13 Tips Om Het Gesprek Gaande Te Houden Met Een Vrouw

More...

Hoe je een gesprek met een leuke vrouw nooit stil laat vallen:

Het overkomt ons allemaal: Je praat met een vrouw, of het nou op een date of in de club is, het gaat een X aantal minuten niet verkeerd... maar vervolgens heb je niks meer om te zeggen. Het gesprek valt dood.

Gelukkig is er een manier om dit ongemakkelijke moment te voorkomen. 

In dit artikel krijg je de 13 tips om eenvoudig het gesprek gaande te houden. Komen ze:

Het gesprek niet laten stilvallen

Het maakt niet uit waar…

Of je nou een chatgesprek hebt met je crush van Tinder, of dat je tegenover de mooiste vrouw in de kroeg staat. Een gesprek dat stilvalt is enorm vervelend. Helemaal als je kans op een date of leuke nacht daardoor in de soep loopt.

In dit artikel krijg je een gereedschapskist om een flirtgesprek op gang te houden.

Aan de hand van 13 tips leer ik je om nooit meer stil te vallen en altijd alles uit een gesprek te halen.

LET OP: Dit artikel is oorspronkelijk geschreven voor mannen, maar zoals je straks zal lezen heb ik het hier en daar aangepast zodat het ook voor vrouwen toepasbaar is.


Kijk. Bij een chatgesprek gaat dit nogal moeilijk. En continu smileys sturen laat je overkomen alsof je niet helemaal 100% bent.

Maar in het echte leven werkt je smiley wel.

Hou een lach op je gezichtZie het maar zo. Als jij met iemand praat en die persoon luistert slecht, komt saai over of is in een slechte bui. Haal jij er als spreker dan wat uit om je levensverhaal aan hem of haar op te lepelen?

Nee, natuurlijk niet. Het begint eerder te voelen als een klusje dat je doet om de ander een plezier te doen.

Een gesprek is een uitwisseling.

Maar voor versierdoeleinden is het belangrijk dat je prooi zoveel mogelijk praat en jij zoveel mogelijk luistert.

Want hoe meer de ander investeert, hoe groter de kans dat jullie in bed belanden.

Dit probleem los je op eenvoudige wijze op door zoveel mogelijk te glimlachen. De persoon tegenover je krijgt er een lekker gevoel van.

Het is fijn om in de buurt te zijn met mensen die zich vrolijk voelen.

En hij of zij heeft toch het idee dat je wat bijdraagt aan het gesprek, ook al zeg je helemaal niets.

Het komt niet zelden voor dat één van onze versiercoaches met een brede grijns voor een leuke vrouw staat en dat dit alles is wat nodig is om haar hart te doen smelten. Mensen reageren zo sterk op glimlachen dat je een sukkel bent als je deze tip overslaat.


Je doel in het versiergesprek is om de ander aan het praten te krijgen.

Niet omdat je zo zeker weet dat hij of zij vol spetterende verhalen zit. Nee, je wilt ervoor zorgen dat hij of zij gehecht raakt aan het gesprek met jou. En elk woord dat die persoon spreekt en waar jij naar luistert zorgt ervoor dat het vliegje zich dieper vast wikkelt in jouw spinnenweb der verleiding.

Ok, dat was een overdreven metafoor.

De moraal van het verhaal is dat het niet zoveel uitmaakt wat jij zegt, zolang de ander maar meer zegt dan jij en een goed gevoel aan het gesprek overhoudt.

Dat geldt via WhatsApp en face-to-face in een club of op een date.

In het begin, als de ander nog niet weet hoe woest aantrekkelijk en sexy je bent, zal je wat meer moeten praten om de boel op gang te krijgen. Er zijn situaties waarin je dreigt de aandacht kwijt te raken als je teveel luistert. Dan moet je proberen extra gas te geven. Werkt dat niet, dan werkt het niet.

Maar als je merkt dat iemand veel praat en het lekker vindt, val die persoon dan niet in de rede. Dat is zelf-sabotage van de bovenste plank.


Luister mijn vriend.

De man of vrouw die voor je staat is niet dom.

