27 Gespreksonderwerpen & Gespreksstoftips Voor Een Geweldige Date

More...

Hoe je altijd weet wat je moet zeggen tijdens je (eerste) date:

Herken je dat? Je bent op date met iemand, er is in het begin iets wat op een gesprek lijkt, maar na een tijdje heb je alle standaard vragen gehad… en loop je vast.

In dit artikel leer je precies wat je moet doen om die ongemakkelijke situatie te voorkomen.

Je krijgt meer gespreksonderwerpen dan je nodig gaat hebben + ik geef je nog een aantal simpele tips die het gesprek nog beter maken. Laten we beginnen:


Wat is het beste onderwerp om over te praten tijdens een date?

Je zit op een eerste, 2de, 3de of 5de date. En het is zo stil dat je de krekels had kunnen horen tsjirpen, als die in het café hadden gezeten.

Je date schuift ongemakkelijk heen en weer. Verplaatst zijn koffiekopje van de ene naar de andere kant. Jij kijkt naar je nagels en vraagt je af of je toch beter de lila nagellak had kunnen gebruiken.

Één van de meest gestelde vragen door mannen is: “Wat moet ik zeggen tegen mijn crush?

Vrouwen vragen iets soortgelijks af. Bij hen komt het neer op: “Hoe weet je waarover je moet praten?

Bij de gemiddelde man gaat het allemaal wel. Maar zitten ze tegenover iemand die ze echt leuk vinden, dan wordt het ineens lastig.

Maar vanaf vandaag niet meer. Hieronder vind je een lijst met gespreksonderwerpen en tips om je date aan de praat te houden. Maar eerst, bekijk even deze video:


Neem onderstaande tips allemaal door. Schrijf eventueel je favorieten op, stop het papiertje in je achterzak en loop tijdens de date even naar de WC als je het niet meer weet.

Ik beloof je dat zelfs wanneer je er maar een paar gebruikt, je dates er enorm op vooruit zullen gaan. Juist op het moment dat het ertoe doet.

Dus niet bij een Tinder date met een willekeurig iemand die je wilt versieren voor de oefening, maar echt wanneer je tegenover je toekomstige vriend of vriendin zit.

Deze tips kan je trouwens ook toepassen tijdens het chatten, SMS’en en op een speeddate.

Bonus tip voor vrouwen: bekijk zeker ook dit artikel met 13 tips om het gesprek gaande te houden.

Hier komen mijn beste gespreksstof tips en gespreksonderwerpen voor een perfecte (eerste) date.


onderwerp-1

de-ander-1

Dit is mijn favoriete onderwerp en gesprekstechniek voor op dates ooit. En het zou ook die van jou moeten zijn.

Iedere klant die ik krijg onderschat hoe hard het nodig is om over de ander te praten.

Ja, die persoon is op de date om je te leren kennen. Maar hij of zij let toch vooral op je gedrag, en minder op wat je zegt. Bovendien is het gewoon zo dat mensen het liefst over zichzelf praten.

Dus, wanneer de ander over zichzelf vertelt, wat doe je:

 • Je zegt: “Oh, da’s geweldig. Nou had ik laatst iets wat er op lijkt. Ik…

  Of:
 • Je houdt je mond. Als de ander stil is wacht je twee seconden en stel je een vervolgvraag.

Heb je voor die laatste gekozen? Gefeliciteerd, je bent geweldig.

Je laat op deze manier zien dat je kan en wil luisteren. Dat is een belangrijke eigenschap, want iedereen wil zich goed over zichzelf voelen.

Wanneer jij de hele tijd de aandacht naar je toe trekt, vindt de ander dat jammer. Hij of zij wil ook wel eens zijn verhaal kwijt.

En in de praktijk is het als volgt:

Hoe meer de ander over zichzelf praat, hoe leuker hij jou vindt. Het komt nou eenmaal niet zo vaak voor dat we iemand treffen die oprecht geïnteresseerd is in wat we te zeggen hebben.


onderwerp-2Maar je zit nog wel op een date. Dat betekent dat je de ander moet versieren. Of op z’n minst moet laten merken dat je geïnteresseerd bent.

