Flirten Met Collega’s En Versieren Op Het Werk: 12 Do’s & Don’ts

More...

Hoe je succesvol met een collega flirt en hem/haar versiert:

Het kan frustrerend zijn als je die leuke collega bijna dagelijks ziet, maar niet weet wat je moet doen om zijn/haar aandacht te krijgen.

Daarom leer ik je hier hoe je ervoor kan zorgen dat jullie op date gaan, zonder dat de alarmbellen op jullie afdeling beginnen te loeien.

In dit artikel krijg je mijn 12 beste tips voor flirten op de werkvloer.

Flirten op het werk

Twee soorten nieuws… 

Ik heb goed en slecht nieuws.

 • Het goede nieuws is dat het heel normaal is om een relatie te hebben met iemand waarmee je werkt. Ongeveer de helft van alle Nederlanders is je voorgegaan. Vandaar dat ik voor zowel mannen als vrouwen een uitgebreid artikel heb gemaakt over hoe je flirt op het werk.
 • Het slechte nieuws is dat de meeste mensen geen idee hebben hoe ze onschuldig moeten flirten, laat staan met een collega.

Maar geen paniek.

collega versierenAls datingcoach met meer dan acht jaar ervaring weet ik precies hoe je dit moet aanpakken. Of je nou een man of een vrouw bent.

De methodes verschillen wel enigszins tussen de geslachten. Daarom maak ik in mijn tips onderscheid. Vrouwen moeten het net iets anders aanpakken dan mannen.

Je krijgt hieronder 12 do’s en don’ts die je helpen om de collega van je dromen binnen no time in je bed te krijgen. Maar wees gewaarschuwd, want dit artikel is niet voor tere zieltjes. Niet iedereen zal het aandurven om zo stevig voor iemand te gaan.

Maar onthoud dat als je dit doet je dit veelal in dank zal worden afgenomen. De kans dat je collega jou ook leuk vindt is vrij groot.

Maar goed. Laten we niet op de zaken vooruitlopen. Dit is hoe je een collega versiert aan de hand van 12 do’s en don’ts:


Aantrekkingskracht is oppervlakkig. Het heeft veel te maken met uiterlijk en uitstraling. Gelukkig is dat eenvoudig te beïnvloeden.

Het is heel makkelijk om van een vijfje naar een zeven te gaan op vlak van aantrekkelijkheid.

Voor vrouwen:

 • Draag zo vrouwelijk mogelijke kleding. Geen broek, maar een rok. Geen kort haar of in een knotje, maar lang en naar beneden.
 • Toon wat blote huid. Je bent op kantoor dus let op wat past. Maar zorgt dat er wat blote huid te zien is.
 • Zorg ervoor dat jij je net iets beter kleedt dan de rest. Lopen jullie op kantoor in een spijkerbroek, ga dan voor een iets stijlvoller pakje.

Voor mannen:

 • Ga naar de sportschool. Het is een geweldige hack om tien keer aantrekkelijker te worden. Lees hier hoe je er goed kunt uitzien zonder als een monnik te leven.
 • Zorg dat je hygiëne in orde is. Je collega wil niet met je op date als je uit je mond stinkt of je haar twee weken niet gewassen is.
 • Koop kleding die je goed staat. Het hoeft niet duur te zijn maar het moet wel passen. Kies voor makkelijke kleuren als donkerblauw, zwart en grijs. Draag nette schoenen.
 • Ga de deur niet uit voordat je netjes geschoren bent en er op je best uitziet.

Mensen onthouden het gemiddelde van hoe je er uitziet.

Zorg ervoor dat je 9 van de 10 keer compleet verzorgd op je werk komt. Je mag best een slechte dag hebben, maar er is geen excuus om er niet goed uit te zien.


Dit doe je niet door de wijsneus uit te hangen. Dat vinden mensen alleen maar irritant.

Nee, zorg ervoor dat je een leuk leven hebt.

Je hoeft er niemand over te vertellen, want mensen kunnen het aan je zien. En wanneer ernaar wordt gevraagd, kan je er uitgebreid over vertellen.

Wat is een interessant leven?

 • Leuke hobby’s
 • Sterke ambities
 • Avontuurlijk en spontaan

Je kunt het ene met het andere compenseren. Ben je heel ambitieus? Dan is het minder erg als je geen modeltreintjes bouwt of aan ballet doet. Ben je heel avontuurlijk? Dan vindt niemand het erg als jij je backpacktocht door Zuid-Amerika boven promotie op het werk stelt.


