#1 Ding Dat Je Over Aantrekkingskracht Tussen Mensen Moet Weten

More...

Ontdek hier wat mensen aantrekkelijk vinden + hoe jij dit kan gebruiken... 

Benieuwd naar hoe aantrekkingskracht tussen mannen en vrouwen werkt?

In dit artikel krijg je het antwoord.

Je leert wat mensen aantrekkelijk maakt en hoe jij dit kan gebruiken in jouw (dating)leven.

Wat maakt je aantrekkelijk

Zo werkt aantrekkingskracht tussen mensen

Dit artikel gaat niet over de wet van de aantrekkingskracht. Daar heb ik al iets over geschreven. Klik hier om naar het artikel over de wet van aantrekkingskracht te gaan.

Nee, vandaag heb ik het over de aantrekkingskracht tussen mannen en vrouwen.

Er zijn veel misverstanden die ik uit de weg wil ruimen. En de meeste ontstaan omdat iemand zonder relatie aan zijn of haar bezette vrienden en vriendinnen vraagt:

“Goh, wat maakt jou aantrekkelijk en mij niet?”

Dan komen er reacties als:

“Ach, wees lekker jezelf. Jezelf zijn is het mooiste wat er is.” Of: “Het draait allemaal om het innerlijk. Ik ben bij Truus vanwege haar persoonlijkheid.”

Of vijf vrijgezelle mannen staan in een bar bier te tanken en er ontstaat een kringgesprek over aantrekkingskracht. Je zult in dat geval dingen horen als:

“Ach, vrouwen zijn alleen maar geïnteresseerd in geld.” Of: Ze willen iemand die er uitziet als Brad Pitt.”

In het eerste geval,  waarbij je aan iemand met een relatie zo’n vraag stelt, krijg je een antwoord vanuit de stemming waarin die persoon verkeert. Als hij of zij een relatie heeft met iemand die niet knap is terwijl zij zelf heel knap zijn, zullen ze waarschijnlijk “innerlijk” zeggen. Daarmee vergeten ze dat hun knappe uiterlijk voor hun partner waarschijnlijk een rol heeft gespeeld.

In het tweede geval, wanneer je vrijgezelle vrienden je advies geven, is er overduidelijk sprake van “de lammen leiden de blinden”. Zij zijn ook alleen, en nu gaan ze jou even vertellen hoe je aantrekkelijk wordt.

In vrijwel alle gevallen zal je als antwoord op deze vraag één ding krijgen wat zogenaamd de heilige graal van aantrekkingskracht is. En je dan die heilige graal bereikt, dan moet je de naakte vrouwen of hete mannen van je afslaan.

Natuurlijk is dit een vernuftige manier om jezelf voor de gek te houden.

De heilige graal van aantrekkingskracht bestaat niet

En het zorgt ervoor dat jij jezelf niet hoeft te ontwikkelen.

Stel je voor: iemand is heel knap maar heeft een rottige persoonlijkheid. Daar zit niemand op te wachten. Misschien kan die persoon een paar one night stand krijgen.

En ik hoef je vast niet te vertellen dat mensen met een slecht uiterlijk het moeilijker hebben. Alhoewel het niet zo extreem is als deze komiek beweert:


Het is goed mogelijk om veel leuke mannen of vrouwen aan te trekken als je niet zo knap bent.

Maar daarvoor moet je wel iets aan je uiterlijk gedaan hebben. Ik zeg altijd: “Wees een zesje.” Er is genoeg wat je kunt doen om je uiterlijk te verbeteren zodat je een zesje wordt, ook al ben je als drie begonnen. Als je dat zesje bent, zal je zien dat je, in combinatie met een leuke persoonlijkheid, veel aandacht zult krijgen van het andere geslacht.

Nu is de vraag: zijn uiterlijk en innerlijk het enige wat telt?

Er zijn toch ook mensen die beginnen over geld of status?