Nou ben ik er een groot voorstander van dat mannen hun best doen om een vrouw op de eerste date te versieren.

En dat een vrouw haar best doet om een man uit te dagen om haar te versieren (dit doe je door bijvoorbeeld deze tips om een man te verleiden toe te passen). Een man die niet hoeft te werken voor een vrouw, verliest namelijk snel zijn interesse

Leestip: Redenen waardoor een man zijn interesse verliest

Maar waar het allemaal mee begint is dat je laat merken dat je die persoon interessant en waardevol vindt. Iedereen wil het gevoel hebben dat zij een enorme, niet te missen bijdrage aan het gesprek leveren.

Hoe doe je dat op een date?

Zeg bijvoorbeeld: “Goh, wat heb je hier veel verstand van.” Wanneer iemand lang en uitgebreid over een onderwerp praat.

Weet je meer over het onderwerp dan je date? Zeg dit dan niet. Daar voelt iemand zich niet goed bij.

Geef de ander je onverdeelde aandacht.

Kijk niet op je telefoon. Maak oogcontact. Knik af en toe om te laten merken dat je die ander volgt.

Wacht twee seconden voordat je antwoord geeft, want je weet niet of iemand nog meer te vertellen heeft en je die gedichtentrein onderbreekt.


onderwerp-3rollenspellen-spelen-1Dit is één van mijn geheime tips voor mannen om het net even wat beter te doen dan de anderen waar zij mee op date gaat.

Speel een rollenspel met haar.

Je wil dat als je een vrouw leuk vindt ze jou ook aantrekkelijk vindt, toch? Wat is aantrekkelijk voor een vrouw?

Mannelijkheid. Een echte stoere kerel.

Nee, je hoeft je niet stoerder voor te doen dan je bent.

Maar wat ik wel wil is dat je een spelletje doet waarbij jij een mannelijke rol aanneemt, en zijn een vrouwelijke.

En dat je dit zo overdreven mogelijk doet. Gewoon, om met haar te flirten.

 • Bij het begin van de date schiet je gelijk in de rol van de versierder. Alles wat je doet interpreteer je als een slechte poging van haar om je te zoenen of met je naar bed te gaan.
  Je hebt dat jurkje zeker aangetrokken om mij het bed in te krijgen. Denk maar niet dat ik zo makkelijk ben…
 • Je doet alsof jullie getrouwd zijn.Ik denk dat wij een geweldig huwelijk zouden hebben. Ik zie dat je kleren hartstikke schoon zijn, en ik heb een vlekje op mijn shirt.” Door de date heen maak je continu grapjes over hoe het zou gaan als jullie getrouwd zijn.
 • Als zij een rondje haalt zeg je:Ah, bier. Dankjewel. Weetje, ik zoek nog een goede secretaresse voor mijn bedrijf. Je mag dan de hele dag bier voor me halen. Maar je moet dan wel een iets te kort rokje aan.

Door haar overdreven te versieren en haar tegelijkertijd in de rol van “vrouw die versierd wordt” te drukken, maak je de date gelijk een beetje spannend.


onderwerp-4

Ditzelfde trucje kan je uithalen als vrouw. Maar dan iets anders.

Je springt in het rollenspel van de vrouw die hem bewondert. Waarbij hij de stoere man is die alle keuzes voor haar maakt.

Oh, ik ken helemaal de weg niet in Utrecht. Maar ik hou me wel aan jou vast, jij weet wel waar we naar toe moeten toch?” Pak zijn arm of pak zijn hand als je dit zegt.

Hee, ik weet niet wat ik moet kiezen. Kip of koe. Wat is hier lekker?” Let maar op hoe hard hij nu zijn best doet om je uit te leggen wat het lekkerste is”

“Wil je mijn tasje even dragen? Zo te zien ben je sterk genoeg.” Terwijl je dit zegt leg je jouw hand even op zijn arm of op zijn borst, en geef je hem een knipoog.

