De Grootste Afknappers Van Mannen & Vrouwen – Een TOP 10

More...

Dit zijn de grootste afknappers van mannen & vrouwen...

Ben je benieuwd naar waar het andere geslacht van walgt, en wat je dus ten alle tijden wil voorkomen?

Dan ben je hier op het juiste adres. 

In dit artikel krijg je de top 10 van afknappers + hoe jij dit eenvoudig kan voorkomen.


Waarom het slim is om te weten waar mannen en vrouwen op afknappen…

Luister:

Ik ben geen mode adviseur. Ik ben Tim uit Friesland die zich heeft opgewerkt tot de beste Datingcoach van Nederland.

Dit houdt o.a. in dat als ik een coachingsklant krijg, het eerste wat we doen damage control is.

Oftewel: ervoor zorgen dat de klant een fantastische eerste, tweede en derde indruk maakt.

Dat is ook precies wat we in dit artikel gaan doen. Ik ben niet van plan je ‘perfect’ te maken (wat is een perfect mens eigenlijk?), maar we gaan puur kijken naar waar de meeste winst te halen valt.

humeur

Aangezien je dit artikel leest en ik niet voor je neus sta, zal je kritisch naar jezelf moeten zijn. Je moet jezelf trainen om gedrag af te leren dat je minder aantrekkelijk maakt. Zolang je dat gedrag vertoont, ben jij jezelf aan het handicappen. En dat is hartstikke zonde als jij je droomman of -vrouw nog niet hebt gevonden.

Waarom je vrienden tegen je liegen

Je denkt misschien:

Tijd om mijn vrienden te vragen of er dingen zijn die ik beter kan doen.

Dat is een goed idee, maar helaas werkt het niet. Onze vrienden, zowel die van jou als die van mij, zijn niet eerlijk.

Ze kunnen dat niet eens als ze het zouden willen:

1. Onze vrienden zijn aan ons gewend. Ook onze nare gedragingen of slechte eigenschappen. Je kwaliteiten zijn sterker dan je negatieve punten voor hen, anders zijn ze niet bevriend met je. Maar voor die aantrekkelijke man of vrouw die jij zo graag wilt, ligt dat waarschijnlijk anders. Zij hebben hele andere voorkeuren dan je vrienden

2. Je vrienden willen je niet beledigen. Heb je mensen wel eens achter iemands rug horen zeggen: “God, wat stinkt hij uit zijn smoel?” In 99 van de 100 gevallen wordt die persoon er niet zelf op aangesproken en verzint men allerlei smoesjes waarom dat geen goed idee is. De kans is klein dat je het van je vrienden hoort.

3. Ze willen een leuke tijd wanneer ze met je zijn. Praten over je tekortkomingen is meestal de snelste weg naar een rotavond voor alle partijen. Althans, dat denken ze.

4. Je vrienden willen beleefd overkomen. Als dat betekent dat jij met grote afknappers blijft rondlopen, so be it.

Nu we hebben vastgesteld dat je vrienden niet snel een bron van betrouwbare informatie zullen worden, geef ik je mijn top 10 van afknappers.

Kijk kritisch naar jezelf en maak een inschatting of er bij jou verbeterpunten zijn.

Werk je zwakste punten weg voordat je perfectionistisch wordt.

Een zesjesmentaliteit is bij afknappers beter dan perfectionisme. Want de voordelen van één van dit lijstje perfect doen, zijn kleiner dan de voordelen van dit lijstje goed genoeg doen.

Dus hier zijn de tien belangrijkste afknappers voor mannen en vrouwen:


afknapper-1uiterlijk-slechtVrouwen zullen het met me eens zijn dat ze geen man willen die:

 • Uit zijn mond ruikt
 • Zichzelf dagen niet wast
 • Kleren draagt die hij op een vuilnisbelt heeft gevonden

Maar sommige van die dames zeggen even later tegen me:

Nee, ik wil mijn uiterlijk niet veranderen voor een man. Hij moet me nemen zoals ik ben.

Je snapt wel dat dit niet werkt.

Het is een dubbele standaard. Want een man kan het meestal niet schelen hoe hij eruit ziet, wat voor kleren hij draagt en dat zijn tanden niet gepoetst zijn.

De meeste mannen zijn ontzettende viespeuken, maar voordat ze een date hebben, proberen ze er snel wat van te maken.