En dat brengt me bij het belangrijkste punt:

Je wordt aantrekkelijker door elk punt te verbeteren

Er zijn er in totaal vijf. Als je met die vijf punten aan de slag gaat, zal je grote verbeteringen zien in je datingleven. Maar als je één van deze punten negeert, kan je het heel lastig krijgen. Het is vaak erger om op één van deze punten heel slecht te scoren, dan wanneer je op geen enkele van deze punten uitblinkt.

 • Iemand die zijn uiterlijk verwaarloost, stoot mensen af
 • Een knappe dakloze kan geen relatie vasthouden (alhoewel deze dicht in de buurt komt)
 • Een saai of negatief innerlijk weerhoudt mensen om weer op date te gaan

En zo kan ik nog wel even doorgaan.

Als je naar de vijf onderstaande punten kijkt en wat aan je aantrekkelijkheid wilt doen, mik dan altijd op een zesje. Als je op elk vlak een zesje scoort en klaar bent voor meer, kun je op elk vlak voor een zeven gaan. En telkens een beetje hoger gaan.

Het gevolg is dat je langzaam, jaar na jaar, net wat aantrekkelijker wordt. In tegenstelling tot de meeste mensen, die in de loop van de tijd juist minder aantrekkelijk worden. Kijk maar eens naar je vrienden in een lange relatie: de meeste van hen zullen dikker, depressiever en minder spontaan zijn geworden dan hun 20-jarige zelf.

Zo hoeft het niet te zijn.

Ik zie het elke dag gebeuren. Als jij aandacht besteedt aan de onderstaande vijf elementen, word jij je meest aantrekkelijke zelf:


InnerlijkBij wat voor persoon willen andere mensen in de buurt zijn?

persoonlijkheidHet is iemand die:

 • Zichzelf leuk vindt
 • Een goed gevoel heeft over zijn leven
 • Tevreden is
 • Niet klaagt en zeurt
 • Zichzelf goed kan presenteren
 • Altruïstische trekjes heeft zonder zichzelf uit het oog te verliezen

Het gekke is dat mensen die zich goed voelen over zichzelf, in gezelschap niet veel met zichzelf bezig lijken te zijn. Doordat ze zich OK voelen kunnen ze hun gesprekspartner de volle aandacht geven. Dat werkt heel aanstekelijk. We voelen ons bijzonder als we met iemand praten die veel zelfvertrouwen heeft.

Je innerlijk veranderen, gaat niet van de één op de andere dag.

Het kost tijd, moeite en doorzettingsvermogen. Daarnaast moet jij je omgeving leren negeren omdat je hoogstwaarschijnlijk de enige bent die hard zijn best doet om een beter en aantrekkelijker innerlijk te krijgen. Waarschijnlijk heb je nu vrienden die aan je gewend zijn zoals je bent en die proberen je zo te houden.

Ook al zouden ze je stiekem leuker vinden na de veranderingen die je wilt doorvoeren.

Als je een vrouw bent en wilt leren hoe je hieraan kunt werken heb ik dit artikel voor je:

Voor mannen is dit het belangrijkste dat je moet weten:


UiterlijkDe meest schadelijke leugen in een relatie is: “Nee schat, je hebt geen dikke kont in deze jurk.”

Uiterlijk ligt gevoelig. Niemand wil lelijk gevonden worden. En daar kan ik inkomen. Maar dat iedereen het gevoel wil hebben dat hij of zij een supermodel is, daar heb ik een probleem mee.

Je hoeft echt geen Brad Pitt of Angelina Jolie te zijn. Het brengt voordelen met zich mee, maar die zijn niet zo groot als mensen zich voorstellen. Toen Brad Pitt naar Hollywood kwam had hij moeite om een date te vinden, ondanks zijn knappe uiterlijk. Zo knap zijn als hem brengt je niet verder als andere aantrekkelijke eigenschappen niet in orde zijn.

Maar als je mikt op het zijn van een zesje, dan ben je een stuk beter op weg.