Flirt met meerdere collega'sDe vrouwen die toevallig doorlezen, weten hoe creepy het is als er een man op het werk hen leuk vindt en alleen maar met hen flirt. Alleen als de vrouw hem ook leuk vindt is dat niet erg. Maar als man weet je dat niet van tevoren. En als vrouw wil je niet voor het blok worden gesteld.

Daarom moeten mannen met elke vrouw op de werkvloer flirten.

Zowel de vrouwen boven hen als op het gelijke niveau. Bij de vrouwen onder hem moet je oppassen en het nooit te ver laten gaan. Zo meteen leg ik uit waarom.

Ik weet wat je nu denkt: “Ik wil gewoon die ene leuke chick en de andere vrouwen boeien me niet.”

Maar helaas: zo werkt het niet. Als je uit het niets met één vrouw flirt is de kans heel groot dat het ongemakkelijk voor haar is. En voor je het weet loopt ze naar HR om een klacht in te dienen wegens seksuele intimidatie, ook al heb je het nooit zou bedoeld.

Flirt daarom met alle vrouwen. Geef alle vrouwen aandacht alsof ze de mooiste op aarde zijn. Maak het niet seksistisch en let goed op hoe het op je werkvloer wordt ontvangen.

Doe je het goed, dan gaan mensen ervan uit dat het flirten onderdeel is van je persoonlijkheid.

Hanteer het principe: “Als er meer schapen over de dam zijn, volgen er meer.” Als je met één vrouw zou flirten kan dat niet omdat er jaloezie in het spel komt. Maar als jij een man bent die met iedereen flirt, maak je de drempel voor haar collega’s steeds lager. En als ze een leuke avond met je heeft gehad, zal dat ervoor zorgen dat ze je weer terug wil zien


Dames, laat me jullie een voorbeeld geven van hoe het niet moet:


Het grappige aan deze sketch is dat mannen dit normaal gesproken geweldig vinden. Maar niet als hij je onaantrekkelijk vindt of niet in een positie is om erop te reageren (zoals op kantoor het geval is). En omdat je nog maar net begonnen bent met flirten, weet je niet waar je staat.

Daarom wil ik dat je het subtiel aanpakt:

 • Raak hem af en toe onopvallend aan op zijn bovenarm. Kijk hoe hij reageert.
 • Maak de afstand af en toe wat kleiner of maak je aanrakingen iets speelser. Kijk goed naar zijn reactie.
 • Vraag om je te helpen bij dat “moeilijke dossier”. Wanneer hij je hier mee helpt en hij doet het op een lieve manier, is dat een signaal dat hij je leuk vindt.

Als je met iedereen flirt, kan je nog steeds overkomen als een oversekste creep. Gelukkig is er een eenvoudige manier om dat te voorkomen: je maakt het flirterig en niet seksueel. Hier zijn wat voorbeelden:

 • maak het over the top“Je hebt je haar vandaag zo mooi opgestoken, ik vind het altijd leuk als je dat speciaal voor mij doet.”
 • “Hoe gaat het vandaag met mijn allermooiste collega?” (en vervolgens zeg je precies hetzelfde tegen de volgende collega, indien mogelijk zelfs binnen gehoorafstand van de vorige).
 • “Wow je ziet er vandaag wel heel lekker uit, ik weet niet of ik dat aankan hoor.”

Deze voorbeelden komen uit dit artikel. Daar vind je ook een podcast waarin ik uitgebreid uitleg hoe je het precies moet aanpakken.

Wat in ieder geval belangrijk is, is dat je over-the-top gaat en het als grapje brengt. Deze opmerkingen maak je niet terwijl je over het bureau van je collega leunt, haar strak aankijkt en ze je adem op haar gezicht kan voelen. Nee, je doet het allemaal met een grote glimlach en met een onschuldige vibe. Als je merkt dat het niet goed valt, stop je.

Doe je het goed?

Dan zal niemand het erg vinden dat je flirt. Het is onderdeel van je persoonlijkheid, dus niemand neem het je kwalijk.


Om op deze manier te kunnen flirten is het goed om je “sociale spier” wakker te maken.