Als een man niet meer zijn best doet, lijkt hij rechtstreeks uit de gaarkeuken of het Leger des Heils te komen. Als een vrouw niet meer haar best doet om er goed uit te zien, zal ze nog steeds haar verzorging in orde hebben (meestal althans).

Maar de standaard voor mannen en vrouwen is anders.

Mannen willen niet alleen dat jij je tandjes poetst en geen vodden draagt, alhoewel de meeste vrouwen van zichzelf liever in mooie kleren en met een schoon gebit rondlopen. Mannen vinden het ook leuk als jij je best doet om er vrouwelijk uit te zien. Wat dat betekent:

 • Draag een jurk of andere vrouwelijke kleding
 • Draag een beetje make-up
 • Hou je haar lang

Bekijk ook deze video over welke kledij mannen mooi vinden:


Dit zijn punten van uiterlijke verzorging die afwijken van de mannelijke punten. Maar dat komt omdat mannen zich aangetrokken voelen tot vrouwelijke vrouwen. En als jij je best doet om er minder vrouwelijk uit te zien – met een broek, nul make-up en een kaalgeschoren kop – zullen veel mannen op je afknappen.

Als jij een leuke man wilt, is het heel verstandig om je uiterlijk goed te verzorgen. Dat hoeft geen uren te kosten. Een beetje make-up is voldoende. Want we zien het verschil tussen “geen” en “iets“, maar niet tussen “iets” en “een cosmetisch meesterwerk“.

Ben je een man en wil je weten wat vrouwen aantrekkelijk vinden? Lees dan dit artikel. 


afknapper-2nadenken-1Ook hier zijn wat verschillen tussen mannen en vrouwen.

Mannen vinden het loei-irritant als ze vrouwen om een mening vragen en ze “het niet weet“. Vrouwen vinden het loei-irritant als mannen niet de knoop doorhakken en haar om haar mening vragen, zodat zij zelf geen keuzes hoeven te maken.

Daarmee wil ik niet zeggen dat vrouwen willen dat de man alles beslist.

We leven niet in 1950. Maar ze vindt het wel fijn als hij keuzes maakt en zij hem mag corrigeren als ze iets stom vindt.

Daarentegen vindt een man het makkelijk als de vrouw eerlijk zegt wat ze denkt. Als hij haar vraagt om haar mening, is “ik weet het niet” het ergste antwoord wat ze kan geven. Nadenken of je kip of rund wil eten in een restaurant hoeft niet drie kwartier te kosten. En het drijft je mannelijke date tot waanzin.


afknapper-3Zoals eerder gezegd vallen mannen op vrouwelijke vrouwen. Maar vrouwen willen net zo goed een mannelijke man:


Zeg nou zelf dames.

Wat vind je lekkerder?

Een man met een hoge stem of met een lage stem? Een stevige kerel die je kan verdedigen als er gevaar dreigt, of één of andere spriet met een anti-geweld button die vooral dienst kan doen als handtas?

Natuurlijk wil je geen bruut die je een pak slaag geeft als er niets leuks op TV is. Maar je wilt ook geen manwijf die als je hem vraagt om een muis weg te jagen, het krukje onder je vandaan trekt en er zelf op gaat staan gillen.

Zolang die stoere man aardig is voor jou en je verder beschermt is dat veel beter dan één of andere slapjanus die het liefst samen met jou aan de make-up gaat.

En dan nu het slechte nieuws:

Mannen willen een vrouw als vriendin.

Hij vindt het fijn als jij niet liters bier wegtankt, geen harde scheten laat en darten een spelletje voor domme boeren en niet voor mooie dames vindt.

Van zijn vrienden kan hij dat hebben en moet hij er misschien om lachen, maar jij bent geen kameraad van hem.

Jij bent zijn vriendin en als jij je gedraagt als een van zijn vrienden dan knapt hij op je af.

Ja dit geldt ook als je een sterke zelfstandige vrouw bent. Ook dan is het goed je van je vrouwelijke kant te laten zien aan hem.

 


afknapper-4tinder-tips-voor-vrouwenWanhoop. Het is het omgekeerde van een liefdesdrankje. Het zorgt ervoor dat mensen die voor elkaar gemaakt zijn binnen no time van elkaar wegrennen.

Een man die SMSt “Hee, hoe was je dag” of een vrouw die stuurt “Hee, ik moest aan je denken” maken beiden de indruk dat ze geen leven hebben en wanhopig zijn.

Je komt over als een zombie die een knuffel nodig heeft.

Zombies zijn koud, bloedzuigers en niet knuffelbaar.