Zorg dat je hem zo veel mogelijk in die mannelijke rol drukt. Zet hem neer als jouw prins of baas waar je stiekem een oogje op hebt. Maak het lekker speels en overdreven. Je bent aan het flirten, niet in de kerk.

(Behalve als je een date hebt in de kerk natuurlijk… in dat geval is het misschien een goed idee als je deze blog met leukse eerste date ideeën leest.


onderwerp-5

reizen

Uit mijn eigen ervaring kan ik zeggen dat praten over reizen tijdens een speeddate het aantal matches verhoogt. Dit komt omdat het de ander het gevoel geeft dat hij of zij erbij was.

Praten over reizen of vakanties lijkt een makkelijke manier te zijn om een band te creëren met iemand.

Je kan deze vragen gebruiken:

Als je op elke denkbare plek wakker zou mogen worden. Waar zou je dan wakker willen worden?

Een privé-jet of een privé-eiland? Wat zou je kiezen?

Wat is de mooiste vakantie die je ooit hebt meegemaakt?

Dit noem ik ook wel de “Mathijs van Nieuwkerk“. Is het je opgevallen dat hij altijd naar de hoogtepunten vraagt? Dit kan jij ook doen om iemand uit te dagen het leukste stukje informatie prijs te geven.


onderwerp-6

Deze gebruik ik vaak als mijn date zich niet helemaal op haar gemak voelt.

Sommige vrouwen zijn nou eenmaal erg zenuwachtig. Dat geeft helemaal niets. Maar het is wel handig om ze te kunnen kalmeren.

Dus heb ik op mijn telefoon een vijftigtal YouTube-filmpjes in een favorieten-lijst opgeslagen. Het zijn allemaal filmpjes waarnaar je samen kan kijken en erover kan praten. Ze zijn grappig, licht en leiden de aandacht even af van de zenuwen. Het zijn de perfecte ijsbrekers.

In mijn cursus Gespreksninja heb ik de hele lijst. Laat me je voor nu in ieder geval hier twee voorbeelden geven:

Valt het gesprek even stil, of zie ik dat de vrouw zich erg zenuwachtig voelt?

Dan pak je één van de filmpjes erbij. Succes verzekerd.


onderwerp-7

Ik leer mannen dat ze mannelijk moeten overkomen voor het versieren van vrouwen. En vrouwen leer ik dat mannen vallen op “vrouwelijke” vrouwen.

Maar dat betekent niet dat het erg is om een andere kant van jezelf te laten zien.

Voor mannen: vrouwen worden niet verliefd op je spieren

Hoe sterk je ook bent. Hoe geweldig je prestaties ook zijn. Hoe stoer je ook overkomt.

Een vrouw wordt daar niet verliefd op. Ze kan zich tot je aangetrokken voelen, maar ze wil ook weten dat je wat gevoel in je donder hebt.

Vertel daarom kleine, gevoelige details over je leven. Zeg bijvoorbeeld zoiets simpels als dat je met een nachtlampje slaapt omdat je een beetje bang in het donker bent.

Doe je het goed, dan weet ze niet zeker of je het meent. Maar vindt ze het wel schattig.

Vrouwen: mannen willen dat je voor hen kan zorgen

Mannen geven het niet graag toe. Maar het is leuk als hun vriendin zo zelfstandig is dat ze er af en toe voor ons kan zijn. Of dat ze even initiatief kan nemen als we niet weten wat we moeten doen.

Je kan dit doen door een paar keer tijdens de date kleine handelingen te verrichten die typisch verzorgend zijn. Veeg een denkbeeldige koffievlek uit zijn mondhoek. Of pak een haar van zijn trui.

Dat soort kleine gebaren laten hem zien dat je ook een initiatiefrijke kant hebt.

Vrouwen denken vaak dat het krachtig is om geen kwetsbaarheid te laten zien. Maar ik denk juist dat er als vrouw heel veel kracht nodig is om kwetsbaarheid te laten zien. Je weet natuurlijk niet wanneer je erop wordt afgerekend.