Mannen doen dit door met elke vrouw te flirten en met elke man te praten.

Vrouwen doen dit door met iedereen te praten (en niet met iedereen te flirten).

Iemand versieren is een verlengstuk van je sociale vaardigheden.

Als je opwarmt gaat het een stuk makkelijker. Begin daarom gelijk te praten tegen de eerste persoon die je op een dag ziet. En zeker de eerste persoon op kantoor, of dat nou een toiletjuffrouw of de conciërge is.


Dit moet je nooit of te nimmer doen. Je kan ermee in de problemen komen.

Je baas versieren is geen probleem. Dan is hij of zij misschien de sjaak. Maar jij in ieder geval niet.

Mensen op hetzelfde niveau komen 9 van de 10 keer niet in de problemen. Iemand versieren op je eigen afdeling is dus een prima plan.

Als je twijfelt wat wel of niet kan, vraag dan rond bij jouw bedrijf. Kijk naar gevallen die eerder voor zijn gekomen. Daar kan je wel uit opmaken waar je wel en niet mee kunt wegkomen.


alleen-tijdJe kunt niet in het openbaar met hem flirten.

Maar wat je wel kunt doen is hem hints geven als jullie apart zijn.

Althans, hints…. Als man zal hij daar weinig van merken. Zijn voelsprieten zijn nou eenmaal niet zo goed als die van jou.

Maar wat je wel kan doen, is zijn jagersinstinct aanwakkeren.

Dat vlammetje dat hij voelt wanneer een mooie vrouw begint met hem te versieren. Wanneer je hem zo geïnteresseerd in je maakt dat hij zich niet kan bedwingen, zal hij het versieren van je overnemen.


Zowel mannen als vrouwen onderschatten hoe leuk het andere geslacht complimenten vindt.

Ik heb nog nooit iemand gezien die boos wordt vanwege een compliment. En dat is na duizenden mannen en vrouwen gecoacht te hebben.

Ik heb mannen al geleerd hoe ze moeten complimenteren: constant en tegen alle vrouwen in het gebouw. Vrouwen daarentegen moeten maar één man complimenteren, en dat als ze samen zijn. Hou het subtiel.

Wil je tips over hoe het aan te pakken? Lees dan 12 Dingen Die Mannen Leuk Vinden Om Te Horen Van Vrouwen.


Als je genoeg met die leuke dame hebt geflirt, zal ze vroeg of laat hinten op een date of een avontuurtje. Of ze gaat zo ver met je mee dat het je wel heel makkelijk wordt gemaakt.

Ik wil dat je niet direct hapt.

Voer de spanning nog een beetje op. Hoe meer zij het wil, hoe makkelijker je leven wordt.

Je wilt niet dat ze zich halverwege bedenkt of naderhand spijt krijgt.

Daarom kun je maar beter het zekere voor het onzekere nemen. Blijf over-the-top met haar flirten maar geef haar altijd net iets minder dan waar ze naar verlangt.

Het gevolg zal zijn dat ze op een gegeven moment niet meer kan wachten. En dan sla je toe.


Als je als vrouw met een man flirt, mik erop dat hij je uitvraagt. Dit doe je door hem zo in zijn jagersinstinct te drukken dat hij niet anders meer kan.

Daarvoor moet je hem wel sterke signalen geven.

En niet elke man zal daarop reageren. In het geval dat het niet aanslaat kun je altijd voorstellen om “langer te blijven om dat dossier door te werken”. Of subtiel voorstellen om “het er om een uur of 7 nog eens over te hebben met een biertje erbij.”

Doe dit alleen als hij positief heeft gereageerd op het flirten.


mondje dichtIs er wat gebeurd met je collega? Gefeliciteerd. Ik ben erg blij voor je.

Maar: mondje dicht. Vertel het ook niet aan je beste vriendin. Zelfs niet aan je kat.

Je moet zowel de reputatie van jezelf als die van je collega beschermen.

Als jullie na zes maanden een relatie krijgen is het anders. Maar kijk dan eerst hoe jullie werkgever met dat soort situaties omgaat.

En de belangrijkste ‘DO’ als het gaat om het versieren van je collega’s en flirten op het werk:

Stel liefde altijd boven je werk.

Je kunt altijd een nieuwe baan vinden, maar iemand die je echt leuk vindt is wat zeldzamer.

>

Send this to a friend