Als je verliefd op iemand bent, wil je veel contact met die persoon. Maar als hij of zij jou nog niet zo leuk vindt, is de kans aanwezig dat de irritatie groeit.

Jullie hoeven niet op hetzelfde moment dezelfde hoeveelheid liefde voor elkaar te voelen. Is hij minder verliefd op jou dan jij op hem? Dan kan hij afknappen op je vele geSMS.

Leestip: Wanneer moet ik hem sms’en of niet? En wanneer appen na de date?


afknapper-5Ik denk:

Kom. Laat ik er eens een hip woord tegenaan gooien om te laten zien dat ik met mijn tijd meega.

Voor de minder hippe vogels onder ons:

“Oversharing” is niets anders dan teveel over jezelf praten of het geven van te intieme details.

pciknickSommige dingen wil ik niet weten als ik met een vrouw op date ben. Heeft ze voedselvergiftiging, dan vraag ik niet: “Wat zijn je symptomen?

Omgekeerd steek ik geen lange lulverhalen af over mijn werk als zij daar niet om heeft gevraagd. Ook al heb ik het leukste en meest fascinerende werk op aarde, dat weet zij niet. Zij kan alleen maar mijn verhalen erover horen terwijl ze het werk nooit heeft gedaan en dus niet kan plaatsen waarom het zo tof is.

Vermijd verhalen over mensen, plaatsen of bezigheden waar de ander niets mee heeft.

Het boeit je date niet dat je een goede vriendin hebt die Chantal heet of dat je favoriete route als vrachtwagenchauffeur van Gorichem naar Vriezeveen gaat. En als dat hem of haar wel interesseert dan komt er vanzelf een vraag.

Niet goed kijken wanneer iemand is gestopt met luisteren is een recept voor een stomme date.

Gebruik je sociale intelligentie en let op wanneer je de aandacht bent kwijtgeraakt.

Dat is de snelste manier om erachter te komen wat de saaie verhalen zijn die jij vertelt en waar de dames (of heren) op afknappen.

In dit artikel vertel ik je hoe je met vrouwen praat zodat je charmant overkomt. En vergeet niet te kijken naar deze 27 gespreksonderwerpen die jullie date zeker interessant maken.


afknapper-6op-date-gaan-1Er is een interessant verschil tussen mannen en vrouwen:

 • Vrouwen willen niet dat je serieus wordt voordat zij er zelf over begonnen zijn. Er zijn sociale conventies in het leven waar je nooit van moet afwijken. Dit is er één van
 • Een man ziet het verschil niet tussen een vrouw die doet alsof ze hem niet leuk vindt en een vrouw die hem daadwerkelijk niet leuk vindt. De Cosmopolitan en de VIVA hebben ongelijk: hard to get spelen werkt niet

Nou moet je als vrouw ook weer niet te “eager” worden of als man te lomp.

Daar gaat het niet om.

Ik presenteer de bovenstaande scenario’s als tegenstellingen omdat vrouwen met andere dingen worstelen dan mannen. Zij vinden het moeilijk om te bepalen hoe zich te gedragen naar hem en de mannen zijn juist te recht voor een raap.

 

Dus in de praktijk komt het neer op het volgende:

Als je een vrouw bent, laat gerust zien dat je een man leuk vindt.

Als je een man bent, laat ook zien dat je een vrouw bent… maar niet op een manier waarop ze het gevoel krijgt dat je met haar wil trouwen en drie kinderen wilt.


afknapper-7online-datingJaloezie is het zure broertje van wanhoop. Wanhopige mensen zijn jaloers. Jaloerse mensen zijn wanhopig.

Er zijn uitzonderingen.

Sommige vrouwen vinden het aantrekkelijk als een man een beetje jaloers is.

Ze denken:

Oh, hij vindt het niet leuk als ik een drankje aanneem van een andere man. Ik beteken veel voor hem.”

Met wat pech dikt ze het nog wat aan ook, om een reactie van je te krijgen. Daar moet jij je niet te veel van aantrekken. Dan blijf je bezig.

Laat je niet te veel meeslepen. En dat geldt ook voor vrouwen.

Begrijp me goed:

Als je aanleiding hebt om te denken dat je man vreemdgaat, bijvoorbeeld omdat je hem op heterdaad betrapt, hoef je niet te denken: “Ik zeg er niets van omdat ik dan jaloers en wanhopig overkom.