Leestip: Lees in dit artikel hoe je emotionele aantrekkingskracht & intimiteit kan creëren.


onderwerp-8hou-het-positief

Als iemand tegen je zegt: “Wow, ik had echt een rotdag op mijn werk. Mijn baas was echt gemeen. Dit was al de zoveelste keer.

Dan kan je beamen dat die persoon inderdaad rotwerk heeft. En kunnen jullie samen lekker kniezen. Maar daar gaat die andere persoon je echt niet leuker van vinden.

Ga maar na. De sfeer raakt bedrukt. En onbewust zal die persoon de sfeer van de date aan jou koppelen. “Als ik bij hem ben voel ik me een beetje ongemakkelijk of depressief.

Maak er een gewoonte van om als iemand wat negatiefs zegt, het positief te draaien.

Zoals: “Ja, ik had een rotdag op m’n werk.” “Oh, dan ben je blij dat je er klaar mee bent zeker.” “Ja. Mijn baas is echt een hondenlul. Het liefst zou ik hem overrijden met een vrachtwagen.” “Hahaha, dat snap ik. Toch goed dat je elke dag blijft gaan. Op die manier blijf je geld verdienen.

Op deze manier hou je het gesprek positief.

Uitzondering:

Als je een relatie met iemand hebt en er is echt wat aan de hand. Gesprekken als dit zijn natuurlijk volstrekt ongepast: “Ja, mijn oma is overleden.” “Oh, nu is ze in ieder geval in de hemel.


onderwerp-9

Je wilt op een date een zo stevig mogelijke connectie maken, en er achterkomen of de ander leuk is.

Vraag daarom naar wat iemand wil bereiken in het leven.

 • Wat wil je bereiken voordat je oud en rimpelig bent?
 • Wat vind je het leukste om te doen?
 • Als je miljonair was, wat zou je dan met je overige tijd doen?

onderwerp-10

Dit is een leuke.

Je kan hier fictieve scenario’s bedenken en de ander vragen wat hij of zij in dat geval zou doen.

Bijvoorbeeld: “Stel dat morgen de zombie apocalypse aanbreekt. Iedereen is een zombie geworden. Zou jij je zelf ook laten bijten om een zombie te worden of mens blijven? En zou je vechten of vluchten?

Je krijgt, zolang je maar origineel genoeg bent, leuke gesprekken hiervan. Je nodigt iemand uit om zijn of haar fantasie de vrije loop te laten.

En dat is altijd grappig.


onderwerp-11kinderjaren

Er is niets zo schattig als je stoere of sexy date voorstellen als een kleine dreumes.

Vraag daarom naar wat er zich heeft afgespeeld in de kindertijd.

Wat was je grootste hobby als kind?

Wat wilde je als kind worden? Of veranderde dat voortdurend?

Wie waren je beste vriendjes en vriendinnen vroeger?


onderwerp-12

Je hebt al geleerd dat het goed is om iemand over zichzelf te laten praten. En dat interesse tonen lustopwekkend werkt.

Maar toch vinden sommige van mijn klanten het nodig om veel vragen te stellen als iemand aan het woord is.

Dat is allemaal prima. Maar je hebt vaak genoeg aan deze twee vragen:

Oh, vertel.

Zo. Waarom?

Deze zorgen ervoor dat je date verdergaat met praten. Je toont interesse, en zorgt ervoor dat die persoon weer meer investeert in het gesprek.

Je slaat dus twee vliegen in één klap.

In deze video leg ik verder uit hoe je deze en een aantal andere technieken gebruikt om een interessant gesprek te voeren:


Maak er een spelletje van voor jezelf. Zeg zo vaak mogelijk “vertel” in een zo kort mogelijke tijd tijdens een date.

Het is een leuke en simpele manier om iemand zo diep mogelijk te laten gaan voordat je een andere vraag stelt.


onderwerp-13

Stilte.

Het is het meest onderschatte wapen in het arsenaal van iemand die goed wil worden in gesprekken.

