12 Tips Om Een Tinder Gesprek Te Beginnen En Gaande Te Houden

More...

Hoe je voorkomt dat een online gesprek plots stilvalt...

Iemand matchen op Tinder is de eerste stap. Maar dan komt het echte werk: 

Je leert hoe je een gesprek begint, leuk maakt en uiteindelijk tot een date leidt. 

In andere woorden hier zijn 12 tips om je Tinder conversatievaardigheden naar het volgende niveau te tillen.

Hoe je een tinder gesprek gaande houdt

Het is makkelijker gezegd dan gedaan… 

Een chatgesprek gaande houden is makkelijker gezegd dan gedaan.

Bij alle mannen en vrouwen die ik op dit vlak heb gecoacht, zie ik dezelfde fouten. Nou ja, fouten…

De standaard dingen die iedereen doet, zonder er verder over na te denken. En dat hoeft helemaal niet zo te zijn:

Een leuke man of vrouw versieren via online dating wordt makkelijker als je precies weet wat je moet zeggen.

Daarom presenteer ik hieronder mijn favoriete tips om het gesprek op gang te brengen en gaande te houden. Je zult merken dat wanneer je deze toepast, al je gesprekken soepeler verlopen en je veel minder moeite hebt om de aandacht vast te houden.

Let op: ik zal je vertellen hoe versieren via Tinder daadwerkelijk in zijn werk gaat. Niet zoals je dat wordt voorgespiegeld door vrouwenbladen of je vrienden. Ik wil namelijk dat je echte resultaten krijgt. En dat je niet langer hoeft te ploeteren om één of twee magere dates per jaar eruit te slepen.

Dus let goed op, want hier zijn mijn strategieën voor de perfecte Tinder chat:


Of je nou WhatsApp, Tinder of online dating gebruikt… je profielfoto’s zijn ontzettend belangrijk.

Als je een slechte indruk maakt voordat het gesprek goed en wel begonnen is krijg je het zoveel lastiger. Want je foto’s zijn de belangrijkste informatie die je de persoon aan de andere kant geeft. Wanneer die niet in orde zijn is het logisch als je minder hoort dan gehoopt.

Want zeg nou zelf. Stel dat je per ongeluk matcht met iemand die je niet heel aantrekkelijk vindt. Dan kan die persoon allerlei gespreks-voodoo uithalen. Maar ook al gaat hij of zij op zijn kop staan, je zal niet snel geneigd zijn om te antwoorden.

Daarom wil ik dat je eerst mijn artikel over het maken van een goed Tinder-profiel doorkijkt. Daarin krijg je uitgebreide tips over je profielfoto. Hieronder de samenvatting:

 • Laat je foto’s maken met een spiegelreflexcamera. Dat hoeft niet bij een fotograaf. Iemand die de camera kan vasthouden en richten is genoeg.
 • Als man: lach niet en kijk weg van de camera. Laat de achtergrond van de foto blurren.
 • Als vrouw: Lach naar de camera en kijk flirterig.
 • Zorg dat je er op je best uitziet.
 • Vergeet geen foto van je hele lichaam in het setje te stoppen. De persoon aan de andere kant wil weten hoe je er uitziet. Hierover liegen heeft geen zin.
 • Voeg foto’s toe van je favoriete hobby. Dit geeft de andere persoon een excuus om het gesprek opnieuw op te pakken als het is stilgevallen.
 • Als man: Maak een foto van jou met een klein kind of schattige puppy. Hiermee laat jij je zorgzame kant zien.

Ook dit is belangrijk. De meeste mensen checken deze niet de eerste keer dat ze je swipen. Maar na een paar berichten kunnen ze hier ineens op terugkomen. Als je dan afknappers in je profieltekst hebt, kan je er de dag erna achter komen dat je ge-unmatcht bent.

Hier zijn wat tips voor je profieltekst:

 • Check je profieltekstStop er geen lijstje in met alle dingen waar je een hekel aan hebt. Dit schrikt potentiële dates af.
 • Als vrouw: Zeg niet dat je op zoek bent naar een “serieuze” relatie. Hier schrikken mannen van, ook als ze zelf op zoek zijn naar een serieuze relatie. Pas als een man je probeert uit te nodigen voor een nachtje kun je hem laten weten dat dat feest niet doorgaat.
 • Vermijd “inspirerende citaten”. Niemand vindt dat tof.
 • Stop niet je hele levensverhaal in je profieltekst. Er moet nog wat te raden blijven.
 • Heb je een foto van je hobby op je profiel? Zeg hier kort iets over zodat de ander een excuus heeft om erover te beginnen

Zo voorkom je afknappers rond je profieltekst. Maar hoe zorg je dat deze pico bello in orde is? Simpel. Door dit artikel te lezen:

7 Trucs Om Van Je Dating Profieltekst Een Datemachine Te Maken


Een goed begin is het halve werk. Daarom krijg je hieronder een lijstje met mijn beste openingszinnen voor Tinder en andere dating apps.

