-le-maal niet erg vinden. Maar prinses, “dan heb je iets om vast te houden” en “ik hou niet van dunne vrouwen” zijn ronduit leugens.

Wil je weten of mannen van dikke of van dunne vrouwen houden? Lees dan dit artikel.


Inzicht 5: Hij heeft seks nodig om zich goed te voelen over zichzelf

Ook als je in een zwangerschap of menstruatie zit. Je ongesteldheid kan voor jou een stop zijn, maar zijn klok loopt gewoon door.

Seks is belangrijk voor zijn zelfvertrouwen. Ik weet dat dit oppervlakkig klinkt, maar het is waar.

Mannen hebben een piepklein ego, dat opgepompt kan worden door een goede pot naakte Stratego iedere avond. Als jij om wat voor reden dan ook dat spelletje niet kan meespelen, ook al kun je er niets aan doen, dan begint zijn ego te krimpen.

Er zijn mannen die zeggen: “Nee, ik heb helemaal geen seks nodig. Ik vind het wel prima zo.” Hoewel de kans aanwezig is dat hij liegt zijn er mannen die echt zo denken. Maar ik durf te stellen dat het onmogelijk is dat een man zich geestelijk goed voelt zonder seks. Het maakt zoveel los qua hormonen en neurotransmitters dat je stemming instort bij een gebrek eraan.

Wil je meer weten over wat mannen nodig hebben in een relatie? Bekijk dan deze video:


Inzicht 6: Hij vindt aandacht van andere vrouwen belangrijk, maar dat betekent niet dat hij vreemdgaat

Het betekent niet dat hij vreemdgaatHet betekent niet dat hij vreemdgaatVreemdgaan. Mannen vinden het stom. Toch doen sommigen het. Ook al vinden ze hun partner leuker, liever en mooier dan de vrouw waarmee ze vreemdgaan.

Met als voornaamste reden dat ze waardering missen. Als dat niet meer goed zit in een relatie, is er een sterke reden voor hem om vreemd te gaan.

Gelukkig zit dat bij de meeste relaties wel snor. Het is geen dorre woestijn wat waardering betreft, dus gaat het allemaal goed. Maar dat wil niet zeggen dat hij stopt met naar andere vrouwen kijken – en met ze flirten.

Dat zit als volgt:

Hij wil weten of hij goed in de markt ligt.

Yep. Heel plat en onbeschoft van zijn kant. Maar ik ben hier niet om je zand in je ogen te strooien. Ik wil je de waarheid vertellen. En dat is dat mannen het heel interessant vinden om te weten wat andere vrouwen van hen denken.

Dit is niet de enige reden: Er zijn nog 6 andere redenen waarom een man flirt met andere vrouwen terwijl hij een vriendin heeft en je leest ze in dit artikel.


Inzicht 7: We doen ons stoerder voor dan we zijn

Ik denk dat dit inzicht het minste toelichting nodig heeft van allemaal. De meeste vrouwen weten dat elke man zich stoerder voordoet dan hij is om haar verliefd te maken. Zelfs kleine schooljongetjes doen alsof ze de sterkste man op aarde zijn om indruk te maken op een meisje of vrouw die ze leuk vinden.

Maar heb je weleens nagedacht over hoe ver dit gaat?

Mannen vertellen regelmatig onwaarheden om zich beter voor te doen dat ze zijn. Hij liegt een paar duizend euro bij zijn salaris. Of verzint prestaties die hij nooit heeft geleverd. Of doet alsof hij een enorme player is terwijl hij maar een paar vriendinnetjes heeft gehad.

Als iemand die ook mannen heeft gecoacht, weet ik dat mijn geslacht de meest gekke dingen kan verzinnen om indruk te maken op een vrouw. Zelfs de mannen waarbij je het het minst verwacht.