En je wordt een zesje door te luisteren naar kritiek als “dit kapsel staat je niet” en “je hebt een dikke kont in deze jurk.” Een keertje naar een goede kapper kost 20 euro en een sportschool abonnement begint vanaf 10 euro per maand. Dus het worden van een zesje is minder moeilijk als je denkt.

Voordat jij alles aan je uiterlijk verandert, wil ik dat je feedback vraagt aan meerdere mensen.

Het liefst niet aan je vrienden en vriendinnen waar je close mee bent, die waarschijnlijk tegen je zullen liegen. Vraag het vreemden op straat, vrienden die eerlijk tegen je zullen zijn of bekijk mijn artikelen over uiterlijk hieronder:


sociale statusHeb je veel vrienden? Vinden veel mensen jou aardig? Zijn er altijd mensen die contact met je leggen om af te spreken?

Hoe vaker je antwoord op deze vragen ja is, hoe meer sociale status je hebt. 

De reden dat dit aantrekkelijk is, wordt heel mooi weergegeven met het volgende voorbeeld:

Er staat twee mannen in de club. De een staat in z’n eentje aan de bar met een biertje in zijn hand…

…de ander op de dansvloer met drie vrouwen om hem heen die allemaal lief naar hem lachen.

Natuurlijk is man #2 veel interessanter. Blijkbaar is er iets aan hem waardoor mensen hem willen hebben/ aardig vinden/ bij in de buurt willen zijn (dit is een van de voornaamste redenen waarom players zo aantrekkelijk zijn).

Door bewust aan je sociale status te werken, kan je dus aantrekkelijker worden. Een goede manier om daar vandaag nog wat aan te doen is door het boek How to Win Friends & Influence People van Dale Carnegie aan te schaffen. Het is het beste boek dat je kan lezen om meer en betere vrienden te maken.


levenskwaliteitIn mijn artikels maak ik vaak opmerkingen dat het lastig is om een partner te vinden als je niets anders doet dan bankhangen en The Voice kijken. Want mensen voelen zich aangetrokken tot iemand die avontuurlijk is en een opwindend leven heeft. De realiteit is dat het merendeel van die mensen zelf ook veel tijd brengt met het kijken van tv en dat het dus hypocriet is, maar dat maakt verder niet uit.

Als je kan overbrengen hoe leuk je leven is en hoe avontuurlijk je bent, zullen veel mensen je positief inschatten.

Merk op dat dit niet hetzelfde is als hoeveel geld je hebt. Met geld kan je allerlei avonturen beleven, maar je kunt het ook op een spaarrekening zetten en daar laten staan. Focus je dus niet teveel op het verdienen van een geldpakhuis als je niet van plan bent om het uit te geven aan dingen die je een leuker mens maken.


seksualiteitsexyBen je op je gemak met je eigen seksualiteit? Durf je te flirten? Kan je met gemak showen wat je in huis hebt?

In de eerste plaats ben ik een datingcoach, dus ik zal hier verder niet uitgebreid op in gaan.

Maar je seksuele uitstraling mag niet uit het oog worden verloren. Ook op dit vlak moet je een zesje zijn. Niet de meest zelfverzekerde persoon op aarde, maar wel “gelukkig genoeg”.

Als je echt specifieke tips wil om je seksualiteit naar het volgende niveau te tillen, ga dan naar:

 • www.meesterminnaar.nl als je een man bent
 • www.meesterminnares als je een vrouw bent

Wat betreft je seksualiteit buiten de slaapkamer is je eigen geslacht benadrukken een goede vuistregel. Ben je een man, wees dan een man door te leiden en een rots in de branding te zijn. Ben je een vrouw, durf dan vrouwelijk gedrag te vertonen als onderdanigheid, zorgzaamheid en loyaliteit.

Dit was het belangrijksteover aantrekkingskracht tussen mannen en vrouwen

Ben je benieuwd naar meer handige tips?

Klik dan hieronder voor een van onze gerelateerde artikelen:

 

>

Send this to a friend