 1. We zullen gewoon later tegen je ouders liegen hoe we elkaar hebben ontmoet. Deal?
 2. Hey vreemdeling, hoe wist je dat ik hier was?
 3. Gefeliciteerd met mij als Tinder match 😉
 4. Wow ik ontmoette net je tweelingzusje… alleen zij was WEL blond 😉
 5. Een match op Valentijn/ Kerstmis/ ….
 6. We hebben elkaar puur op uiterlijk gekozen. Laten we nu doen alsof we super geïnteresseerd zijn in elkaars innerlijk.
 7. Interessante Facebook pagina heb je… (Je hoeft hem niet eens gezien te hebben)

Wil je er meer? Check dan 37 Openingszinnen Voor Een Perfect Eerste Bericht.


Stel vragen over persoonlijkheidJe kunt je Tinder gesprek vullen met gebabbel over het weer, de voetbaluitslagen of het kapsel van Geert Wilders. Je weet wel, van die gesprekken die je normaal gesproken bij de kapper voert. Maar als je een spannende date wilt is dit natuurlijk geen goed plan.

Je crush zit niet te wachten op gesprekken die ook met zijn of haar oma gevoerd kunnen worden. Nee mijn beste, er moeten wat vonken vanaf vliegen. Anders komen jullie nooit in romantische of sensuele sferen.

Je kan direct vragen naar iemands persoonlijkheid.

Maar de kans is groot dat je dan geen eerlijk antwoord krijgt. Als je iemand vraagt tijdens een sollicitatie wat zijn of haar beste eigenschappen zijn is iedereen plotseling “spontaan”, “sociaal” en “een harde werker”. Vraag je dit op een datingsite, dan krijg je ook een standaardlijstje van dingen die iemand wil zijn maar niet is.

Nee mijn kleine sprinkhaan, dat pakken we bij Datingcoach heel anders aan.

Tijd om indirect naar de persoonlijkheid van je crush te vragen.

Dit is mijn favoriete vraag:

“Hoe zouden je vrienden jou omschrijven?”

Deze vraag daagt je crush uit. Omdat hij in de derde persoon gesteld is krijg je in de derde persoon antwoord. “Wat zijn of haar vrienden zeggen” is in de meeste gevallen een stuk minder extreem dan wat mensen van zichzelf vinden. Op deze manier krijg je beter inzicht in iemands persoonlijkheid.

Nog beter is wanneer hij of zij de vraag terugstelt. In dat geval is dat een uitgelezen kans om eerlijk te vertellen hoe jij in elkaar zit. Wees daarbij niet bang om eerlijk te zijn of je positieve kanten wat te overdrijven. Dat doet iedereen.


Dit werkt fantastisch bij zowel mannen als vrouwen.

Mannen houden er sowieso van om op te scheppen. En vrouwen willen laten zien dat ze kunnen meekomen. Sommige vrouwen focussen zich op zakelijke prestaties, anderen komen weer met iets heel anders.

Nu is de vraag: hoe vraag je naar prestaties zonder dat het overkomt als vraag 5 uit het sollicitatiegesprek-handboek?

Zo:

“Waar ben je trots op in je leven?”

Deze vraag daagt je flirt uit om eerlijk met je te zijn en te vertellen wat ze echt belangrijk vinden. Mensen praten graag over hun prestaties en waar ze moeite voor doen. Als je weet waar iemand trots op is en hard voor heeft gewerkt, weet je hoe iemand zijn tijd doorbrengt.

Als een man er trots op is dat hij alle wedstrijden van alle teams in de Champions League heeft gezien weet je dat hij veel voor tv zit. Als een vrouw praat over haar prestaties op haar werk weet je dat ze een carrière tijger is.

Op deze manier krijg je belangrijke informatie die je niet zo snel op een andere manier ontdekt.


Praat over reizenDe meeste mensen zijn nogal saai. Ze werken, zuipen zich klem in het weekend en klagen op maandagochtend dat ze hun leven zo stom vinden.

Twee weken per jaar maken ze een uitzondering. Dan gaan ze naar een bijzondere plek en voelen ze zich vrij. Dit noemen deze mensen “vakantie”. En met de juiste vraag raken ze er niet over uitgepraat.

Wat iemand zou doen als hij alle mogelijkheden had, is een belangrijke vraag. Je ontdekt wat iemand leuk vindt en leert iets over iemand zijn smaak. Dit is een goede voorbeeldvraag:

“Als je overal ter wereld op vakantie zou kunnen gaan, waar zou je dan heengaan?”

Uit onderzoek blijkt dat mensen met de meeste matches tijdens speeddaten veel over reizen praten. Hierdoor maken ze een avontuurlijke indruk.

En je brengt je gesprekspartner gelijk in vakantiestemming.