Vrouwen kunnen het meestal wel spotten als een man hen komt versieren. Maar mannen hebben er zelf ongelooflijk veel moeite mee. Ook al trekt een chick haar shirt omhoog terwijl ze “ik vind je lekker, ik vind je lekker” roept, er is kans dat hij nog steeds niet doorheeft wat ze komt doen.

Denk eraan dat als je iemand gaat versieren je een doel voor ogen moet hebben.

 • In het geval van vrouwen zou ik mikken op het hebben van een leuke date, waarbij hij zijn best voor je doet. Als hij relatiemateriaal is, is dit de manier om hem te screenen.
 • Wil je gewoon een one night stand of ben je een man en vind je een chick leuk? Dan is je doel om die persoon diezelfde avond nog mee naar huis te nemen.

Misschien zei je moeder weleens: “Van uitstel komt afstel”. Ze had gelijk als het op versieren aankomt. Als je er niet snel bij bent en je uiterste best doet om die aantrekkelijke man of dame mee te slepen naar je vers opgemaakte bed, dan creëer je de mogelijkheid dat iemand anders je voor is.

Waarom ik dit vertel in een artikel over het gesprek gaande houden?

Als je niet voor de date of het mee naar huis nemen gaat, kan het te lang gaan duren voor die ander. Hij of zij haakt dan vanzelf af.

Veel gesprekken eindigen niet omdat ze saai zijn, maar omdat jij niet doorhebt dat die ander al klaar was voor een date of avontuurtje.

De enige manier om te ontdekken waar je staat, is open te zijn over wat je wilt. Alleen dan kan de persoon aan de andere kant van de tafel daar een antwoord op geven.

Waarschuwing: natuurlijk ben jij geen stalker. Jij niet. Maar je laat duidelijk merken dat je die ander aantrekkelijk vindt, en dan is de rest aan hem of haar.


Als ik een nieuwe coaching klant krijg en het de eerste avond is, staat die persoon er negen van de tien keer bij als een pijl uit een boog.

Dat gaat natuurlijk niet werken. Leuke mannen of vrouwen kunnen niet plaatsen waarom je gespannen bent als je met ze praat. Tenzij ze veel ervaring hebben zullen ze niet zien dat dit komt omdat jij je zo aangetrokken voelt.

Oefen daarom om er tijdens het versieren zo ontspannen mogelijk bij te staan.

Voor mannen:

 • Leun altijd iets naar achteren als je met een vrouw praat
 • Leun bij voorkeur ergens tegenaan
 • Maak kleine gebaren om iets te benadrukken. Verder hou jij je lichaam stil.
 • Trek je schouders omlaag en naar achteren
 • Beweeg zo rustig mogelijk. Hoe meer rust je uitstraalt, hoe langer het gesprek duurt.

Voor vrouwen:

 • Maak oogcontact.
 • Lach.
 • Zenuwachtig een beetje heen en weer bewegen mag.
 • Raak hem af en toe even aan. Daarmee stel je hem gerust als hij zenuwachtig is.

Als je even niet weet wat je moet zeggen is het volgende een optie:

Kijk naar de persoon tegenover je. Wat zie je?

Doe naar aanleiding daarvan een aanname over zijn of haar persoonlijkheid. Bijvoorbeeld:paarden-meisje

 • “Je hebt echt zo’n Hockey-vest aan. Je doet toch geen hockey, he.” (speels uitgesproken)
 • “Je praat nu al vijftien minuten over je studie. Volgens mij is die heel belangrijk voor je.”
 • “Je doet me denken aan een vrouw waarmee ik naar school ging die aan paardrijden deed, maar ermee stopte toen ze zich er te oud voor voelde.”

Het belangrijkste is dat wat je zegt er vol overtuiging uitkomt.

Met wat geluk prikkelt het de persoon tegenover je en wil hij of zij proberen om het tegendeel te bewijzen.

In sommige gevallen schiet je recht in de roos, en ook dat is prima. Dan zal het gesprek automatisch verschuiven naar de opmerking die je maakte.

Over haar praten is een van de beste gespreksonderwerpen. Wil je meer goede gespreksonderwerpen klik dan hier.