Maar elke dag zijn telefoon door om zijn WhatsApp gesprekken uit te pluizen op zoek naar de vrouw waarmee hij vreemdgaat is het andere uiterste.

De leukste mensen om een relatie mee te hebben zijn mensen die we vertrouwen.

En wanneer je hem vertrouwen geeft, maakt dit de kans kleiner dat hij vreemdgaat.

Hier lees je waarom: 7 Tips om Te Voorkomen dat een Man Vreemdgaat. En bekijk ook deze video om te ontdekken waarom het jaloerse gedrag er is:


afknapper-8leuke-dateUit onderzoek blijkt dat attent zijn geweldig werkt in relaties.

Zowel mannen en vrouwen vinden het leuk als er geanticipeerd wordt op wat ze nodig hebben.

Vrouwen vinden het fijn als je af en toe een bosje bloemen meeneemt. Daar worden ze blij van. Waarom vind ik onbegrijpelijk. Staren naar planten die doodgaan is niet mijn hobby. Maar als vrouwen het leuk vinden ben ik de kwaadste niet, en sla ik rustig zo’n bosje stervend groen in.

Omgekeerd zijn er ook genoeg… dingen die mannen prettig vinden. Ik zou je een heel lijstje kunnen geven wat je kunt doen om je vriend te verrassen, maar dat heb ik hier al gedaan (zie hier het lijstje om vrouwen aangenaam te verrassen).

Wees gerust:

Je hoeft dit niet elke dag te doen.

En het gaat niet om grote dingen. Die leiden alleen maar af.

Nee, het gaat om kleine dingetjes. Zoals een kop koffie halen als je man begint te knikkebollen. Of een keer ontbijt op bed brengen als je vrouw dat heel fijn vindt.

Dat soort dingen maken een relatie sterker.

Een man of vrouw die dat niet doet krijgt het vroeg of laat lastig. Want een relatie is een optelsom van alle positieve dingen.

En attentheid is een eigenschap die enorm zwaar weegt. Je hebt er iets van nodig voor elke gezonde relatie. Zonder attent te zijn, red je het niet.


afknapper-9ruzie-niet-gezondHier zijn wat voorbeelden:

 • Praten over je ex
 • Klagen over het weer
 • Gesprekken over politiek
 • Je partner tegenspreken om het tegenspreken
 • Heel uitgebreid vertellen dat jij je rot voelt

Al deze dingen zijn OK met mate als je iemand langer kent. Voor een eerste date zijn ze uit den boze.

ij date 100 mag je ze af en toe erin gooien, maar alleen als er een grote sportschooljongen naast je staat die dreigt om je cavia in de blender te doen als je er niet over begint.

Even serieus. Soms wil je over deze onderwerpen praten. Maar met de man of vrouw die je leuk vindt, kun je dat beter niet doen.

Doe je het toch? Dan maak je de sfeer van de relatie minder.

Kun je niet anders?

Zorg er dan voor dat er genoeg positiviteit tegenover staat. Zodat het in ieder geval gezellig blijft.

Een voorbeeld hiervan zou kunnen zijn:

“Pff, ik heb een ontzettend grote fout gemaakt op het werk waar ik van baal. Ik zit er echt al de hele dag aan te denken. MAAR ik heb ook mijn baard getrimd. Al met al is deze dag zo slecht nog niet :)”


afknapper-10je-partner-wil-ermee-stoppenHet is de nachtmerrie van iedere lover:

Je gaat met iemand naar bed en dan blijkt dat het saai, ongemakkelijk of ronduit niet opwindend is.

Mannen en vrouwen verschillen in voorkeuren en verdiepen zich meestal niet in die van de andere sekse.

Gelukkig ken ik iemand die jou daarmee kan helpen.

Zijn naam is Luuk Zwart en hij heeft zich de afgelopen jaren gebogen over het ‘slecht zijn in bed’ fenomeen. De reden dat ik hem hier noem is omdat hij de absolute expert is op het gebied van seks. Je kan meer over hem lezen op:

Meesterminnaar.nl als je een man bent

Meesterminnares.nl als je een vrouw bent

Daarmee sluiten we deze top 10 van afknappers van mannen en vrouwen af…

Als je de kans wil vergroten om te eindigen met je droompartner, lees de afknappers dan nogmaals door en bepaal wat jouw zwakste punt is.

Werk er aan.

En je zal vanzelf merken dat je aantrekkelijk wordt, en die leuke man/vrouw graag bij je wil zijn.

>

Send this to a friend