Als je een man bent en een vrouw op date hebt genomen, luister je aandachtig naar wat ze te zeggen heeft. Is ze klaar met haar zin, praat dan niet gelijk verder. Kijk haar eerst een seconde of tien aan, net zo lang totdat ze zelf weer begint te praten.

Je bouwt zo veel seksuele spanning op. Je neemt ook niet de hele tijd het gesprek over. En je geeft haar de kans om meer over zichzelf te vertellen.

Voor vrouwen is deze handig in de mate dat een man verzand is in een saai verhaal over zijn werk. Als je kan leren om stil te blijven totdat hij klaar is en dan tactisch van onderwerp te veranderen, dan neemt hij je dat in dank af. (ook al val je tijdens zijn verhaal bijna in slaap)


onderwerp-14

Als je date je vraagt wat je doet, vertel dan niet meteen het volledige verhaal.

Of als je een verhaal aan het vertellen bent, laat dan belangrijke informatie weg.

Stel dat je zegt:

Ik was vorig weekend in Spanje, en ik heb daar heerlijk gegeten.”

Dan zal je date in 9 van de 10 gevallen denken:

“He? Wat deed hij in Spanje?

Dit is een prachtige manier om iemand nieuwsgierig te maken zonder het er dik bovenop te leggen.


onderwerp-15persoonlijkheid

Vertelt je date een verhaal dat op zichzelf niet zo spectaculair is? Is het einde bereikt, en je weet niet goed wat je moet zeggen?

Ik heb de definitieve oplossing:

Kijk je date een beetje mysterieus aan.

En zeg: “Ah, dus jij houdt er wel van om …

Waarbij je iets invult dat met de persoonlijkheid of een karaktereigenschap te maken heeft.

Bijvoorbeeld:

 • Zorgzaam te zijn
 • Risico’s te nemen
 • Iets avontuurlijks te doen
 • Nieuwe dingen te proberen

Als iemand het beaamt glimlach je en zeg je: “Goh, leuk. Ik hou wel van … types.

Hiermee doe je twee dingen:

Je laat de andere persoon zich begrepen voelen.

Je complimenteert de ander met zijn/haar persoonlijkheid. Zeker voor een mooie vrouw is het ongewoon dat ze niet op één of meerdere rondingen maar op haar persoonlijkheid wordt gecomplimenteerd.

Je mama had gelijk toen ze zei dat het om het innerlijk draait. Vooral omdat je date het vleiend vindt als je daar wat over zegt, in plaats van over het uiterlijk te beginnen.


onderwerp-16

Toen ik nog geen datingcoach was had ik hele normale baantjes. En het viel me op dat mensen die heel goed zijn in gesprekken, zoals professionele sprekers en verkopers, heel vaak van onderwerp veranderen.

Ze doen dit niet op een manier die heel erg opvallend is.

Maar ze weten het altijd zo te draaien dat het onderwerp verandert voordat het gesprek saai wordt.

Wees niet bang om associatief van onderwerp te veranderen als jij het niet meer interessant vindt, of als je gesprekspartner in slaap lijkt te vallen.

Zeg bijvoorbeeld:

Goh, dat doet me er aan denken. Ik was laatst…

Over … gesproken, *en nu kan je iets compleets anders vertellen, hoeft niet met elkaar te maken te hebben*

Let op dat je deze technieken niet gebruikt om de hele tijd iemands spotlight te stelen.

Blijf geïnteresseerd in de ander en maak wat korte opmerkingen, en geen lange verhalen.


onderwerp-17-1

Stel, je gaat op date. Je zou dan met zijn tweeën bij één of andere koffietent kunnen gaan zitten. Een theetje drinken, en hopen op het beste.

Maar waarschijnlijk zijn jullie alletwee zenuwachtig. En die zenuwen komen het gesprek niet ten goede. Dan is het handiger om die zenuwen er eerst “uit te lopen“.

Begin de date daarom altijd lopend.

Spreek niet af bij de koffietent, maar op het station. En loop dan samen naar de plek waar je wat wil drinken. Zo heb je wat beweging gehad, en zijn de eerste zenuwen er af.