Zo is er een grote groep mannen die heel hard zijn best doet om lief en vrouwvriendelijk over te komen. Ze zijn overdreven galant en hoffelijk, maar het is niet oprecht. Ze praten over vrouwenrechten en hoe ze vrouwen willen beschermen, maar hun eerste zorg is dat ze hiermee deugdelijk overkomen. Het is een verkapte vorm van opscheppen waarvan ze hopen dat het leidt tot meer vrouwelijke aandacht.

Al deze manieren om indruk te maken, komen voort uit het mannelijke ego.

Het is zo groot dat het makkelijk de ArenA kan vullen.

Maak je niet al te veel zorgen als je dit ziet bij een man die je datet. Iedere man doet het, in meerdere of mindere mate. Maar vroeg of laat kom je erachter hoe hard hij zijn best doet om goed voor de dag te komen.

Wil je weten wat je moet doen als hij liegt? Lees dan dit artikel: 7 Tips voor als je man / vriend liegt of tegen je gelogen heeft.


Inzicht 8: Hij idealiseert je

Ik heb weer nieuws voor je. Zowel goed als slecht:

  • Het slechte nieuws is dat mannen geen snars begrijpen van vrouwen. Ik heb honderden artikels geschreven en tientallen video’s gemaakt om het ze uit te leggen. En nog steeds snappen ze er geen bal van.
  • Het goede nieuws is dat mannen er dan maar vanuit gaan dat vrouwen een soort heilige wezentjes zijn. Door hun onbegrip, geven ze vrouwen het voordeel van de twijfel. Mannen gaan er blind vanuit dat je altijd het beste voorhebt met de wereld en met henzelf. Die verwachting kan af en toe in onzachte aanraking komen met de werkelijkheid.

Natuurlijk ben jij een volwassen vrouw die sterk en onafhankelijk is. Hij vindt het soms moeilijk om dat te accepteren omdat dit niet past van zijn beeld van jou als heilig engeltje. Een engeltje heeft zijn hulp nodig, een onafhankelijke vrouw regelt het allemaal zelf.

Als je merkt dat hij moeite heeft om je te begrijpen of overdreven beschermend doet, weet je nu dat een beetje geruststelling kan helpen.

Leg hem uit dat je het prima zelf kan. Een beetje vervelend misschien, omdat het lijkt alsof je een vijfjarige kleuter moet uitleggen hoe de wereld in elkaar zit. Maar zolang hij je gedachten niet kan lezen, is het beter dat je hem op weg helpt om erger te voorkomen.

Tegelijkertijd wanneer je hulp of begrip van hem nodig hebt, zeg dat ook gerust tegen hem. In dit geval is het verstandig om de communicatie op je te nemen en er niet van uit te gaan dat hij ziet wat je nodig hebt. 


Inzicht 9: Elke man heeft tijd voor zichzelf nodig

Mannen hebben verschillende momenten op een dag nodig waarop ze helemaal alleen zijn.

Daarmee bedoel ik: zonder hun vriendin waar ze veel van houden.

Mannen kunnen niet helemaal zichzelf zijn in de buurt van een vrouw. Dat komt omdat ze vrouwen niet begrijpen en alles goed willen doen. Dit kost veel energie en daarom hebben ze regelmatig een pauze nodig om zich op te laden. Daarna kunnen ze er weer een tijdje tegen.

Als hij zich afzondert, is het verstandig om hem te laten gaan.

Het kan zijn omdat hij een probleem heeft of gewoon omdat hij zijn batterijen moet opladen. Er is dus geen reden voor paniek wanneer een man zegt alleen te willen zijn. Meer redenen voor afstandelijkheid in een relatie vind je hier.

Zo, dit waren 9 inzichten over hoe mannen denken die handig zijn om te begrijpen

Begrijpen hoe een man werkt bespaart je een hoop pijn en moeite in de toekomst. Om dit reden ben ik deze blog gestart, zodat jij niet dezelfde fouten hoeft te maken die de meeste vrouwen wel maken.

Meer over mannen lezen?

Ga naar het blog overzicht of bekijk hieronder een van onze gerelateerde artikelen:

>

Send this to a friend