Zou het niet belangrijk zijn om erachter te komen of iemand veel heeft met zijn familie? Of te ontdekken hoe de relatie met zijn of haar vrienden is?

Of misschien kom je er wel achter dat iemand meer op zichzelf is. Die mensen bestaan ook. En je komt erachter door deze vraag te stellen:

“Wie is de belangrijkste persoon in je leven?”

Je ontdekt aan wie iemand de meeste waarde hecht. Je kunt vragen waarom. Vaak leer je dan wat iemand waardeert in anderen.

En dat kan je in jouw voordeel gebruiken.


Toen ik begon met onderzoek doen naar online dating was de consensus dat je veel over je passie moet praten. Dit is allemaal leuk en aardig, maar hoe doe je dit zonder dat je als een freak overkomt?

Heel simpel: doe het in de derde persoon. En begin zoals altijd met een goede vraag.

“Wie is je grootste rolmodel?”

Dit leert je van alles over wie iemand in de toekomst wilt worden. Mensen vinden het interessanter om hierover te praten dan over wie ze op dit moment zijn. En het bijkomend voordeel is dat mensen toch niet zo eerlijk zijn over zichzelf op het huidige moment.

Maar wie ze in de toekomst willen zijn geeft je vaak een meer helder antwoord.


praat over iemands dromenToen ik het gangbare advies begon uit te proberen, ontdekte ik dat het slimmer is om over dromen te beginnen dan over passies. Dromen vertellen je veel over de dingen waar iemand veel aan denkt maar tegen niemand vertelt. Door hiernaar te vragen krijg je een intiem kijkje in iemands leven.

Vraag bijvoorbeeld:

“Als alles mogelijk was, wat zou je nu doen?”

Je kunt een heel simpel antwoord krijgen als “voetbal kijken” of “naar de kapper gaan en mijn haar laten doen.” Dat is een teken dat iemand vrij tevreden is met zijn of haar leven.

Maar hoor je “Naar Thailand vertrekken en daar vijf weken lang een vredespijp roken totdat mijn visa is verlopen?” Dan weet je dat de persoon aan de andere kant minder tevreden is dan hij of zij zich voordoet.


Met deze moet je oppassen als man. Je wilt niet te soft of te creepy overkomen. Daarom moet je kijken hoe je dit onderwerp op de juiste manier introduceert.

Voor vrouwen is het perfect. Je komt erachter of de man waarmee je praat een zachte en speelse kant heeft. Door simpelweg te informeren naar wat hij deed toen hij nog een jongetje was.

Één van mijn favoriete vragen die vrouwen kunnen stellen is:

“Wie is je favoriete actieheld?”

Er is geen enkele man die nooit een actiefilm heeft gezien. Sommige mannen stoppen er mee naarmate ze ouder worden. Hier naar vragen brengt de man terug naar die herinneringen.

Mannen kunnen vragen:

“Wat wou je vroeger worden toen je een klein meisje was?”

Ook dit roept jeugdsentimenten op.


Je hebt nu tien tips om ervoor te zorgen dat de man of vrouw van je dromen met je blijft chatten. Dat is goed nieuws. Maar wat ga je met deze informatie doen?

Ga je:

 • ga snel op dateDrie jaar met die persoon chatten, dan eindelijk op date en erachter komen dat die persoon anders is dan op WhatsApp?
 • Na dertig berichtjes met die persoon op date, om erachter te komen dat deze persoon anders is dan op WhatsApp? Maar tegelijk te ontdekken dat die persoon leuker is dan je dacht en dat hij of zij weleens relatiemateriaal zou kunnen zijn?

Ik ben een groot voorstander van dat laatste. Drie jaar lang een online band opbouwen, leidt altijd tot teleurstellingen in het echt.

Als je het aantal berichtjes beperkt, is de kans dat iemand je teleurstelt een stuk kleiner.

Mijn motto is: date snel, dump sneller.

Wie je niet datet is belangrijker dan wie je wel datet. Als je iemand online leuk vindt, ga dan zo snel mogelijk voor een afspraakje om te kijken of in het echt je beeld bevestigd wordt.

Is dat niet het geval? Dan is het op naar de volgende.


Ik heb veel geschreven over WhatsApp en hoe je het gebruikt om iemand te versieren.


Maar onthoud alsjeblieft één ding:

Als je het hebt verpest, is er niets meer aan te doen. Tijd om iemand anders te zoeken.

Sommige mannen of vrouwen blijven het drie maanden proberen terwijl iemand niet reageert of al heeft gezegd dat het niest gaat worden. Dat heeft geen enkele zin. Je verspilt jouw tijd en die van de persoon met wie je chat. Dat is geen goed idee.

Neem je verlies en steek je tijd en energie in iemand anders. Het belangrijkste is namelijk dat je een leuk iemand vindt om mee op date te gaan en uiteindelijk een relatie mee te krijgen. Niet een nieuw chat vriendinnetje/vriendje.

>

Send this to a friend