Eerlijk gezegd doe ik mijn eigen dates altijd op een plek waar er meer te zien en te doen is dan recht tegenover elkaar in een koffietent zitten. Dat zorgt ervoor dat de gesprekken leuker worden.

Geloof het of niet, maar in een saaie omgeving zitten, zorgt ervoor dat gesprekken voorspelbaar en vlak worden.

Maar wanneer je met zijn tweeën door het park loopt is er genoeg te horen en te zien. Die “achtergrondruis” zorgt ervoor dat je leuke herinneringen overhoudt aan de date.

Lees hier meer: 23 Eerste date ideeën en activiteiten.


18

leer-wat-vragen-uit-je-hoofd

In dit artikel heb ik allerlei vragen (101) opgeschreven die je kan gebruiken om je date beter te leren kennen.

En ook in dit artikel staan een sloot onderwerpen voor mannen en voor vrouwen die je direct kan gebruiken.

Maar niemand is zo slim dat hij daar genoeg van kan onthouden om een hele date door te komen.

Maak daarom een lijstje van toffe vragen.

Een stuk of tien is genoeg. Leer deze uit je hoofd over de loop van een week.

Wanneer je dan op vrijdag of zaterdag je date hebt, kom je goed voorbereid aan. En nee, je hoeft niet bang te zijn dat een paar zinnen uit je hoofd leren maakt dat je “niet meer jezelf bent“.

Bij een sollictatiegesprek bereid je je ook voor om een zo goed mogelijke indruk te maken. Waarom zou je dat bij een date niet doen?


onderwerp-19-1Naarmate je verder in de date komt zijn relaties en seks een prima onderwerp. Als je dit op een volwassen en lichte manier kan aansnijden natuurlijk.

Let goed op hoe de ander reageert. Merk je dat het nog te vroeg is, probeer het een uur later nog een keer.

Wat over seks praten teweegbrengt, is dat het de ander alvast in de stemming brengt. Het is een lichte vorm van voorspel. Maar de meeste mensen hebben het niet door.

Ze zullen een logisch antwoord geven op je vraag, terwijl ze emotioneel een beetje opgewonden raken.

Of je iets met die opgewonden gevoelens doet op de eerste date is aan jou. Hier zijn in ieder geval een aantal voorbeelden:

Wanneer was de laatste keer dat je echt goede seks hebt gehad?

Als je nog één dag te leven hebt, wat zou je doen op seksgebied?

Wat is de meest spannende plek waar je ooit seks hebt gehad?


20superhelden

Vraag de ander wat voor superheld hij of zij zou zijn.

Klinkt kinderlijk. Dat is het ook.

Mensen die hun gesprekspartner op een lichte manier aan het fantaseren krijgen, worden vaker gematcht tijdens speeddates. En doordat iemand zijn fantasie gebruikt en een superheld verzint, leer je het één en ander over zijn of haar persoonlijkheid.

Ik ben hier zelf een groot fan van omdat het een heel andere vraag is dan dat mensen gewend zijn.

Je onderscheidt je op deze manier van de meeste andere mannen en vrouwen, die niet verder komen dan “waar woon je” en “wat studeer je“.

“Als je een superheld was… Wat voor superheld zou je zijn?”

“Welke superheld vind je het meest aantrekkelijk, en waarom?”


21

Je vrienden vertellen veel over wie je bent.

Daarnaast krijgt die persoon het gevoel je lang te kennen als je hem of haar vraagt te vertellen over de beste vrienden.

“Wie was je beste vriend in je jeugd?”

“Wat is je mooiste herinnering samen met je vriendengroep?”

“Als je één vriendin mag meenemen naar een onbewoond eiland. Wie zou dat zijn?”


22Als je date vijfhonderd kilo weegt, kan je dit onderwerp beter overslaan.

Maar eten is belangrijk. Vegetariërs gaan meestal niet door één deur met notoire vleeseters.

Praat over wat je lekker vindt. Of nog beter: praat over wat de ander lekker vindt.