Smartphones. Ze zijn handig. En tegelijkertijd een epidemie die je kansen tijdens het versieren negatief kunnen beïnvloeden.

Was het vroeger een lelijke vriend of vriendin die roet in het eten kon gooien tijdens je versierpoging, dan is het nu je eigen smartphone. Sta je hem of haar goed in te palmen, krijg je een notificatie dat iemand je laatste Instagram-post heeft geliked.

Dat moet je voorkomen.

laat je niet onderbreken door je telefoonHet is al erg genoeg dat de ander zijn of haar telefoon in de gaten houdt. Als jij je geweldige versierpoging laat onderbreken door je eigen smartphone, kan je net zo goed ermee stoppen en nooit meer de deur uitgaan.

Als jij je gesprek onderbreekt omdat er een melding binnenkomt, getuigt dat van weinig interesse voor de persoon tegenover je.

Hij of zij weet niet hoe belangrijk het is. En zal er in zijn of haar hoofd altijd van uitgaan dat het nooit zo belangrijk kan zijn als het geweldige verhaal wat er gedeeld werd.

Laat je smartphone thuis als je uitgaat of zet hem gewoon uit.

Of negeer elke notificatie die je binnenkrijgt.


Stel dat je een man bent en een vrouw versiert op straat. Je kent haar totaal niet, dus weet je niet wat je moet zeggen. Toch is het belangrijk dat je sociaal overkomt.

En daarom heb ik een geniepig trucje om te doen alsof je de meest sociale man op aarde bent.

Let goed op:woonplaats-amsterdam

 • Jij: “Kom je ook uit Amsterdam?”
 • Zij: “Nee, eigenlijk woon ik in Utrecht”
 • Jij: “Je woont in Utrecht? Nou Amsterdam is geweldig, je kan hier echt geweldig winkelen. Waarvoor ben je hier aan het shoppen?”

In een club:

 • Jij: “Kom je hier vaker?”
 • Zij: “Nee, meestal ga ik naar XYZ”
 • Jij: “Oh, meestal ga je naar XYZ? Nou, deze club is fantastisch. Ik kom er voor de geweldige muziek. Wat is jouw favoriete muziek?”

Zij geeft een brokje informatie. Jij maakt hierna een positieve opmerking over het onderwerp. Je vraagt haar naar haar woonplaats, en daarna zeg je gelijk dat Amsterdam geweldig is om te winkelen.

Je verandert onopgemerkt van onderwerp en geeft haar de mogelijkheid om op je in te gaan.

Dat kan ze doen op flink wat manieren doordat de opmerking positief is en veel ruimte geeft voor interpretatie.


Als je met iemand praat is het niet genoeg om te laten zien dat je luistert. Oogcontact verbreken is natuurlijk not done. Maar je kunt beter verder gaan dan dat.

Laat continu merken dat je aan iemands lippen hangt.

 • Zeg “hmhmmm” of “uhuh”
 • Wees oprecht nieuwsgierig
 • Blijf glimlachen. Tenzij het over een begrafenis gaat. Voor de rest van de tijd wil je uitstralen dat je vrolijk bent

Je gebruikt dit aanmoedigen als beloningsmechanisme. Als iemand al goed in zijn verhaal zit is minder aanmoediging nodig. Maar begint iemand net, doe het dan overdreven. Daarmee laat je zien dat je geïnteresseerd bent. De ander voelt zich gehoord.


De makkelijkste manier om een gesprek gaande te houden is om een aantal goede vragen uit je hoofd te leren. Als je niet weet wat je moet zeggen kan je teruggrijpen naar die vragen.

Dit hoeven er niet veel te zijn. Stamp er tien uit je hoofd en je zit goed.

Wat wel belangrijk is, is dat het geen saaie vragen zijn. Ze moeten het gesprek een extra boost geven en zorgen voor gespreksstof. Vragen als “waar kom je vandaan” en “wat voor werk doe je” hoef je niet uit je hoofd te leren.

Voorbeeldvragen vind je in deze blog: 101 Vragen Om Elkaar Beter Te Leren Kennen.


Ik heb het gehad over hoe je moet luisteren en hoe je iemand kunt inspireren om door te praten. Nu iets over je eigen bijdrage.