Wat is je favoriete gerecht?

Welk gerecht kan jij het lekkerste klaarmaken? Waar heb je het geleerd?


23

Heb je ooit huisdieren gehad?

Als we gaan trouwen…. Nemen we dan een hond of een kat?


24

Dit moet ik altijd in de botte kop van mijn mannelijke klanten zien te krijgen. En dat is niet makkelijk.

Als er één vaardigheid enorm belangrijk is tijdens het daten, dan is het dat je oplet wat die ander te zeggen heeft.

Ik weet dat ik het zonet veel heb gehad over de ander laten praten, toch ben ik niet bang om in de herhaling te vallen:

Het maakt niet uit hoeveel goede versiertrucs je kent. Luisteren is nog altijd het allerbelangrijkste. Ze vertelt je waar ze over wil praten, wat ze fijn en niet fijn vindt, en ze geeft je hints over haar persoonlijkheid.

Een lief meisje zal onopvallend vertellen dat ze niet zo’n wildebras is. Hetzelfde geldt voor een kroegtijger, die zal praten over haar nachtelijke avonturen.

Leestip voor mannen: Lees hier hoe je deze techniek gebruikt terwijl je met vrouwen praat.


25
verschillen-in-communicatie

Kijk:

Mijn vrouwelijke klanten moet ik vaak uitleggen waarom mannen hen niet begrijpen. En weet je waardoor dat komt?

Mannen en vrouwen zijn niet hetzelfde.

Mannen zijn zo ontworpen dat ze vooral informatie uitwisselen. Dat is zo’n beetje het enige wat ze echt uit een gesprek halen, en wat ze er in kunnen stoppen. Ze voelen zich closer door je feitjes te vertellen of als ze weten dat hun informatie nut heeft voor jou.

Vrouwen zijn veel meer gericht op het uitwisselen van emoties. Ze voelen zich closer met elkaar door te praten over wat er in ze omgaat.

Een man vindt een vrouw dus leuker als hij weet dat de dingen die hij zegt nut hebben. Een vrouw vindt een man leuker als hij in staat is om te begrijpen wat ze voelt.

Als je dat weet, dan weet je ook waar je tijdens een date naar moet luisteren.

Bij een man moet je kijken hoe je hem wat meer avontuur geeft in de gezamenlijke ervaring. Bij de vrouw kijk je hoe je haar zich meer begrepen en begeerd kan laten voelen.


26

Stel, je bent veganist. En je date bestelt een hamburger.

Als je geen vleeseters wilt daten is dat helemaal prima. Maar houd lekker je mond tijdens de date zelf, en bel hem of haar niet meer terug. Wanneer je die persoon de les leest, weet je zeker dat er geen vervolgdate komt.

Wil je dus wel dat er een vervolg komt, dan zal je absoluut je mond moeten houden over dit soort dingen.

Niet omdat het erg is je mening te geven. Maar je kiest hier het juiste moment voor. Dat is niet wanneer je date zijn tanden in een broodje warm vlees wil zetten.

En als je het noemt en de ander het er niet mee eens is, dan is het klaar. Je gaat niet de discussie aan. Je probeert niet je gelijk te halen.

Nog nooit is er een date geweest tussen twee mensen die elkaar nauwelijks kenden, en die na afloop met elkaar naar bed gingen waarbij men ruzie maakten over wat de beste manier is om te eten.


27Ik heb je nu 26 gesprekstips gegeven.

Variërend van onderwerpen tot de beste manier om met een leuke man of vrouw te praten.

Maar hoe je iets zegt is belangrijker dan wat je zegt.

Als je als man wil weten hoe je overkomt op een vrouw als David Beckham of James Dean? Lees dan mijn artikel over hoe je aantrekkelijke lichaamstaal gebruikt tijdens het versieren.

Wil je als vrouw sterk en onafhankelijk overkomen, en tegelijkertijd enorm aantrekkelijk? Lees dan mijn artikel om aantrekkelijker te worden speciaal voor vrouwen.

>

Send this to a friend