Waarom zou de man of vrouw van je dromen met jou blijven praten?

stel je kwetsbaar opJe kunt niet verwachten dat iemand met je wil babbelen als je niets toevoegt.

Dit kan je op verschillende manieren doen, en een van die manieren is het tonen van je persoonlijkheid.

Zeker als je op het begin stoer en grappig bent geweest, is het slim om je kwetsbaar op te stellen.

Vertel eerlijk over iets dat niet bedoeld is om je goed voor de dag te laten komen.

Het kan iets heel simpels zijn als “goh, ik heb een goede band met mijn moeder maar mijn vader is een eikel” als het over familie gaat. Of als je over boodschappen doen praat: “Het is een slechte gewoonte, maar ik kan me niet bedwingen als ik voor het schap met koekjes sta. Dan neem ik er altijd veel te veel mee.”

Vertel iets simpels dat een beetje gênant is en waarbij de ander het gevoel krijgt dat je het niet aan iedereen vertelt. Daardoor krijgt hij of zij het idee dat je hem of haar speciaal vindt.

Let op: deze tip is met name bedoeld voor mannen.

Vrouwen moeten zich vooral focussen op een vrouwelijke uitstraling omdat mannen emotioneel onhandig zijn en niet altijd weten wat ze met zo’n opmerking aanmoeten.

Je kunt deze tip als vrouw wel gebruiken als je het gesprek “echter” wilt maken. Als je zoiets kleins vertelt, kan je kijken of hij iets vergelijkbaars terugzegt. Het merendeel van de mannen zal dat niet doen, maar als je een gevoelig exemplaar te pakken hebt, komt hij ook met een bekentenis.


Toen ik begon met onderzoek doen naar online dating was één van de meest gehoorde adviezen: “Praat over je passie.”  Via online chat is dat niet altijd een goed idee, maar wel als je voor iemand staat.

 • Vraag je droompartner naar zijn of haar rolmodel.
 • Of wat die persoon het liefste wil bereiken het komende jaar.
 • Of waar je die persoon ’s nachts voor wakker mag maken.

Al die vragen leiden naar wat hij of zij echt belangrijk vindt.

Vergeet ook niet jouw antwoord klaar te hebben als je de vraag terugkrijgt. Vertel eerlijk wat je later wilt worden als je groot bent. Wees eerlijk en vertel iets waar je echt blij van wordt. Het enthousiasme en motivatie die je laat zien is aantrekkelijk. De persoon zelf maakt het niet uit wat de passie precies is, hij of zij kent je net.

Maar enthousiasme en motivatie is wat dit aantrekkelijk maakt.


maak het spannendEen versiergesprek is geen sollicitatiegesprek waarin alles zakelijk moet. Sterker nog: je doel is om iemand op date te krijgen of mee naar huis te nemen.

En dan kan je praten over seks niet overslaan.

Afhankelijk van hoelang je met die persoon praat, moet je vroeg of laat op dit onderwerp uitkomen.

Vooral als man is het belangrijk dat je dit aansnijdt zodat een vrouw alvast in de stemming komt.

Natuurlijk doe je dit niet gelijk. Je let goed op wanneer het past. Sta je in een club, dan kan je er over het algemeen eerder over beginnen. Versier je een collega of een vrouw op straat? Dan is het ongepast en doe je het pas wanneer jullie op date gaan.


Mensen die ons naar de mond praten vertrouwen we niet. We voelen ons ongemakkelijk bij hen en willen hen liever niet in onze buurt hebben.

De snelste manier om te voorkomen dat je overkomt als een ja-knikker is om het te melden als je iets oninteressant vindt. Wees niet bang om te zeggen: “Oh, ik heb hier helemaal niks mee” en van onderwerp te veranderen.

Dat is nodig, omdat de persoon anders niet kan inschatten wanneer je echt geïnteresseerd bent en wanneer je toneel speelt.

Door één of twee keer aan te geven dat iets je niet boeit geef je de ander toestemming om over de rest enthousiast en langdurig te spreken. En dat maakt je in zijn of haar ogen aantrekkelijker dan ooit.

>

Send this to a friend